Uppdrag!!!

YES, det gick vägen! Nu kan jag känna mig som en yrkes arbetande kvinna igen *ler* Fick idag klart med det uppdrag jag gått å väntat på... så nu bär det av till elStockholmo varannan vecka ett par dagar med start på Måndag. Så tyvärr kommer nog denna sajt inte uppdateras lika frekvent längre.. men det är smällar man får ta!

Igår firades det hela kvällen :) Gästerna avlöste varandra *ler* Och Mikaela fick så många fina presenter så herregud säger jag bara... Av oss fick hon en kamera som är både stöt tålig & vattentät :) Gissa om hon va nöjd ? *ler*

Idag har jag firat mitt nya uppdrag med affärslunch (gå 2 betala för 1) med mina kollegor. Gjort lite ärenden på stan & fixat & trixat med behörigheter, bokat resa & hotell osv osv... det tar lite tid det med. Var ju längesen jag var på resande fot *ler* Men det ska bli SÅÅ kul & jag ser fram emot mitt uppdrag med stor glädje!
Nu ska jag snart gå hem & fira med min gubbe & Wille (storbarna åker till resp. förälder ida)... det blir en båttur & middag på Holmö brygga *ler* MYSIGT VÄRRE!

Imorrn hoppas vi på fortsatt varmt & fint väder så vi kanske kan åka lite båt på dagen också. På kvällen kommer fam Sjöholm på middag & det ska bli trevligt med besök.

På Söndag firar vi morsdag.. dvs MIN dag & MIN mors/mormors, farmors, bonusfarmors dag :) Hoppas Ni alla får en fin dag!

På Måndag morgon kl 05.45 lämnar jag Sundsvall för 3 intensiva dagar i Sthlm skulle jag tro *ler*

Hoppas ni får en skön dag & vi får se när nästa update på denna sajt kommer!
Hade gott så länge!



11 år

Ja må hon leva Ja må hon leva Ja må hon leva uti...............

Vi säger Grattis till Mikaela som fyller 11 år ida! Hoppas du får en bra dag med fina presenter :)

Igår efter jobbet slog jag in Mikaelas presenter så allt är klart till i em då det ska firas! Vi gjorde även det där jättetråkiga - betala räkningar *SUCK* Så nu är man pank igen efter att fått känt sig RIK ett par dagar *skratt*

Idag har jag just varit en sväng på stan & nyttjat lite rabatter på Bodyshop... & spanat in en morsdagspresent *hihi* Inte till mig då ;) Å mer kan jag inte säga då lilla mor läser detta *Pilutta*
Efter jobbet ska det väl pysslas inför firandet av styvdotra & det kommer lite släkt för att gratulera henne på den stora dagen. Ingen kusin har vi fått än heller... men kära syster har tittat till den lilla hos sin BM & allt var fint, å det var skönt! Lite orolig moster är man allt! Å han/hon får inte ploppa ut idag enligt Mikaela... så kniiip Emma ;)

Imorrn är det Freeeedag *Yippeee* Ser fram emot en lugn fredagkväll & även en lugn helg där vi kan vara lite spontana om vädret vill :) förutom lite middagsgäster inbokade på Lördag då & det ska bli så trevligt så! Ja det är ju mammas dag då oxo & min namnsdag *ler lite* Så lite firande hoppas vi även på under Söndagen!

Snart lunch!!

Ha en fortsatt skön dag i det HÄRLIGA vädret!


Stortjejen!


Spex ;)


Utmanad

Utmanad!

Jag har blivit utmanad av blogg svägerskan Åsa


24 frågor som skall besvaras, och jag vill självklart anta utmaningen!


Reglerna är:

1. Svara på frågorna.

2. Ta bort en fråga du inte gillar och lägg till en ny.

3. Skicka vidare till 8 bloggare.


1. Vilken parfym använder du?

Ehh, en rosa flaska med svarta rosetter... Minns ej namnet :/


2. Dagens låt?

Nada!


3. Vad läser du just nu?

Ett excelark :)


4. Dagens höjdpunkt?

Få umgås med barnen när jag kommer hem!


5. Vad skulle du vilja lära dig?

Skulle vilja kunna sjunga!


6. Vad var ditt senaste inköp?

Lunchlåda


7. Vad är ditt favoritdjur?

Hund

8. Vad är ditt viktigaste mål för tillfället?

Att få ett uppdrag på jobbet!


9. Vad tycker du om personen som skickade frågorna till dig?

En mycket trevlig & omtänksam svägerska :)


10. Vilken är din ögonfärg?

Blå


11. Om du kunde ändra något hos dig själv, vad skulle det vara?

Skulle kanske behöva ta det lite mer "coolt" i livet...?!


12. Om du kunde vara var som helst i världen de kommande timmarna, var skulle du då vara?

Åh va svårt! Ett varmt ställe med min familj.


13. Vad värdesätter du hos dina vänner?

Raka & ärliga


14. Vad är dina sommarplaner?

Umgås med familj och vänner här hemma, åka MYCKET båt & en tripp till både Piteå & Sthlm.


15. Vilket är ditt drömyrke?

Tycker faktiskt jag har ett rätt trevligt yrke när jag får jobba med det jag vill, dvs något med styrning, ledning & koordinering.


16. Vilket av plaggen i din garderob är din favorit?

Mysbyxor & tisha åker alltid på efter en dag mer uppklädd på arbetet *hehe*


17. Vad får dig att gråta?

Lyckliga slut & när någon nära mår dåligt/far illa.


18. Nämn tre saker som får dig att le.

Mina barn, båten & lite sommarledigt!


19. Om du fick tre önskningar, vad skulle det vara?

Få ha en stabil, gärna bra ekonomi, en frisk familj & en semsterresa till ett härligt land långt bort är en stor önskan för mig!


