Grillning & Majbrasa

Morrn!

Igår vart en liten shopping & gårdspyssel dag. Men före det storstädade jag dataskrubben & rensade en massa trams. Fick även igång skrivaren... som inte fungerat på ett tag!
Efter lunch for jag till Birsta & köpte postlådan samt cykellåset till Mikaela. När man väl är där ute så blir det lätt att man shoppar en massa annat - vilket jag gjorde :) Inget speciellt kul, men lite nyttoprodukter. Efter det skjutsade jag Mikaela till en kompis & for hem för att möta upp gubben. Vi skulle hämta lite sten för att fylla upp under altanen. Tyvärr vågade inte traktorn släppa stenarna på släpvagnen så vi fick handplocka, vilket jag helst hade undvikt... men det blidde ett litet lass iaf... vi får hämta mer till veckan!

Peter mutatde därefter sonen med att bjuda honom på biljetten till Dragons final om han murade upp stenarna... o kors i taket så hann han med allt igår kväll - Duktigt jobbat Rasse :) Peter städade båten & jag krattade.... men inte kom det nån bebbe trots att jag återigen ansträngt mig *ler* Kanske slår jag Rasses rekord?!

Idag ska jag o sonen först åka på stan för att göra lite ärenden & titta på cykel till Rasmus... Senare på eftermiddagen far vi till Oxsta för att fira Valborg. Vi börjar med lite grillning hos Kimmen & sen besöker vi brasan där de brukar arrangera lotteri & lite annat skoj! Ska bli mysigt! Ungarna har önskat smällare så vi lär ävl behöva köpa med oss lite sånt också.

Hoppas ni också får en bra valborg!

Liten chans finns ändå !!!

God morgon!

Igår var en rätt lugn dag. Vi lunchtid hämtade jag posten & till min förvåning så har man bestämt att ta en titt på vår gata/närliggande hus innan man beslutar om vi får bygglov eller ej :) från kommunens sida! Så vi håller tummarna & hoppas då chansen fortfarande finns trots allt!

På eftermiddagen när gubben kom hem lastade vi släpvagnen vi fått låna av Hasse & Ullis & drog på tippen. Tror HALVA Sundsvall slänger skräp nu *ler* Viiilken kö det var! Hem, fixa middag till familjen, vi lastade igen & drog iväg... lika mycke folk nu ;) Men nu är det gjort! Allt skrot, tallris & stock är borta!! Vi måste ju ha lite fint när kommunen kommer på besök *ler*

Idag ska jag ringa en grusfirma & se om vi kan hämta hem lite sten... vi vill ju bygga på både muren mot grannen & under altanen behöver vi fylla ut, så vi får se vad de har för öppet tider. Tänkte även åka till Silvan för att köpa en ny postlåda våran e ju den fulaste som finns, samt ett cykel lås till Mikaelas cykel. När hon cyklade igår på träningen fick hon ta ett vanligt hänglås... å det funkade ju de me!

För övrigt är det är lugnt på bebis fronten, har lite smärtor i magen som jag inte riktigt kan säga vad det är... men inga tecken på att det är dax än iaf. Så håll ut :)

Ha en skön dag vänner!

2 dar över...

Tjena!

Nope, det blidde inte nå BB inatt heller trots min ansträngade dag igår... Bara fruktansvärt ont i ryggen hela natten & det var en pina varannan timme som jag måste kuta på toa :( Idag har jag lite träningsvärk i armarna & är lite ledbruten men annars är det som vanligt. De vanliga krämporna man har i slutet av en graviditet.

Stod & beundrade våra ägor tidigare (lät flott va?! *ler*), vilken skillnad de blir bara man tar bort lite löv... o ja allt ris & stock vi hade på gården förståss. Nu är det bara lite krattning på nedre tomten & lite mindre grenar kvar som vi först tänkte ha själv, men vete tusan om de e lönt... likabra å ge bort de å till nån som vill ha ved :) 

Ska snart hämta Mikaela på skolan... har inte blitt så mycket hittills idag föruotm lite jobb då... Har tagit fram lite papper som ska sorteras in i pärmar = sånt som e bra att man vet vart det är *ler* Så förutom att tvätta, vika, sortera, laga midda, diska, skjutsa till träning, ja ni vet det som man i princip måste göra varje dag så blire inga större projekt idag.
Det märks i tvättstugan att vi är 4 pers varannan vecka vill jag lova... för att inte tala om matkontot ;) Det vanligaste är ju att man föder minst 4 ungar, då båda har kompisar hemma i princip jämt... Men det hör väl till!
Hoppas även att vi blir av med den gamla diskmaskinen idag, den ska ju skrotas. Har även satt ut en annons på vår gamla spis & tvättmaskin - för de e ingen ide att bara spara till 'om ifall att', så vi får väl se om ngn nappar... I princip så skänker vi bort dem, men vi slipper fara iväg!

Ja men vi kanske skrivs imorrn då gott folk :)

Vår städning

Go kväll!

 Igår hade vi som sagt kalas för gubben. På dagen var jag först & handlade, därefter kom Tobbe & Therese förbi med alla barnen så det var bara att bulla upp med lite fika :) Lite småstressad då jag började med middag & bakning 2 timmar innan släkten skulle komma... så de fick snällt sitta & vänta lite tills vi var klara.
Det vart en god lasagne & grönsallad till det. Efterätt var en marängtårta som mor stod för & kladdkaka till födelsedagsbarnet efersom han inte gillar tårta :)
Sen var jag TRÖTT & hade ont i ryggen :/ Trodde nästan 'kompis' ville titta ut... men icke :) Kom fram till att jag inte suttit på rumpan sedan typ 9 på morron... Sov gott iaf!

Idag var vi först i Birsta & köpte en stereo & högtalare till båten för Peters födelsedags present... så nu jädrar ska det poppas i båten i sommar :D Jag for även ut till Skottsund för att hämta Lina (MIkaelas kompis) där fick jag kommentaren: "Men vågar du köra bil?" Men så snabbt tror jag inte det går :) Under tiden kom snälla Kimmen förbi & hjälpte Peter med installation av stereon, de hann inte klart men har iaf börjat. Jag krattade gården... PUH va jobbigt! Kimmen kom med en liten skojjig kommentar "De e nog inte många som gått över tiden som e ute & krattar som du" & Mikaela stod med stora ögon & sa: "Orkar du verkligen de där?!" *ler* Men man kan ju inte bara sitta & vänta på att de ska komma igång heller!
Men kan i skrivandets stund konstatera att NU har jag ONT i min arma rygg... & det trycker på av bara den :/ Så vi får väl se om det blir en livlig natt efter att återigen inte suttit ner på hela dagen typ...

