KRUPP

Hej,

I dagarna 2 har jag nu vart hemma med lilla skrot som har fått krupp & blåsor på tungan. Lille stackarn vaknade Tisdag kväll efter bara 1 timmes sömn & var otröstlig. Hans hosta ekade ända ner till grannen kändes det som & han pep när han försökte andas... Vi lyckade lugna ner honom litegrann & gav slemlösande. Men varje gång han skulle ta nappen började han gråta igen. Då upptäckte jag att hans lilla tungan var smockfull av elaka blåsor :( Lilla stackarn hade ju jätteont! Vi gav alvedon utan effekt. 1 timme senare gav vi Ipren & då hjälpte det lite & han slumrade till en stund. Denna natt låg han inne hos oss & eftersom han vaknade med jämna mellanrum av att han saknade nappen, men inte kunde ta den för att det gjorde ont i munnen, så fick jag sitta & trösta många stunder under natten... han somnade dock emellanåt av utmattning stackarn.

På morgonen ringde jag VC & fick en tid. Min tanke då var främst smärtlindring till munnen... men väl där konstaterade läkaren att han var väldigt svullen i halsen, så hon ville ta ett halsprov. Hon hörde honom även hosta/väsa/pipa & konstaderade att det lät som krupp & jag kunde inte annat än hålla med. I vilket fall visade inte provet på bakterie, så vi fick med oss lite medicin mot hostan bara. Ingen smärtlindring till munnen fanns att få heller, förutom att varva Alvedon & Ipren regelbundet. Skulle hans hosta/andning bli sämre skulle vi åka in akut. De kan visst behöva lite hjälp på traven med andingen när de får sina anfall. Har nu i efterhand fått höra av andra som har barn med krupp att de fått med sig hem bla kortisontabletter de kan ge... Men som sagt, detta är ju nytt för oss, så vi får väl se hur det hela går. Lillskroten har även tappat rösten så han är sååå hes ;)

Inatt var det lite bättre. Han vakna dock igen efter bara 1 timmas sömn & fick då sova inne hos oss igen. Känns rätt tryckt att ha honom nära, så man har koll på andningen. Han snarkar ju som en vuxen karl när han sover & har sina andingsuppehåll även normalt, men sådana här ggr blir man lite extra uppmärksam.

Imorse rev Wille ut medicinen, så det var bara att ringa VC & höra om det kunde skriva ut ett nytt recept *fniss* Det gick bra, så vi har precis hämta hem en ny flaska. Det som var bra att nu är badrummet kliniskt rent ;)

Wille mår trots detta ganska bra när han är vaken, har svårt att sova för då är hostan värst & han vägrar i princip att äta... Det som går i är glass, så det har jag stoppat i honom i mängder :) Jag får även byta tröja på honom ett antal ggr per dag, då han dreglar nått så kompiöst... Men det klart, han har ju svårt att ha munnen stängd stackarn.

Har även fått höra att blåsorna på tungan kan vara "Mul & Klövsjukan", ngt som visst är vanligt barn i förskoleåldern då snön smälter & barnen leker/äter sand. Å det gör min son, han stoppar ALLT i munnen ;) Å är det detta virus så har jag fått höra att det gör riktigt ont... Men det klart, han har väl ett 20-tal blåsor i munnnen stackarn!


Även om han är hängig så bryr han sig om sitt utseende... här ser ni honom fila naglarna *haha* Undrar vart han sett det?! *fniss*




Våren är på G !!

Hej igen!

Vad har hänt sedan sist jag uppdaterade tro?! (förutom inlägget om guben min då)

Har vart på stan & käkat god middag med säljare o kollegor på jobbet :) Ja okej då, det blidde även ett par glas rött *mums*

Vi har gratulerat svägerska Malin på hennes födelsedag & vi fick se deras nya fina läga :) De bor nästan granne med oss, men det bästa är att de verkligen bor granne med Willes dagis *hehe* Gissa vad vi ska lära lilla skrot?! "Där bor farbror & faster, du kan gå hem till dem direkt efter dagis om du vill" ;)  ;)  ;)

Jag har vart på MaryKay (hudvård) party hos Scwestern. Å lille-scwestern var skyrrans & ställde upp som barnis till lille skroten :) Tack Linnea!!