20. Vilka är dina favoritserier på tv?

Cityakuten, Desperate Houswifes & GreysAnatomy


21. Vad har du på dig just nu?

Ledigt ;) Jeans & skjorta


22. Vilket är ditt favoritgodis?

Riesen


23. Vem är din modeförebild?

Keh?! Ska vara Tyra banks då


24. Vilken var den senaste filmen du såg?

Wallander (fast den engelska versionen)


Passar nu frågorna vidare till:
Syster Emma
Jenny
Kickan
Hanna
Viktoria
Sofia
Linda
Jenny L


G.L.A.D

Morrn, vilken härlig dag *ler*!

Tänk att man kan bli så glad att troligtvis få något att göra på sitt arbete?! Underbart!

I måndagskväll inhandlades det lite mat till "förråden" & Peter klippte gräset & ajg planterade mer blommor... nu fattas bara en stor kruka så är jag klar :)

Igår var jag som sagt i Stockholm på en träff med min eventuella uppdragsgivare & det var ett positivt besök. Det är en hel del att göra & e massa 'jagande' i rollen isåfall, men jag får väl träda in i rollen "the bitch" igen ;) I tidigare arbetsuppgifter jag haft har jag agerat lite åt det hållet, så det känns inte som en omöjlig uppgift & jag så gärna ha något att göra nu!
Fick lite ledig tid igår eftermiddag i storsta´n, så passade på att strosa lite... gjorde bla ett besök på NK & blev lite ompysslad. Köpte ett resekit med ansiktsprodukter & fick tips och blev uppfräschad i ansiktet. Det var skönt, speciellt när man hade tid! På tåget hem gick jag igenom det material jag fått med mig & pluggade lite inför tentan jag ska göra nästa vecka. Det som är bra då är att om jag nu tar detta uppdrag så är jag i Sthlm de dagarna nästa vecka & kan lätt ta mig till Kista för skrivning.
Wille var igår på sin 3:e läkarundersökning & vaccination med pappan. Han är nu 76 cm lång & väger bra precis 10kg. Han låg lite under på viktkurvan, men det är säkert för att varit sjuk. Inatt hade han nog ont i små benen efter vaccinationen (de kunde visst få det) & hade lite feber.... så det har vart en jobbig natt då han vart vaken & oroligm *gäsp* Men natten innan det sov han i sin säng ända till kl 05 utan att vakna en enda gång :) Så det är lite olika! I och för sig var han då pigg & ville kliva upp då *haha*

Idag har jag vart lite nervös, har just ringt min ev uppdragsgivare för att ta beslut på hur vi går vidare... från min sida är det klart,  så nu ska kunden bearbetas! På fredag vet jag mer om detta går vägen! Håll tummarna!

Imorrn fyller Mikaela 11 år så då blir det lite kalasande här hemma!

Jag har blivit utmanad av svägerskan Åsa... lägger ut det inom kort :)


Wille hjälper mamman att plantera blomster :)


Brum brum


Svårt att ta sig fram på gräset...

Premiär på böljan den blåååå...

... i det heeelt underbara vädret igår :)

I fredags besökte vi systers familia... överlämnade en kasse babykläder & lite till Ecke som jag fick av min snälla kollega förra veckan. Deras vänner Danne & Mona var där så vi fick naturligtvis mumsigt fika & killarna lekte av sig lite. På kvällen tog vi en rajd till Birsta & inhandling av Mikaelas examenskläder bla.

I Lördags var vi först på fotbollsmatch på Kuben, där IFK dängde Alnö :) Grattis Rasmus! Efter det var pappan SÅÅ sugen på att åka båt, men bland regnskurarna som kom så lyckades han inte övertala mig ;) Vi bestämde oss istället för att köpa 11års present, så nu är det avklarat! På kvällen grillade vi laxfjäril & hade ugnsbakad potatis med pepprotscremé & räkor till det. Jag tyckte det var supergott medans alla barn (inkl Peter) gnällde på att det var ben i fisken *skratt* Jajja, jag har en god matlåda på Måndag!

Gårdagen började med en tur till Kovland för sonen & medans han värmde upp hälsade jag på fam Hallin/Lindström & fick mig lite kaffe :) De erbjöds sig att passa Wille under tiden jag skulle hejja på Rasmus & det passade ju utmärkt eftersom pappan va på andra uppdrag... Tyvärr förlorade IFK denna match, men de kämpade bra mot ett gäng mycket äldre killar! Åter i Oxsta & Wille hade blivit så påpassad av både gudföräldrarna & barnen som ville vara med honom & han hade det såå bra så tror jag :) TACK Kimmen & Marlene!
Efter lite lunch & lek ute på gården & "gung gung" kom äntligen pappan hem så vi kunde dra ner till hamnen & "Chrissan". Med 5 barn i släptåg lossade vi ankare & hade med SubWay till middag (MUMS). Efter ett stop på tjuvholmen för middag & kisspaus, skulle vi ta ett varv runt Alnö (vink vink Ecke). När vi "svischade" förbi Grönviken (vink vink Noomi) var det alldeles spegelblankt på havets bölja = SÅÅ VACKERT & solens strålar som blänkte... I Spikarna ville barnen att vi skulle ta svängen under bron & efter lite övervägande så OKEJ då, vi chansar... eftersom "vi gick på" ifjol under premiärturen så vill man inte göra samma tabbe igen när det är lite lågvatten så här i början på säsongen. Och tro det eller ej, men "bonk bonk" lät det vid ett ställe... nu hade Peter tiltat upp så pass mycket & det gick oerhört sakta, så vi tror att det bara var skäddan som fick sig en törn... vi har inte råd att reparera i år igen *ler*
Vi hade iallafall en URMYSIG kväll på havets bölja igår!!!

Idag händer väl inte så mycket i våra liv förutom det vardagliga :) Lite träningar för kidsen är det förståss. Något roligt som gör att jag håller alla mina tummar, är att jag ska ner till Sthlm imorgon & träffa en kille på Nordea för ett eventuellt uppdrag *tjihooo* Hoppas det blir ett positivt möte så jag får något att göra framöver!
Ingen kusin har vi fått i helgen heller.... de e en liten tjurpropp där inne i sis mage :)

Ha en härlig dag!