Imorrn blir det jobb på hemmaplan på förmiddagen sen får vi se vad som står på schemat. Mikaela ska ha hämtning på skolan & på kvällen kanske vi far på tippen med lite mer skrot...

Ha en fortsatt bra kväll!

35 års kalas

God morgon!

Idag fyller darligen 35 år - GRATTIS vännen!

Igår for vi först till Birsta för att titta på mobiler till kidsen... deras har verkligen gjort sitt & vi tänkte att nu när det är så mycket rännanade på tävlingar & cuper osv osv, så kan de vara bra att veta att man få tag i dem. Vi lade på ngr kr extra än de vi först tänkte - så hoppas de blir nöjd! Rasmus fick sin igår kväll & vart ÖVERLYCKLIG, men Mikis har inte fått sin än då hon e med farfar & Mona... Så säg inget till henne än ;)

Efter det  vart det en lunch med Sofie & Cissi, mycket trevligt så de ska vi göra om. Träffade även Leila en sväng på stan för att äta en mumsig mjukglass i solen. Senare hämtade jag upp sonen & vi for på Birsta då han skulle köpa ett spel & vi tittade även på cyklar. Sonen behöver en ny & funderar på om han ska få en i förskott födelsedagspresent) - dvs han får då önska sig pengar av alla nära & kära som tänker uppvakta... de e INTE billiga cyklarna idag ;) Får se om vi kikar in hos PO:s också... Kvällen ägnade jag åt städning & vi kopplade in diskmaskinen då det kommer gäster i helgen. Peter lastade även släpvagnen full med ris...

Idag ska jag handla mat till kvällens middag, laga till den & baka. Peter är ute & sågar i de 3 ton stam vi har liggandes... Tobbe ska ta med sig hem & vi har ju sagt till att först till kvarn får ta med sig ved hem :) Sen ska han & Jens åka på tippen ngr svängar med skrot & ris. Släkt kommer på middag i eftermiddag så det är bäst att man har ngt att bjuda på *ler*

Idag är det "magiska datumet" men ingen "kompis" vill titta ut... men jag är lugn för tror det dröjer ett tag till ;)

Ha en bra Lördag vänner!

E de sommar?!

Ja säger bara UNDERBARA väder :)

Helt sjukt va skönt det är ute idag med!

Igår bytte Peter däck & jag krattade lite på gården. Mikaela & Molly "städade" ur båten... hmm... ja, de var åtminstone i den & hade så skoj ;) Iom att de var så skönt ute så blidde det sent in på kvällen innan man kvällade... hoppas det håller i sig över helgen!

Idag har vart en liten shoppingdag... Började med en lunch på kontoret med mina kollegor, lite roligt att träffa dem! Sen en sväng på PO:s cykel... sonen behöver en ny & kollade in lite priser. Kanske blir det en i födelsedagspresent i förskott?! För att vänta tills 20:e Juli känns lite trist. Efter det en sväng på Fyndlagret - där har jag inte vart på LÄNGE! Hittade en sprojtans ny flytväst till "kompis" för halva priset, men typiskt så tog de ej kort just idag... Får ta en sväng dit imorrn.

Sen hämtade jag Mikaela & Molly på skolan & vi for till Birsta. Inhandlade lite nya krukor till vardagsrummet & penseer som jag tänkte sätta i amplar vid entren :) Hoppas det blir lite somrigt! Gick även på Skopunkten då vi har en sko-oman i fam *ler* Mikaela är helt tokig i skor, skulle kunna ha 50 par men ändå inte nöjd ;) På vägen hem stannade vi på Stadium där hon sett ett par såå bra skor ser ni! Men tant Pernilla hittade ett par bättre, lite mer rejäla & tack o lov så dög dom så bra så *ler* Har jag precis skjutsat henne på simträning & ska göra middag så den e klar när hon e hemma igen. Faster Johanna skulle gå med henne på fotboll så det blir lite bråttom.

Imorrn blir det först en lunchdejt med Sofie & Cissi (som jag inte träffat på flera år & ska bli såå kul), sen en glass-träff med Leila... för vi får ju "skämmes" över hur längesen de va vi sågs! Förut träffades vi lite då & då på fika eller prommis, men det har ju vart lite sisådär med prommenader för min del... men SNAAART e jag redo igen :) Sonen kommer även imorrn & det är fotbollsträning på kvällen... sen ska jag väl handla inför Peters födelsedag på lördag. Om allt e som vanligt kommer "tjocka släkten" på middag på Lördag.

Nä - dax å gå till spisen ;)

Ha en skön kväll & HEJJA PÅ GIFFARNA!!!

Sol å värme

Heej!

Vilket väder det är ute alltså!!! Så underbart skönt.

Kan börja med att gratta Johanna till körkortet! De gjorde du bra stumpan!

Igår var jag & Peter & köpte en ny diskmaskin. Vi gick på en som skulle gå tyst & vi hittade en som iof vart lite dyrare än vi tänkt oss men förhoppningsvis blir vi nöjda. Vi tänkte att nu ska vi passa på att få en "cykel på köpet", men det erbjudandet var slut... men då var säljaren så skysst att han ordnade fram en cykel åt Peter :)

Efter det var jag på stan med mor & systrarna för en fika. Vi hade en lite kinkig Erik med oss & mamman kom på att han inte sovit så bra så denna dag, så var väl inte den bästa för lilleman att gå på stan... tänk va de små liven bestämmer saker å ting :)

Efter det ett besök på MVC = allt i sin ordning. Har det inte kommit ngn bebbe den 5/5 så ska jag ringa BM för att boka in en tid för ultra & efter det bestämmer man hur länge vi väntar på att "kompis" ska komma ut frivilligt *ler* Jag är som sagt inställd på att gå över tiden en del... ni som tror annorlunda ;)

På kvällen var jag även till en av Rasmus klasskompisars föräldrar för att diskutera klassresan... vi kom fram till bra beslut tycker jag!