Inhandlat garderob till hyresgästerna - Finally - efter 2 månaders väntan bara ;)

I helgen har vi börjat kratta i trädgården, påbörjat ombyggnation av bron/trappen till huset, grillat både korv & hamburgers, ätit ute på altanen, ungarna har studsat studsmatta i massor, R med polare har haft vattenkrig *brrrr*... Kusin Ecke har sovit över & killarna har både lekt i massor & "kivats" ;) Med andra ord har vi vart utomhus mest hela dagarna. Jag gjorde ett litet brejk i Söndags em för att baka lite.

Igår firade vi Peter & jag stoltserar med att jag bara bjöd på hembakt = Morotskaka, rulltårtebakelser, chokladkaka med grädde & snoddas :) E jag inte duktig så säg *ler* (Jag kan chockera ibland)

Här följer lite bilder då som vanligt...

 Wille hjälper mamma baka ;)


 Fika paus i sandlådan!


  
Liten kontrast, Wille & Nike skottar lite snö hos grannen medans jag krattar gräs & njuter av vårblomstren *hehe*



 Kusinerna busar på studsmattan


  Grovrengöring av busungar!


 SystraMi - En sån här vill Ecke att pappan ska köpa *hahahaha*


 Gick ju å sitta båda, men då kommer man ju inte åt alla roliga knappar ;)


 Jag vill ha en egen... tänker Wille :)


  Fika tajm med släkten!


 Wille kammar moster (med sopen *haha*)


 Wille är så duktig o hjälper pappan med presenterna...



Avslutar med denna vackra bukett som lilla Thea skickat till sin morbror :)


Grattis Darling :)

Hej

Ett kort inlägg idag:

Vill bara gratulera min käre sambo på hans 37-års dag idag :)

Det firar vi med en massa hembakt fika ikväll *ler*

Love You!!


Ps. Kimmen få va me på ett hörn ;)


D.I.S.E.R

Hej friends!!

Har haft en helt UNDERBAR helg i Västerås på "Örtagårdens hälsohem" alias Annas hem :) med mina älskade DISER bejbs!!

Här kommer storyn
:
Vi började vår bilresa på närmre 5 timmar med HUUR mycket skratt som helst! Värdinnorna i form av Anna, Fia & Jojjen trodde vi börjat partajja redan i bilen... men se: Vi kan ha skoj utan vin (ibland) *fniss*

Väl framme tog värdinnorna (iklädda fina vita SPA-rockar) emot oss med välkomstdrink & ostbuffén stod uppdukad. Vi hade bestämt att alla skulle ta med 2 sorters 'lite finare vin' var o en, så skulle vi provsmaka av alla sorterna...  Så vi korkade upp ett par av flaskorna redan första kvällen såklart! Vi surrade in på nattkröken innan vi kojjade för natten.

8.45 serverades mumsig Smoothie & träningskläderna skulle vara på. 30 minuters promenad/jogging stod på schemat. Därefter körde vi ett styrketräningspass med hjälp av en träningsvideo :) Sen serverades det frukost buffé & en massa snicketisnack!

11.30 begav vi oss in till Centrum för lite äventyr i form av BodaBorg, fast det hette ngt annat där förståss :) OJ va roligt vi hade... o vad tävlingsinstinkten fortfarande sitter kvar *fniss* Mitt lag: TRE RUMPOR O EN BEBIS; Jag, Anna, KickiLina (o lilla Miranda) vann stort över VÅRLÖKARNA; Jenny, Kickan, Jojjen & Fia *HEHE*

Vi köpte därefter med oss lite lunch hem & värdinnorna dukade upp en massa olika sorters SPA grejs till oss., Vi snyggade till o mjukade upp hela kroppen, från fötter/händer till huvud *myyys* Jo, vi korkade redan då upp en av alla de goda vinerna vi hade med. Vi skålade även i god Champagne (okej då, sådär god enligt mig, som inte är såå förtjust i denna dryck *ler*) men vår vinkännare/Champagne kännare KickiLina försöker omvända några av oss *hehe*

Inför 3-rätters middagen där vi blivit indelade i 3 lag som ansvarade för varsin rätt. Till förrätt serverades en supergod avokado & räk toast (i fina former) med tillbehör & ett gott vitt Chablies vin.