  Plutten i systers kök & Erik myser med Moa

  Wille gillar inte flytvästen :) men tjejerna är förväntansfulla!
 Rasmus njuter :)
 Sällskapet!
  Brum brum...
 De e kul å åka båt om man slipper sitta still ;)
 Killarna njuter...
 Man blir trött av att åka båt ;)

Långprommis

God förmiddag!

Har lite ont i benen idag efter en härlig prommenad i solskenet igår = friskhetstecken :)

I Onsdags lyxade jag & 3 kollegor till det med Affärslunch på Arenarestaurangen (IP) ... vi hade Restaurangchansen så man betalar som för en vanlig lunch... GISSA om det va gott!?! Chevré med honugssirap till förrätt & lamm med potatiskaka till huvudrätt & kaffe o kaka på maten!
Efter jobbet for Wille o jag & handla medans pappan jobbade lite. Gjorde en annorlunda middag, vi är ngr kollegor på jobbet som fått kryddor skickade till oss från en kollega i Indien, så jag tillagade den rätten. Det var som en buljong som man tillsatte till lite kyckling & tom Peter tyckte det va gott... å då tog jag bara hälften av "kryddan" & 3 ggr så mycket vatten, ändå var det lite drag i rätten *ler*

Igår förmiddags tog Wille & jag en prommenad förbi det dagis han ska börja på i höst längre upp på gatan. Fin gård med mycket grejjer att leka med med, så det blir nog bra fast vi inte fick det dagis vi önskat. När Wille somnat planterade jag lite blommor o naturligtvis hade jag köpt för lite.. så det blir till att inhandla fler blomster idag :)
På eftermiddagen åkte vi ut till Grönviken & fick oss lite kaffe med nybakta bullar ute på verandan i soooolen :) Jennys föräldrar var där så det var kul att träffa dem... iom att vi känt varandra så länge (i 22 år) så känner jag ju dem väldigt väl :) Vi tog även en promenad med vagnarna till Hartungviken & ett litet amningsstopp för Noomi hos fam Nyberg. Där träffade vi alla barnen Nybergs oxo som var hos farmor & farfar. Lea tyckte Wille var såå lik Rasmus & hon var så duktig & gick med honom runt runt :) Den "lilla" turen vi gick blev nästan 8 km så vi var riktigt nöjda efteråt!
Väl hemma igen blev jag bjuden på middag OXO hos Jenny, en härlig sallad med feta & parmaskinka *Yummie*
Vi var väl hemma på Haga först strax före 2, så det blev en riktig heldag hos Sjöholmskan med mor :) Tack så jättemycket Jenny, för en helt underbar eftermiddag med gott fika, god mat & supertrevligt sällskap :) De gör vi om snart igen!!!  *KRAM*

Idag blir det lite mer inköp av blomster, ett besök hos syster för att överlämna lite kläder & Wille får leka med kusinvitamin lite :) Ingen minikusin på G ännu heller.... Sen kommer väl de stora barna hem & gubben ja bor me :) Kanske att han är ledig från jobb i helgen å ;) Det blir 2 matcher för Rasmus i helgen oxo, så vi vet vad vi mer ska göra *hehe*  Nä, dags & utfodra plutten lite :)

Ha en skön helg!


Busungen min! Snygg body va? Fick han av Kickan & Jenny me fam i doppresent :) Det är vår tjejklubb som heter Diser!


Go fis!!!


Wille gillar Noomis klossar & hon tittar på nyfiket!


Elisabeth & Wille är på upptäcksfärd!


Så snygg i sin nya solhatt :)


Morfar har så rolig mustasch :)


Wille gillar Noomis leksaker skarpt!


Puss Sötnos :)


Å kissen Lakrits är såå intressant!


Lillstumpan vart hungrig, så då är det bara att slå sig ner där det finns ngt att sitta på ;)


Me in action :)


Även kidsen ville vara med vid middagen :)

Långledigt...

...åh va skönt med 4 dagars ledighet!

Igår  på dagen var Wille med kusin Ecke eftersom pappan hjäpte dem med det sista på taket. Stackars "tjocka" syster var väl helt slut efter ett dags pass med busfröna :)
Efter jobbet for Wille & jag till Skönsmon för lite middag med mor & far. Efter det begav sig mamma & jag ut till blomsterbutikerna i Birsta medans Wille fick vara hemma & leka med morfar. Kikade på en massa blommor, men till slut bestämde jag mig för vad jag vill ha i mina krukor i år, så i helgen ska det planteras :) Morfar ringde vid en 19-tiden för Wille var såå trött & ville sova ;) Så vi skyndade hem, men svängde först förbi min snälla kollega som plockat ihop en kartong små kläder från deras barn, tack så mycket Thomas! Vi får se vad som blir till Wille & vad som går till kusinen som aldrig tittar ut! Tack för barnvakten pappa & tack för smakråden mamma :)

Idag blir det en lunch med en kollega, måste göra slut på restaurangchansen :) Peter ska väl arbeta ikväll med så vet inte vad Wille & jag ska hitte på...

I helgen ska jag som sagt plantera blommor, barnen kommer så det ska väl skjutsas på träningar o match kan jag tänka :) Peter ska visst jobba alla lediga dagar troligtvis... :(  Jenny har bjudit in till fika via sin blogg eftersom hon bakat en massa bullar så tänkte besök Grönviken någon dag *ler* Får se om Kickis & mina planer blir aktuella i helgen oxo ;)
Ska ni göra ngt roligt?!

Ha en skön helg!


Bildbevis från igår hemma hos syster (har snott bilden av henne)


Det blir lite pelargoner på altanen iår...


Och lite Lobelia




Kusinlek

Morrn!