Idag sitter jag hemma & "jobbar" på fm som vanligt... vid lunch kom Peter hem så vi for på Hjertmans för att inhandla lite reparationsgrejjs, rengöringsprylar & färg till båten. Oj... 900 kr gick kalaset på... inte billigt att ha båt ;) för den som inte fattat det redan!

Peter är nu på Vårmässan & jobbar för simsällskapet & jag ska strax hämta Mikaela. Hennes mamma har rest till Halmstad så fröken kommer till oss redan idag.

Ikväll blir det däckbyte & kanske lite pyssel på gården?! Vi får se :)

Ha en fortsatt bra eftermiddag friends

Trasig diskmaskin :(

Morrn!

Japp, pappsen kom förbi igår & kikade på diskmaskinen. Det visade att det varken var ngt lätt fel eller billigt att laga :( Så ev. åker jag för att titta på en ny senare... för att vara utan diskmaskin en längre tid har jag INTE lust med ;) Igår diskade jag ALLT som var i maskinen (dvs proppfull)... blev ngr omgångar. Var även flitig & slängde lite återvinnings grejs så bilen har ett bagage vi kan nyttja igen :)

"Kompis" fick även en jättesöt body av Lill-Moster :) Jättesöt brun med små apor & hon var noga med att berätta att det är en designad body från Danmark!  Tack så mycket Linnea!

Igår ringde det av bara tusan tror jag ;) Har man inte hört av sig på ngn dag så tror folk att nu e de dax *S* Men försöker uppdatera bloggen var eller varannan dag så... när det går föör många dagar - då kanske :)

Idag efter lite arbete på fm kanske jag far på Birsta & tittar på en maskin (Pet skulle smita ifrån en stund). Efter det blir det en fika på stan med mammsen & systrarna - riktig familjedag *ler*. På eftermiddagen väntar ett besök hos barnmorskan som var lite osäker på om vi skulle boka in detta besök... men som sagt - jag är mer & mer inställd på att det blir som med RasseBoy... flera veckors väntan kvar innan han/hon vill titta ut :) 
Ikväll e det även dax för lite planering inför en klassresa med sonens klass...

Å de bästa av allt: 'De desperata hemmafruarna' börjar på TV igen ikväll *Yihooo*

Ha en bra dag i det härliga vädret!

Båten e hemma!

God morgon!

Jo, vi har nu äntligen fått hem båten till gården, dvs det blir mycket lättare att pyssla med den för att få i den under Maj. Å inget BB!

I Lördags kväll for vi till Lucksta för att äta lite middag med Calle, Mona, Patrik & Jessica. Mkt gott med grillat & trevligt sällskap. Efter det drog vi hem båten... iom att vi bara får köra 30 med vagnen då det är en drygt 2 ton på släp så tog det sin lilla tid. Och det var GUPPIGT värre kan jag lova :) "Kompis" var inte så förtjust i skumpandet hela tiden *ler* Vi hade fått låna en KingCab - årsmodell äldre som var lite svajjig & hade nog inte så mkt till stötdämpare kvar... Men vi tog oss hem iaf. Peters bror hängde med för att hjälpa till att backa in detta "chabrak" på gården. Å det gick förvånansvärt bra, trodde det skulle vara svårare! Men JEESUS va stor båten blir på land *ler*

Igår passade vi först på att åka med ett lass Tallris till Oxstas Majbrasa iom att vi hade pickupen. Tog även en kopp kaffe hos fam. Hallin/Lindström.
Sen var det bara hem & byta om för att åka till Kramfors på simtävling. Mikaela tävlade & det gick jättebra för henne. Hon slog personligt rekord på den flesta loppen hon ställde upp i & tog ett par medaljer... som i den åldern är det viktigaste trots motstånd eller ej *skratt*. Väl hemma igen vart det lite mys i soffan till en bra film & grillade revbenspäll :)

I dag blir det arbete på förmiddagen (fast hemifrån) & sen ska jag diska & tvätta. Vår diskmaskin fungerar inte & jag vet inte vad som är fel, antingen rinner det ut vatten eller så händer ingenting... så måste diska allt som står i maskinen :( Sen ska jag ringa pappsen & flirta *ler* se om han kan kika på den för har ingen lust att köpa ny maskin! Ikväll e det föräldramöte på fotbollen & jag har slarvat bort vart vi ska vara *skratt* Måste höra med nån förälder!

Ha en bra dag!

Båt väder

Tjena!

Idag är det ju återigen båtväder... mmm va jag längtar tills hon kommer i vattnet :) Å ingen bebbe än :)

Igår bakade vi - jag & sonen, det blidde både citron & choklad muffins, sonen tyckte de va sååå goda. Han var riktigt pigg igår & sur för att han varken fick hoppa studsmatta eller va med en kompis ;) försökte övertyga honom om att om han vilar idag så kanske han är pigg på lördag & kan träna fotboll. 

På eftermiddagen for vi ut till Lucksta för att kika till båten, lite planering om vad som behöver göras, rengöras osv... Fyy sjutton va stor båten är på land - den kommer ju ta upp hela ena parkeringen *ler* en 8 meter vagn med bjässe till båt på!

 Idag har jag vart på stan med Jenny, vi har fikat på tant Anci & fröken Sara - säger bara MUMS! Sen strosade vi runt på stan & jag hittade lite födelsedags presenter till Peter som fyller halv pensionär nästa helg! Han har ju redan fått sin present i form av ett par Peak "båt short" som han kallar det... Å dom var SVINDYRA så sa att de blir födelsedagspresenten ;) Men kul å ge han nått på själva dagen å :) Jenny fann en supersnygg skjortklänning på MQ - hon kommer va snyggast ikväll vill jag lova ;)

Snart kommer Peter hem & tanken är att vi ska dra hem båten senare... men grannen är inte hemma & de har punka på bilen så jag vet inte hur det blir?! Vi ska även få middag hos Calle & Mona & det blir grillat *ler* Å så gott det ska bli!!! Får berätta senare om vi fick hem båten eller ej.

Imorrn kanske jag hänger med till Kramfors för att kika på Mikaela när hon tävlar, få se hur jag mår/orkar...


Ha en bra dag i soooolen vänner!

Inget bygglov...