Varmrätten bestod av helstekt fläskfilé med rostade rotsaker & kantarellsås eller tsasiki. Till det drack vi ett mkt gott vin som hette Amarone - kan varmt rekomenderas.

Efterrätten bestod av en vit choklad mousse toppad med hallon som smakade ljuvligt! Vi fortsatte öppna våra röda viner en efter en under hela kvällen & vi gjorde det riktigt bra tycker jag *haha*

Mellan detta lekte vi olika lekar vi fått i uppdrag att ta med & skrattade så man fick kramp/ont i magen!! Framåt en 3-snåret kojjade vi MYCKET nöjda över dagen!!

Imorse vaknade vi runt en 10-tiden ganska utvilade & med en aaaningens tunga huvud ;) Vi spanar in vinhyllan & konstaterar att endast 2 flaskor fanns kvar = Bra jobbat girls *haha* Vi äter en god frukost & pratar om gårdagen :) Vi planerar även lite inför nästa dejt; var när hur ska bestämmas & vi längtar!!

Vid en halv ett tiden packade vi bilen & drog hemöver. Hemresan gick även den bra för vi pratade även här hela tiden, så vips var vi framme :) Tänk att man kan prata så innerligt mycket?! Men så trevligt det är.

Sänder mitt STÖRSTA Tack till er alla DISRAR, men speciellt till arrangörerna som såg till att vi hade en såå fantastisk helg! Love You All!!

Väl hemma hämtade Peter upp mig & vi for till svärmora på lite middag. Peter & Wille hade vart där sedan en stund, så Wille fick busa av sig lite :) Det var underbart å bli välkomnad av en liten kille som springer rakt in i min famn & jag får en jättekram - Min lilla Go-skit :) Tack för god mat Maggie!! Väl hemma var det rent & snyggt! Peter har fejjat & städad medans jag vart på trevligtheter.. Sånt uppskattas MYCKET!!

Nu ska jag slå mig ner i soffan med min darling & spana in lite TV!!
Ha en fortsatt skön kväll!

 Middags paus i Tönnebro

  Väl framme på Örtagårdens hälsohem

 Vinbuffén  :) 

 Bordet uppdukat med ost & kex

 Styrkepass i vardagsrummet :)

 Välförtjänt frulle uppdukad

Tre rumpor & en bebis på Äventyrsborgen
 Vårlökarna ;)

  Lunch & SPA buffén...

 Vi väntar på att få hugga in :)

   Underbar 3-rätters middag!

  Mycket skratt som sagt :)






Uppdatering i bilder

Hej vänner!

Ett tag sedan igen... så tar igen det med lite bilder.

Under dessa snart 2 veckor har jag ju äntligen fått träffat lilla Thea, ätit goda påskmiddagar med familjen, träffat goa vänner samt skidat & skotrat i Vemdalen med fam Bergkvists medans Willeskrot varit med bonusfarmor Mona.

Det var riktigt skönt att få hämta hem lillen efter alla dagar... Han var lite blyg för oss när vi kom till Lucksta, Mona var snäppet bättre än mamman å pappan för en liten stund *ler* Super Tack Mona!!!