Igår efter att pappan for o jobbe lite så åke jag & Wille till moster, morbror & kusin Erik för att leka lite. Morbro Jon målade huset så nu fatta vi att de va ett vitt hus systra mi hade *hehe*  Ja vi passade även på att gratulera Ecke på hans namnsdag med en liten bok om fordon :) Den tyckte grabbarna var rolig. Emma höll på med middagen så jag & Wille fick smaka naturligtvis... ugnsbakad fisk med räk o pepparotssås... mums! Killarna lekte en massa tills det vart dags för duschen för Ecke & Wille började bli trött o grinig. Han har inte riktigt återhämtat sig ännu... det tog på hans krafter att vara så sjuk, plutten!
Väl hemma vart det sängen ganska omgående för plutten... han var så klängig & trött så det bara inte gick att hålla han vaken. Jag fick bli riktigt arg på honom igår oxo ;) Han BET mig i kinden *skratt* & det gjorde så ont... såg ut som att han skämdes & fattade att de han gjorde va fel, tur va väl de!

Idag ska jag luncha med Cissi, kul! Efter jobbet tänkte jag göra det årliga inköpet av blomster till gården... tänkte ta med mig mamma som smakråd & barnvakt ;) Peter ska.... ja, jo, jag behöver väl inte skriva vad han ska göra *skratt* Fick det klart för mig också att han vet vad han ska göra i helgen...   :/

Ha en bra dag!


Wille läser boken Ecke fick i namnsdagspresent...


Fin bok...


"Det är min bil" ...säger Ecke


Spike vill oxo vara med o leka!


Ser ni vem av dessa 2 som vet vad man gör när kameran är framme?!?!  *haha*


Bus med "tjock" moster´n...


Märks vem som är ngr månader större ;)


Kämpa på Wille  :)

Som en prickig korv :)

...ser min lille son ut nu *ler*

I Fredags efter jobbet kom farfar, bonusfarmor Mona & faster Sandra på lite fika & uppvaktning av Wille. Han mådde för övrigt lite bättre så vi trodde att "nu var det över". Wille fick en sandlåda med lite leksaker att fylla den med :) Tack tack säger Wille!
Efter det for vi till Birsta för att köpa en grej till min kusin som han beställt & lite mat o dryck, för Wille mådde fortfarande rätt ok. Väl hemma igen så tempade vi plutten & näe... feber igen *suck* men vi tänkte att vi låter väl natten gå innan vi bestämmer om vi far till Övik eller inte.

Lördag morgon & Wille var fortfarande lite varm o vi övervägde för & nackdelar med att resa. Till slut kom vi fram till att hur mycke sämre kan han bli av att åka dit då (Förutom att man känner sig som usla föräldrar)?! Han vill ju ändå bara vara i famnen & vi skulle få bo i Peder & Catarinas lilla gäststuga, så vi skulle inte störa om han skulle vara grinig på natten. Å blev han ännu sämre så kunde ju jag vara kvar i Ö-vik medans Peter for till Umeå för att titta på Mikaela... Så beslutet blev att vi skyndade oss att packa ihop & drog norrut.
Vid lunchtid var vi framme hos min kusin med familj & Wille hade sovit hela resan vilket va både bra för honom & skönt för oss! Vi blev bjuden på en härlig lunch i form av kycklingsallad - mums :) Lite kaffe på maten i trädgården & sen for vi på Fjällräven/Naturkompaniets outlet. Vet man vad man ska ha, så fanns det massor av märkesprylar att fynda till bra priser. Jag hittade dock bara ett par rejäla vinterhandskar till Wille denna gång.
På eftermiddagen lekte Wille & Zaga en massa, vi bytte ett gäng blöjor & kläder på WillePille eftersom han hade "eeraid" (läs baklänges) & det gick igenom ;) Vi konstaterade även att det var 3-dagarsfeber Wille haft eftersom lite svagt röda små prickar började framträda & att "eeraid" hörde till ;) Läste även att man kunde få blåsor i munnen & tyckte mig se nån på hans tunga. Wille har haft ont någonstans dessa dagar, troligtvis magen el munnen & han grinade illa av smärta i perioder under Lördagskvällen stackarn :(  Men han har ju knappt ätit någonting sedan i Tisdags så magen är väl helt ur balans på honom. Catarina tillagade en supergod middag till oss & lite cheesecake till kaffet!  Vi uppvaktade även varandras barn som fyllt år, Wille fick mer "brum brum" att leka med i sandlådan & lite tuffa tröjor. Vi hade köpt en söt mjuk barbapapa till Zaga & en lite grej på Ikea. Vi uppvaktade även Catarina som fyller jämt i slutet av månaden :)
Rasmus spelade idag match mot Ånge & de vann! Grattis Rasse!

PS: Va KUL att Norge vann ByTheWay :) Min favoritlåt!

I Söndagsmorse steg vi upp tidigt, Catarina & Zaga var uppe med oss & åt frukost. Wille var piggare, åt både välling & macka (Skönt!). Vi vinkade hejdå & for till Umeå för att hejja på Mikaela. Väl där så ville ju Wille såklart bada... men babypoolen var avstäng, synd. Fick roa honom på andra sätt genom att vara ute i det fantastiskt fina & varma vädret! Det gick bra för Mikaela, ett gäng personliga rekord & silver / bronsmedaljer skrapade hon ihop! Lite senare på eftermiddagen begav vi oss hemåt igen... & Wille sov hela vägen till Övik, märks att han har lite krafter att ta igen!
Det blev lite middag tillsammans med kusinvitamin o fam på Burger King (mitt favvosnabbmatshak som öppnat i Övik)!
Borta bra men hemma bäst... Tack för en Jättemysig dag Peder & Catarina!!! Vi ses på Ulvön!!!