Hejsan hoppsan!

Nope - inget idag heller :)

I går var jag fortfarande hemma med en febrig pojk. Lite piggare men dock inte kry. Hade ett lunchmöte på jobb som jag smet iväg på bara, men annars var det en lugn hemmadag med lite pyssel. På kvällen var Peter & Mikaela med lite kompisar på Giffarna... som förlorade :( Själv var jag hemma med Rasse.

Ja vi fick ju naturligtvis det tråkiga besked vi väntat på :( att arbetsutskottet på kommunen kommer rekommendera ett avslag till stadsbyggnadsnämnden på vårt bygglov. Har nu fått se dokumenten & våra hemska grannar har i princip kopierat kommunens text i deras erinran *SUCK* Så jag är mer övertygad nu om att de gör detta för att jävlas & ingenting annat! Pensionärer! De är väl bara att köra med samma skit tiIlbaka!
Iallafall ska detta upp i nämnden på Onsdag & innan dess ska vi komma in med en skrivelse & åsikter eftersom det är lite märkligt om jag tittar på hur våra grannars hus ser ut, tex balkonger osv. Går det iaf inte så kör vi på plan B. Ett sovloft (där Mikaela så gärna vill ha sitt rum) med ett litet fönster. Så vi behöver revidera ritningen med fönstret & de befintliga balkongerna vill vi ha större. Talade även med vår arkitekt igår så han får göra om ritning isf. Så i framtiden när våra hyresgäster väljer att flytta, tar vi lgh nere & bygger större nedåt istället, dvs inreder delar av källaren. Men detta är ju ett mångårigt projekt så vi får fortsätta bo lite trångt ett par år :)
 
I dag är återigen en hemmadag. Rasmus feber är väl kanske inte så illa, men han ligger lite över normen och tyvärr mot hans stora förtret så har de bad på skolan idag med :/ Så han missar det roliga idag igen. Så tänkte att vi skulle baka lite, så man har ngt att bjuda på framöver *ler*. Samt ta hand om tvätt & lite pappersgöra som gärna blir liggandes... Peter ringde & tyckte jag skulle åka på handelshuset & kika på ett regnställ för 750 kr *skratt* Ett didriksson iof, men va sjutton ett sånt dyrt behöver inte jag - han tänker på mig gubben min *ler*
Så vi får väl se om jag tar en sväng dit ut. Han skulle försöka se om det gick att smita tidigare så kanske vi far till Calle & Mona för att titta till båten, vore skönt att få hem den snart...

I helgen ska jag ev ta en fika med Jempa på stan... annars har jag faktiskt inget inplanerat så får väl se vad som händer. Antar att gubben kommer jobba hela helgen så lär väl inte se så mkt av honom :) Kanske syster e hemma så jag får snosa på Erik?!  :D

Ha en underbar helg gott folk!

Sushi

God morgon!

Näe - inte än... ni som funderar :)

Igår hade jag som sagt en fönsterputsare hemma hos mig... & *usch - skäms* över att  han fick ta vissa fönster 2 ggr för att få dem ren :/ De va såå längesen jag putsade dem så ni kan inte tro´t! Iaf var han mycket trevlig & det visade sig att vi hade en gemensam vän sedan min tid som ung stark simmare :) Lite skoj & vi hade massor att prata om så han var här ett tag. Å nu har jag SÅÅ fina blänkande rena fönster så jag slipper skämmas :) Å priset e inte att tala om - bara så ni vet - de e inte värt slitet att göra det själv! Ett hett tips från mig. Jag ringer Västernorrlands städ & fönsterputs om en halvår igen - så, nu fick de reklam också :)

Efter det hämtade jag Mikaela på skolan & vi köpte födelsedagspresent till Lill-Nea som fyllde 18. Vi passade även på att shoppa lite... så lätt å bränna pengar med henne *skratt* Men nu har garderoben hennes ÄNNUMER kläder & vi har en nöjd Mikis & en fattig plastmamma ;)

På kvällen samlades vi hos familjen L med flera uppvaktande gäster. Mammsen hade bakat flertalet pajjer som vi smaskade i oss & hemgjord marängtårta efter det *mums* Lill-Nea öppnade lite paket & trots att hon mest önskat sig pengar så fick hon en del annat skoj också. Vi hade köpt ett presentkort på Triumf & så fick hon lite pengar till det - jag hoppas det blir bra :)

Denna dag klagade även Rasmus på att han hade "halsbränna" & jag tänkte "men som 12-åring"? Men sen trilla poletten ner & jag kom på att sedan Rasmus opererade bort halsmandlar så har han inte vart sjuk på flera ÅR! Förutom i vintras då han fick en halsinfektion & penicillin. Han e ju inte van att ha ont i halsen & har väl svårt att minnas hur det känns stackarn!

Idag är vi iaf hemma han & jag. Han klagade på feber redan igår, men jag sa att "du har ju inte haft feber på flera år, så de tror jag inte.."  *hmm*  Det fick jag äta upp. Han hade 38 grader imorse så det var bara att tala om för honom att han måste stanna hemma från skolan, vilken han inte ville eftersom det var bad idag. Men att bada med halsont e inte bra! Så nu ligger han i sängen & vilar med honungsvatten & halstabletter. Ska strax gå in & pyssla om honom lite.

Senare idag ska jag träffa en gammal kollega på lunch (sushi = mums), så då får han klara sig själv 1 timme, å det går nog bra.

Ikväll ska Peter titta på en kompis föräldrars tak & se om han kan hjälpa dem... Själv tänkte jag idag stryka & sätta upp de nya gardinerna jag köpt till vardagsrummet :) Annars händer inte så mycket mer på Haga idag.

Sänder en tanke till 2 av mina kära vänner idag... tänker på er & håller mina tummar att allt går bra!


Ha en underbar dag i det fina vädret gott folk.

Shopping

God afton!