I helgen har vi vart ute mycket i det fina vädret. Bytt däck, tvättat bil o däck, dammsugit Ådin, Rasmus har monterat ihop studsmattan (lite väl tidigt *S*), skottat snö på altanen inkl. en gång, samt tagit första fikat på vår altan i det underbara solskenet = för nu är våren på G :)

Just nu sitter jag kontoret i Sthlm & funderar på vad jag ska äta till middag i min ensamhet ;) Tufft bekymmer va?! *ler*

På Torsdag fyller min älskade lilla lilla syster hela 20 år!! Inte klokt vad tiden går... minns när hon var 6 år & blev stolt moster till Rasmus :) Herregud, det är snart 14 år sedan! Hoppas du får en FIN födelsedag KÄRA syster!! Ser fram emot smaskig mat *hehe*

I helgen drar jag iväg på tjejweekend till Västerås med D.I.S.E.R babesen :) Å det ska bli underbart & kul! Pappan & lille sonen får ha lite grabbhelg på tu man hand *fniss*

Återkommer väl med D.I.S.E.R status efter helgen :)

Så, då kommer lite pics från den senaste tiden...

   
Stolta kusiner med lilla Thea... å ja, okej då, Morbror Peter & jag med :)



 
Umgänge med Ia, Leila & Lena med familjer :)



 
Fam Hallin kom till vår fjällstuga på besök en kväll - trevligt!!




  
En av de härliga dagarna i backen... *mys på HÖG nivå*



 
Kimmen va så skysst å låna ut deras skoter till oss sp vi kunde åka allihop :)




  
Liten paus i "dalen" som stället kallas & barnen myser på skotra´n :)



  
Utsikt från Vargstugan på fjälltoppen & vi lapar sol efter våffel paus :)



 
Me and the kids - vilar benen i liften:)



 
Sådan mor - sådan son *ler*




Småtjejerna som raggade på killar på kvällarna *fniss*



  
Delar av vår inte SÅÅ pjåkiga stuga vi hyrde *ler*



  
Så här mysigt hade vi det i Söndags!


Happy Easter!!

... hoppas ni får en trevlig påsk helg med vila & en massa ägga :)


Själv ser jag fram emot en massa trevligheter i helgen & veckan som kommer:

* Mor (som idag är barnvakt ~ Thanks!) & far min, bjuder på middag ikväll *mums*

* Imorgon får jag äntligen snusa på Peters systers lilla Thea 2 månader :)

* Svärmora bjuder på middag *yummie*

* Jag ska träffa en gammal vän, Ia, hemma hos Leila ~ vilket var LÄNGESEN & ska bli kul!!!

* Vi drar till fjällen på Söndag *wiieeee* med fam Bergkvists i 5 hela dagar!

Det är vad jag har att se fram emot & längtar till :)

~~~~~~

Men innan dess så måste vi:

* PACKA till Wille som ska få vara hemma med först Farmor & Faffen, därefter Farfar & Mona, medans vi roar oss i fjällen! SUPER-DUPER tack till ER som ställer upp på oss :)

* PACKA till oss i övriga familjen & få med all skid/skoter utrustning :)

* Hinna byta lite påskägg med små kusinerna :)

~~~~~~

Men läget då? Jorå, Wille skrutt är fortfarande hemma, men är MKT piggare. Kan vara bra för honom att få vila från dagisbacillerna någon dag extra. Peter har ju vart hemma med honom de dagar jag huserat i Sthlm.

Idag åkte min store lille skrutt till Åland (alldeles själv - utan sin mamma *snyft*) på hockey cup. Han ringde just & berättade att de var framme vid färjan. Han har fått stränga order om att höra av sig kontinuerligt ;) Jag önskar honom lycka till & hoppas han har kul! Han kommer hem missinatta på Lördag, så det blir en tidig kväll för mamman som ska hämta honom i Timrå då :) Han hinner väl sova ngr timmar tills vi sticker på Söndag morgon *hihi* Tur han är ung!!


Nedan kommer en liten mix av bilder:


Från konferensen med jobbet:
 1 av 5 teamaktiviteter: Göra upp eld med tändstål & koka vatten :)
 Djup diskussion ;)
 Min bordskavaljer John
 Fick tyvärr 'däng' av PA i karaoke :(
 Svårt att välja låt ;)
 Jo, jag drack BARA vatten *leeer*



Lilla söta Thea som jag snart får träffa :)




Det var faktiskt 2 pojkar som tyckte det var KUL på motormässan *fniss*
 

RSS 2.0