Idag har jag lunchat på M/S Mevind med chefen & kollegor... lite mysigt, tyvärr inte så bra väder :/  Ikväll ska gubben jobba så vet inte vad "pricken" & jag ska göra *ler* Han är iaf ingen smittorisk längre (för er som undrar) :) & prickarna börjar ge med sig så smått. Haft ett litet samtal med min chef ida & undermeningensbetydelse är: "Pernilla du bör söka jobb..." Jag har ju suttit utan uppdrag ett tag nu & det ser inte så ljust ut för framtiden :( Så det är väl bara att slipa på CV:n & ut o jaga på den lilla marknad som finns & som inte heller är så ljus! Wish me luck!

Imorrn blir det en lunch med Cissi på Barista :)

Trevlig kväll!

  
Present öppning & lite födelsedagsfika!

  
Mona får smaka vindruva av Wille & det är lite jobbigt med kalas när man är sjuk...

  
Zaga & Wille leker med duplo...

 
Pappor & barn myser på balkongen!


Wille hade lite ont & då sover man som bäst i pappas armhåla (muskler enl pappan)  ;)

 
3e flickan från vänster är Mikaela på ryggsim & hon får en bronspeng...

Inte frisk än...

Morrn!

Nej, han är fortfarande sjuk min lilla prins! Hänging & klänging... vill bara vara i famnen.

Igår blev en lugn kväll hemma. Peter hade middagen klar när jag kom hem, så det var bara att slå sig ner & peppar peppar så fick jag i Wille lite gröt utan protester också. Ungarna cyklade iväg till sina träningar medans Wille & jag slappade i soffan, eller ja Wille somnade såklart :) Vi provade den nya tempen jag köpt & det skilde hela 1,2 grad mellan öron & stjärttempen!!! Så inte vet jag hur hög feber sonen hade natten innan... o vill nog inte veta :( Vi provade även att ge Ipren istället för Alvedon som sköterskan rekommenderade, men inte funka det nå bättre inte... febern ger inte med sig för det. Wiel fick bada igår också med lite kroppstempererat vatten... de va nog svalkande & skönt tyckte han!

Inatt var lika jobbig som föregående natt... han yrar, gnäller, har svårt att sova, han är törstig & vill vara upp i en hela tiden... Gav Ipren vid en 1-tiden men nä... han va het som en stekpanna ändå! Lade en fuktig handduk på huvudet men den blir han irriterad på ;) Fast den fick ligga kvar tillslut...

Imorse när jag kom med vällingen ville han inte dricka upp den - utan bara sova... Så kl 9 när jag pratade med Peter sov Wille fortfarande.  Har nu ring Vårdcentralen & utan att jag behövde förklara för mycket så fick vi en tid för läkarundersökning i eftermiddag. Känns skönt eftersom vi går mot helg. Så vi får väl se vad de säger eller kan ge för tips!

Idag ska jag hjälpa till med förberedelser inför puben här på jobbet ikväll... eftersom det i allafall var tänkt att vi skulle bort i helgen så tänkte inte jag vara med ikväll... men är BRA sugen på att joina :) Å resan norrut som sagt, får vi nog bestämma senare hur vi gör med...

Ha en bra dag!

Har inte fotat något dessa dagar så visar lite bilder som bonusfarmor Mona knäppte helgen i Mars då vi var på Svågerns 30-års baluns i Sthlm!











Sjukling :(

Morrn!

Ja Wille är sjuk... men peppar peppar så var det ett tag sedan sist vilket känns skönt!

Igår lunchade jag med Jenny & hennes kompis Jennie & lilla Noomi såklart på Barista. Åt en Quesadillas & den va sååå go! Vi snattrade en massa & jag gick gosa en massa med Noomi eftersom hon inte ville sova :)  Å mitt upp i lunchen ringde Peter & berättade att Wille fått feber... 39 grader & han ville bara vara i famnen, plutten! Efter lunchen gick vi en snabbis på Toddler, en mysig barnbutik med både fina saker & barnkläder. Hittade en födelsedagspresent till Zaga, så nu hoppas vi bara att Wille blir frisk så vi kan besöka min kusin med familj i helgen. Vi tänkte ju även fortsätta till Umeå för att titta på Mikaela när hon tävlar under Söndagen.
På eftermiddagen när jag kom hem var Wille verkligen inte pigg. Ville inte släppa taget om en & febern steg till 40 grader under kvällen... Wille ryckte till varje gång han somnade in & han hade ISKALLA händer & fötter... mycket märkligt när pojken va het som en stekpanna?! Alvedon hjälpte föga... efter någon timme steg febern igen.. Lillen vår! Han va verkligen ynklig igår! Wille fick sova med oss inatt & TUR va väl det! För kl 01:30 vakna jag (för sjuttiotolfte ggn) av att han "yrade" & tog febern... 41,5 på örontempen! Va?! Kan man ha så hög feber... Å då ska tilläggas att skulle vi ha tagit i rumpan hade den visat 0,5 grad mer... dvs Wille hade närmre 42 graders feber. Både Peter & jag vart oroliga & ringde sjukvårdsupplysningen för råd... Bada i 37 gradigt vatten va jag inte så pigg på att göra kl 02 på natten... så vi baddade huvudet med sval handduk, öppnade fönstret & hade koll på han. Idag ska jag köpa Ipren, för ibland verkar det bättre än Alvedon tydligen. Och ska köpa batterier till stjärt tempen så vi har KOLL på febern idag. För övrigt har han inga andra symptom... Så enl sjukan kan de bara vara en infektion som ger feber el 3-dagar feber... vi får väl se! Men vår teori om en ny tand på G har vi avfärdat *skratt* Tror inte man får 42 grader av det ;)

Idag är iaf Wille liiiite piggare! Men Peter har fått stränga order om att ha koll på honom & ge honom vätska & kolla så han kissar! Får hålla tummarna att natten blir bättre... för gissa om jag är TRÖTT ida!!!   ;)  Inte många minuters sömn blev det... Orolig som man var! Ikväll ska Peter jobba lite, ungarna ska träna, men de får använda cyklarna, för jag tar inte ut Wille som han mår just nu. Så det blir nog en lugn hemma-eftermiddag med son i famn skulle jag tro ;) Får väl tänka positivt att jag får mysa så mycket med honom!