From denna vecka arbetar jag 50 %... dvs jag är ledig på eftermiddagarna då det är som tyngst... kan ju va skönt att hinna vila LITE innan det är dax :)

Så idag hämtade jag mor & vi for till Birsta där mor bjöd på lunch. Vi skulle kika på sängskydd till spälsängen då det är lite kul när man får vara ensam om sånt... mamsen är ju en hejjare på att sy *ler* Efter en god lunch vankade jag runt på Ikea. Hittade även nya lampor till vardagsrums fönstren (letat länge kan tilläggas), riktigt snygga för priset tyckte jag!

image58

Vi fick en badbalja till bebben av mamsen också TACK o BOCK! Eftersom vi redan har en del kläder från syster så blir det lite annat man vill ha :) Ja, blir det en tjej så vill man ju ha lite tjejjiga kläder förståss :)

Vi åkte även på Barnens Hus & där hittade vi ett så sött tyg till spälskyddet i svart & vitt med små lamm i typ "streck gubbs modell" :) Ja ni som känner mig får väl se framöver.

Ikväll är gubben på fotboll & sonen ska väl dit snart han med ;) Mikaela kom hem sent inatt efter en tur med sin mor söderut så hon & jag blir hemma så hon kan sova i tid ikväll.

Imorrn ska jag slå på stort: Har beställt fönsterputsning av proffs :) Jo de e sant! För ca 4-500 spänn putsar de alla mina fönster! Kommer aldrig mer göra det själv *ler* Inte de fönster vi har iaf!

Nä, nu ska jag se om jag får in kidsen som är ute på... ja gissa vad ?!  Studsmattan!

Imorrn fyller min kära lilla syster MYNDIG :) Ett stort grattis & en massa kramar till dig Lill-Nea!
Vi ses imorrn!

Ha en skön Måndag gott folk!

Värme & rekord

Hejsan!

I Fredags kväll åkte jag ner till Sporthallen & kikade på Norrländska mästerskapen i Simning. Så roligt att träffa mina gamla adepter & så klart flera gamla simkamrater från förr som arbetar som tränare & ngr som kom för att titta på denna happening i stan :) Fick även många kommentarer typ: "Nämen, de visste vi inte" & så klart - "Hur länge är det kvar" :) Fick även veta att det är SM i Masters framöver hösten & att det är ett gäng som tränar flitigt i Njr & några gamla simpolare var sugen på att ta tag i våra kroppar & köra igång (samt inspirera kamrater som bor på andra orter)... så vi får se framåt sommaren om detta är ngt jag hoppar på :)

Jag fick vara med om ngt stort i fredags, som normalt inte händer på ett "NM"... Vår fantastiska 16-åriga Hanna slog Nytt Svenskt Junior Rekord ! Denn talang som vart på EM, VM osv.... Gör denna bravad inför hemmapubliken på ett NM = SÅ KUL!!! Sonen var med en kamrat på Basket så han såg man inte mycket av denna afton :) Ni som har yngre barn - lugn "You´ll be there" när du knappt ser röken av dom :)

I Lördags var man uppe med tuppen kl 06.30 för att fixa gröt till sonen & bilfärd till Timrå för Match i fotboll. Grabbarna var MYCKET duktiga med tanke på att de inte spelat ihop så särskilt många träningar denna vinter. Det slutade iaf 1-1 mot IFK Timrå! Bra jobbat vännen :) Sen skulle han med kompisar på Drakborgen så jag for ner på simhallen & kikade på försökspasset. Det blidde lunch ute hos Hasse & Ullis då det har lite problem med nya altanen som Peter hjälpt till med så han kikade lite på vad man kan göra åt saken. Efter lite kaffe-rep körde jag in Hasse & Peter till badet. Själv for jag hem först för att äta "mellanmål" & SNÄLLA SYSTER hade lämnat lite hemgjord Sushi i kylen som jag var tvungen att smaska i mig :) MUMS & TACK EMMA! Därefter for jag ner till badet jag med för att kika på finalerna som bjöd på många bra resultat & lagkappen för killarna slutade i en trippel, dvs vi tog både 1:a, 2:a & 3:e plats = Överlägsna i Norrland! Kvällen slutade med soffläge & snabbmat i form av pizza & kebabrulle till mig.

I dag har jag städat badrummet, tvättat, vikt tvätt & ska städa av lgh också. Sen blir det en sväng ner till "mitt gamla hem" igen för att se sista finalpasset. Måste berätta att gubben skött sig bra som fuktionär för första ggn :) Rasmus är med en kompis idag & nyss gick de ut i snö/regn vädret för att studsa studsmatta *skratt* Snacka dyngsura när de kommer in ;)

Ha en skön Söndag vänner!


Folkligt

Tjena!

Då var det fredag igen då & helg :) Fast imorrn ska jag upp tidigt då sonen har fotbollsmatch kl 8 *ujuj* Men sånt e livet!

I går körde jag ner Peter på badet & gick in å kikade lite på insimmet... man blev lite sugen när man stod där & titta :) Så ikväll vill jag gärna se finalerna... men vi får se. Har laddat upp kylen med lite gosaker & grönsaker att göra dipp ikväll, de e ju så gott!

Idag har vi besökt nya Coop, de va stort, MYYYCKE folk & lite jobbigt att inte hitta allt så här ibörjan. Men de hade en del bra priser på mat!  Å det där med självscanning e ju toppen. Det var MILS långa köer till kassan, fast inte till självscannings kassan :)

SysterYster har nu även hon skaffat sig en blogg så ni som känner henne - kika in vettja:

http://eriksmamma.blogg.se

Skrivs snart igen & ha en super weekend!


Drygt 2 veckor + - kvar...

Tjena!

I Tisdags  kom Mor & Far förbi som tänkt, pappsen kopplade in Torktumlaren som lovat - Tack så mycket för hjälpen! Sen fikade vi för jag hade tagit mig i kragen & bakat en sockerkaka... de e inte ofta vill jag lova *ler*

I går efter jobbet skynda vi iväg för att handla mat, men iom att Coop öppnar imorrn så blire nog storhandling där istället, lite roligt med nya matvarubutiker :) Efter det var jag på klassföräldra träff för att planera klassresa för Rasmus klass... inte lätt när det inte finns så mycket pengar... Men fyy va mycket snö det kom igår... höll på ett bra tag innan jag fick ut bilen...

I dag har det snöat ÄNNUMER så jag sitter hemma & jobbar... eller ja gör de få arbetsuppgifter jag har att göra ;) Träffade även barnmorskan imorse & nu är kompis "ruckbar"... alltså inte fixerad men sjunkit ner & de känns kan jag lova. Morron & dagtid känns fortfarande ok... men eftermiddag & kväll är rätt tunga. Så hoppas verkligen inte jag behöver gå över lika länge som med Rasmus - de e inte kul! Tog även en sväng på stan & hittade lite kläder till Mikaela & lite inredning till hemmet - allt på Rea :)
Nyss var SysterYster här med lite mer kläder - kan lova att jag inte direkt har brist på småkläder nu *ler* Å jag fick snusa på Erik... usch va tiden går, han växer ju så det knakar!

Ikväll ska gubben göra sitt första pass som funktionär *ler* Tänk när vi träffades så var ju sinning inte värst intressant & nu iom att jag inte har ngt med klubben att göra så har han tagit över helt *hihi* För det är ju Norrländska Mästerskapen i simning  som börjar ikväll & jag ska naturligtvis ner & kika lite något under helgen. Men ikväll får han nog klara sig själv då det är distans sträckor & de e inte lika kul å se som publik! Själv kanske man tar tag i hemmet & städar lite så det är gjort inför helgen.

Näe, undra om jag ska jobba lite?!

Ha en skön kväll i snöovädret!

Allt på plats?!

Go afton!

Ja igår efter jobb så blidde de som planerat. En tripp till Birsta för att hämta hem säng & skötbord så nu ska vi ha allt  "de viktiga" hemma, bara att montera kvar :) Å vi är lite fattigare *ler* usch va de e dyrt... fast vi har ju valt de själv sååå...

Efter det blidde det en runda på elektronik firmorna & Bauhaus, vi har sett en fin/smidig liten trappa vi tänkt ha till vårt sovloft... eftersom vi är så inställda på att inte få bygglovet.

Idag ringde jag faktiskt kommunen & imorgon ska de ta upp vår ansökan... så på Torsdag kunde jag ringa & få ett besked förhoppningsvis. Så nu håller vi tummarna!

Skulle träffat en f.d konsult/kollega idag på lunch men pga förkylning så tar vi det på fredag istället... så nu måste jag längta efter Sushi ända tills dess :) Detta innebar att jag även suttit hemma o jobbat... i mysbyxor & t-shirt. Rätt skönt!

Har kollat runt lite bland fönsterputs företag då vi har BEDRÖVLIGT skitiga fönster & de e väl inte SÅ smart att jag hänger ut genom fönstren i mitt tillstånd?!  :) 

Ev skulle mor & far dyka upp ikväll... pappsen måste hjälpa oss med lite elektriska detaljer & tyvärr så går inte Peter & elektronik hand i hand *skratt* Så det är tur jag har en sån snäll & duktig papps som kan ställa upp!

Nähä... ska man förbereda lite middag kanske? Fantasin tryter... Har nån någon bra idé på "god snabbmat"?! Då tackar jag för ev tips isf!

Ha en KING Tisdag vänner!

En underbar helg!

Godmorgon denna trista regniga Måndag morning!

Fredagskvällen inleddes med en kebabrulle & en film innan vi drog ner på Railway saloon för att heja på CoverUp. De gjorde en magnifik entré - där Mats entrade scenen i en Ockelbo 300 - deras tema var pistvakt & de gjorde det SÅÅ bra! Tyvärr så tävlade de mot ett band som hade MKT skickliga musikanter som tog hem vinsten... inte min musikstil då det var lite för tung hårdrock ;) men Peter njöt - såg ut som han va 14 igen *ler* Men det var en trevlig kväll & jag hade så klart sett CoverUp vinna!

Lördag = DISERDAG! Vi (Anna, Kickan, Jempa, Jojjen, A-K, Fia, Viktoria & jag) började dagen med en fika på Tant Anci & Fröken Saras café = måste bara vara stans bästa café just nu... Så gott & mysigt! Efter det strosade vi runt på stan & shoppade. På vägen ut till Grönviken där vi tänkte huser på kvällen stannade vi för att köpa snacks & middag. När vi kom till Grönis gjorde vi iordning lite snacks & slappade på deras fina veranda. Så mysigt att bara ta det lugn & som det kommer. Efter ett tag sattes det igång med förberedelser för middagen som vi delade upp i lite olika ansvarsområden. Jag skulle göra gratäng för jag 'brukar ju' få till det bra... men INTE idag :( Hade på tok för mycket grädda så det blev så kletig... Till det hade vi grillat fläskfiléspett & grönskaker med Tsatziki & fetaostsås. Till dessert hade Jenny bakat en Blueberry cheesecake som var underbar. Nu hade vissa av flickorna hunnit få i sig ngt glas vin så det fnittrades en hel del & vi hade en lång trevlig afton på verandan! Nästa steg var att ta fram Singstar... hehe, säger jag bara ;) Vi som satt kvar på verandan fnissade gott åt våra nya superstjärnor *skratt*  som släppte lös! Jag var inte riktigt upplagd för denna happening men det var kul att se inlevelsen på brudarna! Klockan närmade sig 01 innan min Ådi-taxi drog in till stan men ngr av tjejerna på flaket. Så kl blidde närmre 02 innan jag knoppade *gäsp* Jag hade med andra ord 2 sena kvällar i helgen - Men det var de värt!

Tack alla DISER babes för en igen underbar dag men en massa skratt!

Söndag
tog jag sovmorgon (ja, vilade iaf *S*) till kl 10.45 då SysterYster ringde för att ge lite status. Hon har tyvärr fått spendera en natt på sjukhus då hon har så himla besvärligt med sin onda rygg & man vet inte riktigt varför... Men hon fick iaf komma hem på förmiddagen så håller tummarna att du blir bättre & piggare snart nu när vi har en mysig tid framför oss :) Peter & jag tog en brunch på stan & strosade runt bland affärer. Sen var det dags för lite 60-års upvaktning då min farbror Hans fyllde år. Grattis på högtidsdagen Hans! Där bjöds vi på både smörgåstårta & tårta & umgicks med tjocka släkten :) De e inte ofta!
När kalasandet var slut tvättade vi bilen, for till fam Olsson för att hämta en film till kvällen... Fick där en lite överaskning i form av 2 söta bodysar till "kompis" av Maggi - Tackar så mkt! Vi lyxade även denna kväll till det med en Bigsteak var från BigBoy - åhh va gott & längesen det var!