PS. Har inte blivit moster än heller ;)

Ha en bra dag & håll tummarna att han kryar på sig snabbt!

  
Flikkorna på lunch & Noomi som posar för kameran, ska läras i tid ;)


Min älskade stackars sjukling... (inte taget igår då *haha*)


Kalasandet är över!

God dá !

Nu har vi firat av lille prinsen ordentligt :) Återstår bara ett besök av farfar & Mona på Fredag eftersom farfar´n är i Norge & arbetar...

Igår efter jobbet gjorde vi lite "snabbmiddag" & dukade i ordning för alla gäster. Wille fick öppna en av presenterna vi köpt & det var elmotorcykel´n :) "brum brum" va så rolig, trots att han är lite för liten för den ;) Vi satte den på laddning så småkillarna skulle kunna prova den under kvällen. Tjocka släkten & Terhi o Linn kom för att fika & gratulera Wille med fina presenter :) Bildbevis nedan.
Vi tackar ALLA för fina presenter & alla gratulationer till Wille via telefon & på nätet!

Wille var en slagen hjälte på kvällen... somnade innan han hunnit dricka upp vällingen... "goproppen min"!

Idag blir det en lunch på stan med Jenny & lilldockan igen :) Så trevligt! Ska även leta en present till lilla Zaga - Willes tremänning som fyllt år som vi ska hälsa på i helgen! Ikväll är det träningsfritt för storbarna & Peter ska jobba (va trodde ni?!) *ler* Så får se va vi hittar på... Leka med alla presenter kanske?! :) Det första Wille iaf gick till imorse när han vaknat var den nya "brum brummen" Lillplutten!

Ha en bra dag!

   
Wille öppnar "brum brum" & OJ va kul både den & kartongen va!

   
Presentöppning... mycket fina papper :)

   
Mera presentöppning... MÅNGA paket vare... så leka med kusin va roligare efter en stund :)

   
Ecke gillade "rutchen" skarpt!

  
Många kuliga presenter att leka med för att inte tala om SNÖRENA  ;)

 
Här är alla gäster som uppvaktade Wille på 1-års dagen :)

 
Mer presenter :) En fin traktorsnöskrapa av fam Jonsson!

  
Än en gång fick kusin Ecke visa Wille hur man skulle blåsa ut ljusen ;) (Inte slicka grädde *S*)

  
Pappan hade köpt en tårta med lite surt på... men den gick ner hos båda grabbarna ;)

   
"Kul Hoj - en sån vill jag ha å" Sa Ecke :)  Å Wille hitta ett fint kort på sig själv...

Grattis min lilla PRINS!

Idag hurrar vi & sjunger för vår lilla prins som fyller 1 år!

Tänk va tiden går.... Precis just nu kl 09.33 för 1 år sedan, sitter jag & Peter på förlossningen & väntar på besked om de ska sätta igång mig, så lille WIlle tittar ut någon gång - 16 dagar över tiden... Och visst gjorde dem de lite senare på em! Så vid en 19-tiden ikväll blir han 1 år precis!

Stort GRATTIS till dig vår älskade lille WILLE!

Många kramar från mamma, pappa, brorsan Rasmus & syrran Mikaela!
Ikväll blir det presentöppning igen :)

LOVE YOU!


Wille snart 1 år!!!

Godmorgon... ja om 1 dag är min lille skrutt 1 år! ingen bebis länge.... Huga va tiden går!!!
Å nu går han min lille plutt! Reser sig upp självmant & tar bra många steg... ramlar såklart lite då & då men han försöker & tränar självmant utan att man "hjälper till" :)

Inte har jag moster igen heller... Den lille vill inte riktigt komma ut, utan tyckte det va roligare å bara 'lura mamman'  :) Men den kommer när den besämt sig & tar det tid så blir det så! Ge inte upp syster... till slut ;)

I Fredagskväll blidde det lite bak & pyssel hemma...

I Lördags hade jag sådan tur att min stora son bestämde sig för att vara hemma & hjälpa mamman då jag skulle baka inför Willes kalas.  Han va såå himla snäll & passade Wille åt mig hela dagen! Love him!!! Så jag bakade & bakade tills det stod ut genom örona *skratt* Peter & Mikaela va på simtävling & som vanligt så gjorde hon bra resultat ifrån sig ;) På eftermiddagen när Mikaela & Peter kom hem gjorde vi i ordning inför middagen - grillat med härlig sallad & Mikaela for till kompis för övernattning. Men innan det så kom det en kille (eller ett helt gäng) från Ytterhogdal & kikade på båten & de bestämde sig för att köpa henne *tjhoo* Så nu är vi av med gamla "Miss Flyt" :) Stackarna skulle dra henne hem på en 30-vagn i ca 20 mil... de kan inte vart hemma förrns framåt natta *hehe*

Igår var stora kalasdagen! Willes "kompisar" kom på Willes allra första kalas :) Snälla faster Johanna kom för att hjälpa mig med förberedelser & passade Wille eftersom Peter jobbade på fm. Mikaela var oxo hemma & hjälpte till, för idag var det sonens tur att idrotta, fotbollsmatch på Kuben. Å då jag inte riktigt hade tid att hejja på honom så åkte morfar dit som hejjarklack :)
Kl 14:00 trillade det inte en hög med barn i alla åldrar från 4,5 månad till 6 år :) Det fikades, busades & stojjades... De va ju en hel del vuxna med, så det var huset fullt! Å Wille fick jättemycket fina presenter av sina kompisar & han tackar så mycket. Se bilder nedan.
När gästerna gått hem, pappan med barn gick på fotboll & mamman skulle städa undan så tyckte Wille det vart SÅÅ tråkigt utan alla kompisar ;) Så vi gick ut på gården där det är så roligt. Att krypa runt & (ja nuför tiden gå lite då) utforska marken är det bästa han vet & att gå till grannens lekstuga! Vi måste ta ut lite leksaker till honom vi med...
Tyvärr satte utevistelsen spår på mig... "pollen skiten" :( Det kliade i ögonen igår så jag höll på att bli tokig. Kunde jag plocka ut ögonen & diska rent med en diskborste så skulle jag göra det! Finns inget värre än klåda... nästan iaf!
Peter, Jens & Jörgen sjösatte igår Chrissan... så ligger hon där nere vid Casinot & guppar :) Ska vi ta en tur...