Idag Måndag sitter jag hemma & arbetar på fm, ska in på kontoret lite senare & äta lunch med fröken Kina!
Ikväll kanske vi hämtar hem säng & skötbord, beror på hur guben tänkt sig aftonen!

Nedan kommer lite bildbevis från DISERdagen :)

 Morgonfika på stan´s bästa café!

 Glass paus i solen

 Mysig stund på verandan...

 Middags förberedelser

 En av grillmästarna

 Nu är det nära...

 MUMS va underbart gott!

 Ett av kvällens party trick :) Fam Sjöholm ni vet!

 Mätta & belåtna efter en god dessert

 Vi hade faktiskt 1 kille med & det var lille Fabian

 SingStar brudarna


Ja, detta får avsluta dagens bloggande men vi skrivs igen snart!

3 veckor kvar?!

God morgon i dimman :)

Ja... nu är det 3 veckor kvar till det "magiska" datumet... Hmm... men det där med datum tror ju inte jag så mycket på iom mina tidigare erfarenheter *ler* fast jag hoppas verkligen att det inte blir så. Iom att jag haft lite känningar sedan ett par veckor tillbaka så tog jag mig i kragen i går & packade väskan. så nu e allt klart för dagen D, förutom kamera & lite sötsaker som ska med.

Idag sitter jag hemma & arbetar... har ju lämnat över de mesta av mina arbetsuppgifter till kollegor så det är lite långtråkiga dagar. Så kan likagärna sitta hemma, lite skönt med lugn o ro.

Ikväll ser vi fram emot en kväll fylld av musik på Railway saloon :)

I morgon är det DISER dag med tjejerna & vi har fått 2 nya medlemmar! Ska bli himla skoj & träffa alla o särskilt kul är det att vi har 3 långväga tjejer som reser hit = JÄTTEKUL! Jempa har fullt hus med tjejer i Grönviken i helgen... så tycker liiite synd om Erik *fniss* Näe då, han klarar sig nog.

Kommer berätta hur vi hade det efter helgen & förhoppningsvis med lite bilder!

På Söndag kanske vi gör lite nytta på gården?!? Å jag ska uppvakta min farbror som fyller 60 år - Grattis Hans!

Lägger in en härlig bild över backarna & sonen när vi var i IDRE i vinter (inte så längesen) & kanske kommer  våren snart ?! ...men de blir då inte idag!

Weekend i Idre 2008

Ha en UNDERBAR helg folks!

Kinkig!

Goddagens!

Igår kom som sagt en stoor lyftkran hem till oss & kapade den JÄTTETALL vi haft - så nu e den borta :) & för tillfället har vi ett tjusigt barbord i "Tallstam" istället! Ca 3 ton stock liggandes på gården & en MASSA ris som ska fraktas bort... med andra ord vi vet vad vi har framför oss med att få bort allt detta från tomten! Någon som vil ha lite Tall att elda?! Hör av er :)

Jag var dessutom på föräldramöte på skolan - lite info inför 7-9 & valen inför 6:an för sonen. Mycket bra info & lite rundvandring i våra fräscha lokaler. Blev naturligtvis även sammankallande för den klassföräldraträff vi måste ha om vi ska få till en klassresa för våra barn innan de kanske splittras lite... Vi har lite ideér med ofta saknas pengar till det man skulle vilja göra för barnen...

Var med om en lite lustig grej också på skolan, hann bara in i lokalen så kommer en dam & försöker beskriva min bil (hon lyckas inte pricka in 1 rätt *S*)... Det visar sig att jag måste flytta bilen för den står på hennes plats då hon vill ha motorvärmare! Jeeesus! En vardagkväll & jag antog att det var en massa lediga personalplatser (ville ha nära till bilen)! Så det vara bara att trava ut med henne & flytta bilen 1 snäpp!!! Kan man va mer kinkig för mindre?!

Så här med bara drygt 3 veckor kvar (hoppas jag!!!) så ska jag nog packa väskan ikväll så den är klar. Har vart ett par dagar med mycket "känningar" vilket är helt normalt... men ändå :)  Igår ringde även babyproffsen för att meddela att sängen finns hemma - så det blir till att punga ut en hel del igen då *ler*

Imorgon är det arbetsrocksfinal & jag hoppas jag mår bra & orkar så ska vi gå på Railway saloon för att heja fram Mats band Cover up! GOOD LUCK!

image46

Ha en trevlig kväll!

Dag 2 på min nya blogg :)

Tja igen!

Då har jag lagt upp lite bilder från min gamla blogg... försöker förjäves logga in på den för att hänvisa till denna... men icke!  Har även försökt kategorisera "blogg" & bilder var för sig...

Så kika runt lite bland mina bilder jag publicerat & kommentarer är ALLTID skoj  :)


Ikväll kommer en lyftkran & ska hjälpa oss ta ner den stora otympliga tallen mitt på gården... hoppas det blir bra!
Och jag ska på föräldramöte på skolan.

Ha en skön kväll gott folk!

Diverse bilder från år 2007

 Trädgårdsröj för att plana ut tomten & bygga vår altan
 Diser dag i Grönviken med bad & båtåkning samt middag på Västergatan på kvällen!
 Capgemini 40 år - stor baluns i Stadshuset Sthlm!
 Vår underbara båt... inköpt sommaren 2007
 Lyslördag i Skatans rökeri = Vilken fantastisk kväll!
 Tjej helg i Vaxholm
 Kusin Rasmus med söte lille Erik endast 6 dagar gammal!
 Nyårs afton i Vaxholm

Sommar 2007

Kidsen njöt av att få åka Mats cab när vi besökte dem i Siljan
 Fika paus under vårt besök i Trollhättan för att titta på slussarna & vattenfall
 En dagstripp till Smögen - VILKET STÄLLE - men inge vidare väder :)
 Skara sommarland

Indien September Oktober 2007

 Exempel på inte så bra boende MEN vanligt tyvärr!
 Jaa trafiken går inte ens att beskriva!
 Middag på riktig Indisk restaurang med våra kollegor
 Exempel på del av det gigantsika frukostbordet
 Hotell lobbyn
 Hotellet
 Hotell poolen
 Hanging garden, mysig park med fina djur skulpturer
 Ghandis hus
 Gataway of India..

Vemdalen bilder vecka 11

Här kommer lite bilder från vår Vemdalen weekend med kära vänner!
 Det var rätt mycket snö - Kimmen skulle försöka skotta så vi kunde öppna fönstret  :)

 Vi vilar lite efter resan & ska plocka i ordning allt... men va e de för lila kassar som syns?!  :)

 Utsikt från vår fina stuga!

 Ja... de provar Öl pumpen som vi släpat med...

 Wii - det spelet tillsammans med Singstar underhöll oss på kvällarna!

 Redo för skidor & Marlene inviger sin nya fina "billiga" hjälm ;)

 Henke är nöjd efter en dag i backen!

 Förberedelser inför middagen

 Så gulligt *skratt*

 Jo... jag bara ligger & jäser :)

 Näe Nike - låt bli pappas Whiskey!

 3 rätter middag :)

 Så här kul har vi det i fjällen!!! (Fast de va ju fel fjäll på Tröj-trycket)

 Rasmus, Demi & Felix är redo att inta backen!!!

 Även lilla Nike provade på slalom!

Ja - de va väl de bilder jag tänkte visa här från vår fantastikt trevlig weekend i Vemdalen!
Tack kära vänner!


Påsklov & skoteråkning

Halloj!

Vad hände i Påsk för vår del då? Jo vi hade vi lite inplanerat & lite icke-planerat.

Skärtorsdag  hade vi bjudit hem fam Jonsson på middag. Vi hade en himla trevlig kväll som blev sen som vanligt när vi umgås... men vi kom fram till att vi måste ju ha himla trevligt iaf  som står ut me varann så länge *ler* Fröken Linn blev kvar över natten... oväntat!

Långfredag  var ganska lugn, en sväng på Bauhaus & det tog ju sin lilla tid ;) Kvällen spenderade vi bara på hemma plan & vi nattade tidigt....

Påskafton  for vi till Segersjön för att åka skoter & grilla lite med vänner. Det var en mysig dag & ungarna blev kaxigare & kaxigare för varje tur... men iom att vi var på en sjö där det inte är särskilt svår terräng så gick det så bra för dem! Vi blev även bjuden på gott fika hos Kimmen & Juddes föräldrar i deras mysiga stuga. Kvällen avslutade vi tillsammans med fam Hallin med en gemensam middag & en massa surr! Tackar för en trevlig kväll!

Påskdagen  var vi också i Oxsta, men ngt tidigare på fm. Vi åkte skoter, grillade, jag pimplade & det anglades men utan napp. Jag tror inte de finns nån fisk i den sjön ;)  Eftersom min svägerska fyller 18 år idag så var vi bjuden på middag hemma hos fam Olsson! Grattis Johanna i efterskott (och Cilla)!

Annandag påsk tog vi en sväng på Birsta. Sonen var hemma med en kompis & Mikaela gick på Birsta med en kompis. Peter & jag for först på Barnens Hus för att hämta ut den nya vagnen & kollade även läget ang. sängen... men den kommer inte förrän vecka 14. Sen går vi en sväng på Birsta & hittade lite kläder till fröken "mode drottning" *skratt* Jo 9-åringen menar jag. Grattis på födelsedagen Jenny & Johanna!

Påsklovet  satt jag hemma & jobbade så jag kunde köra barnen om de vill aktivera sig... Så det var barn här, jag körde dem till kompisar, badhus, drakborg etc... Tror de hade ngr bra dagar "bara på hemmaplan" iaf.

Fredagen  tog vi en tripp upp till paradisbadet över dagen. Å såå härligt det var att simma... att känna sig så tyngdlös & lätt :) Varför har jag inte gjort detta tidigare?! Efter ett par timmar där med badning & rutchkane åkning så åkte vi till min kusin på en fika. Vill passa på att hälsa att vi tänker på dig/er & tiden läker alla sår...

Tyvärr via en olyckshändelse så lämnade mina kusiners pappa dem alldelses för tidigt. Så det var skönt att få träffa dem, prata & ge dem en kram i all sorg de nu går igenom!

I veckan som varit har det ju även vart Hockey Semifinal & TV apparaterna belamrade ;) Hejja Timrå!

I Lördags var vi först tvungen att shoppa lite presenter & vi var även på födelsedagskalas hos Rickard & Carro då Jonna fyllde hela 6 år - GRATTIS! Uj va tiden går!  Vi fick även äran att vara hundvakt över natten till bästa Spike :)
På kvällen kom Peters syster från Gotland & blivande man på besök. Vi tillagade en god potatisgratäng med en tjälknöl som svärmor hade med till middag. Efter lite dessert & en massa prat o lite planering inför det kommande bröllopet så slutade kvällen framåt en 23-tiden. Cilla & Gabbe tyckte Spike var så mysig & ville ta han med... men tror inte matte & husse skulle bli så glad då!

I Söndags tvättade Peter bilen & jag städade & fejjade hemma. På eftermiddagen gick Peter & barnen på O´learys för att träffa Cilla & se fotboll. Själv tog jag mig en sväng ut till Grönviken för att gratulera Jenny som fyllde år när hon var i fjällen. Å vilket härligt väder vi hade & varmt å skönt på altanen när vi fikade. På kvällen kom även syster & svåger förbi med vår Bob marley tavla som Jon spänt upp på ram åt oss. Det var jättebra! Tack o bock!

 Stolt kusin med lille Erik nu 3 månader!

Igår Måndag var det både Allsvensk premiär för Gifflarna & match mellan Timrå - HV... svårt väl för familjen, men det slutade med fotboll... Tyvärr måste jag säga, för det var ingen vidare match för Giffarnas del... Men Henke Larsson var bra så de va kul å se :)

Här kommer lite bilder från Påsken bla (klicka på dem för att förstora)...

 
Barnen testar Peters "räser"  :)


Lite grillning


Peter in action


Grabbarna med kids drar iväg en sväng...

Kommer även lägga in lite bilder från Vemdalsresan senare..


Ha en underbar kväll gott folk!

1a inlägget på min nya blogg

Ja, då har jag hittat en ny sajt som jag hoppas ska fungera bättre än min gamla sida ;) Den gamla sajten:

bloggprillan.sprayblog.se/  kommer jag att ha öppen ett tag till bara för mina gamla fina bilder osv tills jag lärt mig hur denna sajt funkar.

Så välkommen in!


RSS 2.0