Idag blir det en lunch med Leila :) najs! Måste hem i tid & avlösa gubben som ska jobba lite & ska väl köra ungar till träningar hit & dit antar jag!

Imorgon säger vi GRATTIS Wille på din första födelsedag! LOVE YOU sooo much! Det kommer lite släkt på fika på kvällen (Ja Terhi & Linn dyker oxo upp) & jag är så glad att baket är avklarat redan :) Så välkommen!

   
Lite bilder på födelsedagsgästerna :)
   
Hm, va ska man göra med tårtan tro?! muuums!

   
Jag fick godkänt av pluttarna på min hemgjorda "bebis specialare tårta" :)

   
Lite mer gäster... å Noomi gillade skarpt Wille dekoration!

  
Lekpaus & foto på alla fina presenter Wille fick! TACK!

Tevlig dag!

Falskt alarm...

... ingen lite kusin inatt blidde det, vi som hoppades så *ler* Men den som väntar på ngt gott...

I Onsdags kväll när jag kom hem ville Peter att vi skulle städa ur båten, men jag hade helt andra planer. Hade bestämt att jag skulle sätta upp dekoren på WIlles rum som legat ett tag. Det blev riktigt fint tycker jag, lite mer barnrum :)

Igår pratade jag med syster som gjorde ett besök på BB men de va inte riktigt dags än... men det är NÄRA nu!
Lunchade även med Jenny & lilla Noomi på Tant Ancis & OJ va mumsigt de va! Gick även förbi Toddler på vägen hem & de har ju sååå fina barnkläder & saker... tänk om plånboken va större ;) På kvällen for Peter på lite jobb, så jag & Wille var solo hemma. Rensade garderoben på vinterkläder & skor för att peta in sommarkläder & skor. Skönt när det är gjort.

Idag sitter jag hemma & arbetar pga pollen:et igen. Nu har det ju vart ett par fina dagar igen & det frodas pollen i luften... Håller en liten tumme att syster ska ringa & säga att inatt kanske det blir av ;) Men vi får se!
Ikväll tänkte jag hinna baka lite inför WIlles kalas, hoppas de stora kidsen kan hjälpa till ;) eftersom de kommer till oss ikväll.

I helgen ska jag fortsätta med bak & förberedelser för kalaset, Mikaela ska på simtävling, Rasmus har fotbollsmatch & Peter ska jobba... hoppas jag hinner med mig ;)

Ha en trevlig helg & håll tummarna att vi får en kusin snart *hihi*

  Så här blev de :)

  Jenny & lill-dockan :)

 Charmtrollet him self :)

  Kul gardin...

Nu är det mera vår min trädgård med påskliljor, tulpaner, rabarber & mina gula söta (vet ej va de heter) som tittat fram!
  

*längtar*

...efter vårt lilla tillskott i familjen :) lilla kusin nr2 som tittar ut snart!

Önskar dig lycka till kära syster, detta fixar du galant :)
KRAM


Systersonen ska äntligen bli storebror :)

Sol = Kjol :)

Idag fick man minsann planera om sitt klädval. Men solens strålar som kikade in genom fönstren så kunde jag bara inte ta svarta byxor ;) Det blidde kjol istället... Hmm, lite småkyligt - men vaddå?!

Å ni har väl köpt Dagbladet idag? Wille ska vara med i tidningen om allt klaffat ;)

I Måndagskväll blidde det inget arbete för guben pga regnet så vi köpte sonens fotbollsskor, lämnade in kidsens mobiler (båda är trasiga), kikade på GPS till båten (gissa vem som tjatar om de?!) & köpte en tunn mysse till lille pöjken :) Å inte var det lätt å hitta en tunn... för nu ska man ju ha keps på barna, de ju nästan sommar. Men inte jag, för min lille son har ju haft lite otur med öroninflammation så jag är rädd om hans små ören :) Men vi hitta en fin tillslut på Polarn o Pyret!

Igår lunchade jag med Cissi vilket var himla trevligt... å vi kommer ses på Söndag igen :) Efter jobbet for jag & Wille till mormor & morfar & fick oss lite middag :) Jag & mamma skulle kika på tyg till Willes rum medans plutten fick vara med morfar & lill-moster. Vi hittade iaf ett gulligt tyg till både gardin, kuddar & fönsterlampa :) Få se när mormor hunnit sy till det hela som han bla ska få i födelsedagspresent av dem. Peter drog hem båten igår, så nu är det väl bara putsning på utsidan & rengöring på insidan kvar, innan vi kan sjösätta *tjihoo*

Idag har jag haft en säljare på besök så vi tog en smaskig lunch på Oscar samtidigt som vi hörde firandet av Dragons guldseger! Fick även ett mastodontuppdrag av en kollega, vi ska söka information om runt 500 börsnoterade företag tom Måndag *puuust* Men ska inte gnälla då det är att göra iaf! Trodde jag skulle skynda mig hem nu för att avlösa Peter med sonen, men de 'maskar' idag me - Inge jobb - ser ju som om det KAN regna - enl dem *haha* Karlar! Ska väl försöka snygga till i hemmet & se om jag får tid till lite bakning de här dagarna som är kvar till stora dagen D för min lilla 1-åring :)

Imorrn blire en lunch med Jenny & Noomi = mkt najsigt!

Ha en fortsatt bra kväll!


De så kul å klättra upp på bordet & snurra runt...



Hela tiden: Klättra, snurra, gå ner, upp igen, snurra, klättra..................


De e mindre kul å åka bil ;)

Härliga REGN!

...ni kanske undrar om jag fått spunk som skriver sådan rubrik ;) Men är man allergisk så är man! Å de e jag nu - förbenade pollen! Men med regnet så lägger sig pollen:et till marken...

I Lördags tog jag & sönerna mina en prommis ner på stan för att titta på fotbollsskor (den stora sonen behövde *S*) Efter att lilla sonen fått sin skönhetssömn & ätit lunch for vi till Stadium Birsta för att kika på ett par fotbollsskor till *ler* Ungar! Släppte av Rasmus hos sin far då det är pappavecka & Wille o jag for hem till trädgården & pappan som kommit hem från lite fm-arbete. Jag planterade lite nya blommor i slänten vid garaget & Peter lade sten så inte jorden rinner ut (vi får väl besikta nu när det regnat *haha*) Blev fint/bättre än tidigare iaf :) Kvällen avslutades med grillning såklart!

Igår pysslade / städade jag på fm innan Wille & jag for på 6-års kalas. Lilla Demi fyller 6 år - Grattis stumpan! Efter det hälsade vi på hos mormor & morfar en sväng & hämtade upp lite skor till Wille en kollega lämnat av hos dem - vissa blir nog lille kusinens :) Pappan kom hem på kvällningen efter en arbetsdag igen så vi storhandlade & lagade lite storkok för att frysa in.

Idag har jag arbetat hemifrån pga 2 skäl. Allergi-fanskapet !!!! & Peter har besiktat Ådin så jag passade Wille under tiden. Vi har även haft henne på liten kontroll efter vårt lilla "missöde" förra veckan, men man kunde inte hitta nå fel... trodde bara att det var ngt datoriskt som hängt sig... Jaja, ingen gladar än vi :) Lite senare tänkte jag & Wille ta en sväng ner till City, köpa ögondroppar & de där fotbollsskorna sonen lade undan... måste hitta en tunn mössa till lilla sonen också.

Imorrn blire en lunch med Cissi, de va längesen & ska bli skojjigt & på kvällen ska mamma & jag titta på tyger till Willes rum.


Jag är rätt nöjd & titta på när mamman & pappan fixar blomster :)


Får se om 1 år när blommorna brett ut sig lite :)


Wille fick vara med tjejerna & leka med petshops!


Besök hos mormor & morfar!

Ha en skön vecka!

Valborg

Hej!

Ja nu har vi firat valborg med fina vänner enligt tradition :)

I Tisdags hände väl inte så värst mycket intressant, jo vi for ut på Birsta en sväng & köpte sånna där "fulbyxor" till barna som vi kallar dem. Adidas mjukisbyxor som e så poppis i just Sundsvall...

I Onsdags for vi för att inhandla lite gott vin till Valborgskvällen & mat vi skulle ha med oss. När vi skulle åka därifrån så fick vi en glad överraskning - vi kunde inte lägga ur parkeringsväxeln på bilen... ?! Märkligt tyckte vi & Peter reagerade på att bilen inte riktigt "snurrade igång" som den brukar när man vrider på nyckeln. Efter en stund visade det sig att en lampa för motorproblem lyste & "thats it" ! Jaha, ä va gör vi då? De går ju inte att bogsera en automat :( Tur vi har försäkring som täcker bergningshjälp. Så vi ringde bärgare & pappsen som fick komma o skjutsa hem mig & barnen - TACK PAPPA! När väl bärgaren kom så visste han av ngn "hemlig knapp" som typ återställde ngt "datoriskt" i bilen... så Peter kunde köra till Berners själv. Å när han väl var där & provstartade så gick bilen som en klocka igen & den där lampan lyste inte längre... Ännumer MÄRKLIGT?! Eller hur!!! Ja så nu funkar bilen som vanligt igen, så vete sjutton va som hände men vi är så glada över att den funkar igen ;)

I går VALBORG va vi först på plantagen & köpte lite blomster till trädgårn & sen hem för att förbereda lite inför middag & trevligheter med vännerna i Oxsta. Wille lämnade vi av hos farmor & faffen eftersom de erbjudit sig att han fick vara med dem & det tackar vi ju inte nej till då vi insåg att vi skulle få soooovmorgon *ler* Vi började iaf kvällen med lite grillning hemma hos Kimmen & gick sen upp till brasan för att köpa lotter & mysa i värmen :) Efter det var det kaffe & efterrätt hemma hos Maria där vi spenderade hela kvällen med gott å dricka & gott snacks :) TACK för en trevlig kväll friends!!!

Ida i det faaaantastiska vädret & efter en lång skön sovmorgon så hämtade vi WillePille & åkte återigen till Kimmen. De har vart så snälla & lånat ut lite "tak över huvudet" till Chrissan :) (Vår båt) som det var dags att vårstäda & byta olja på. Det blidde inge värstäd av Chrissan för min del eftersom jag fastnade hos grannfruarna där uppe när WIlle väl somnat... men de va trevligt att surra lite strund me tjejjerna! Men ny olja fick hon i af ;) Senare eftermiddagen kom Marlene hem så vi körde gemensam "avancerad" middag *ler* - Pizza ! Mums va gott det var en dag som denna :)
Nu sitter jag här med nyvaxade vita alvedon ben, för usch va rädd man blev idag när jag visa leggsen...

Imorrn ska guben jobbe lite & jag fixa i trädgårn tänkte jag, så vi får väl se hur dagen slutar :)

Ha en skön helg!

   
Lite bilder på vännerna från igår kväll *hehe* (tagna me mobilen)

 Så här bra har Chrissan haft de i vinter :)

  De va jätte kul att leka i sandlådan!

    
Åkte 4-hjuling med pappa & det var jätteskoj det med när han vande sig vid ljudet!

  
Wille utforskar marken & gudmor som studsar lite med honom :)

RSS 2.0