Värmebölja

Men hej igen :)

Ja då har jag inte skrivit på ett tag... men kidsen har ju vart hos oss & med lille Wille (Japp, nu e de bestämt!) så tar allt så mycket mer tid än man tror :)

I Söndags vart jag uppvaktad av mina barn, de hade vart himla duktiga på att spara veckopengar för jag fick en jättefin solstol som var 20 ggr så dyr som den jag tittat ut *skratt* Pappan tyckte den skulle passa in till våra framtida utemöbler när vi väl köper dem :) 
Senare var vi på morsdagsfika hos Maggie & Jens hade bakat en god marängtårta... tänk va de kan överraska ibland ;) Därefter for vi till syster för att gratta Mamma & även hon hade bakat en tjusig tårta.
I Måndags tog mamma & jag en sväng på stan... å återigen, man hinner inte alls de man tänkt *ler* Men vi hann lite & Wille fick både en body & ett par fina tunna vantar av mormor nu när det är lite varmare ute igen.
Kl 15 kom familjen Jonsson på besök & uppvaktade Wille. Han fick jättefina kläder inför de varmare dagarna i sommar! Tack!


I Tisdags var Peter & jag till Birsta för att inhandla det sista till Mikaela på hennes födelsedag. Blidde även en lunch där ute. Sonen & pappan fick prova sin nya "paraply vagn" & den var så smidig så!

I Onsdags fyllde Mikaela 10 år! GRATTIS stumpan! Vi uppvaktade med sång & paket på morgonen, tror hon blidde nöjd då hon fick saker hon önskat sig.


Jag var tvungen att gå ner på jobbet på ett möte, handlade lite om framtiden så det är ju av intresse :)
Efter skolan bakade vi marängtårta som hon ville bjuda släkten på när de kom för att gratulera senare på kvällen & det var så härligt väder så vi kunde sitta utomhus!


Igår hade jag tid hos frissan så mormor skulle passa Wille de timmarna. Det hade gått så bra så, de tog en promenad till min faster bla. Denna stund hos frissan är så härlig så den vill man ha för sig själv! Men det kändes lite tomt att vara utan Wille dessa timmar ;) På kvällen kom mor & far förbi & de skurade av vår veranda... så nu ska den målas alt. oljas... måste bestämma hur vi gör!

Idag har jag inget speciellt på schemat... betalt räkningar, badat Wille som nu sover gott... Tänkte få med mig sonen på stan efter skolan för att se om vi hittar examensbyxor. Får väl se om han har tid me sin mamma *ler*

I helgen är planerna att påbörja bygget av den nya bron/farstukvist vi tänkt göra, så vi får se vad vi hinner med.

Ha en underbar helg vänner!

En härlig bild på Wille när han sover *ler*


Bilder

Hej igen,

Tänkte lägga ut ngr bilder från när fam Gotte/Lindström & Strandlund/Olsen var på besök.

 LIlla Ella trivs med Wille i knät :)

 Storasyster Ebba också :)

 Felix likaså :)


Utmaning

Tjena!

Blidde ju utmanad av Jempa så här kommer svaren:

5 saker på min "Att göra lista" idag:
1. Betala räkningar
2. Bada Wille
3. Tvätta / vika tvätt
4. Köpa examenskläder till Rasmus
5. Köpa olja/färg till verandan

5 dåliga egenskaper:
1. Dålig på att vila / ta igen mig nu när sömnen blir lidande...
2. Glömmer bort att äta - vilket är viktigt nu...
3. Planerar gärna & ofta för många planer än vad som hinns med ;)
4. Lite väl pedantisk - nu när det ligger bebisgrejjer överallt...  = Jobbigt!
5. Dålig på att visa uppskattning till mina nära & kära ibland - ska bättra mig!

5 platser där jag bott:
1. Skönsmon med mor & far
2. Fredsgatan med Rasmus pappa
3. Haga - på "kollektivet" Tivolivägen i 7 super roliga år :) 
4. Haga - Fredriksbergsgatan & Norrlidsgatan med nuvarande familj
5. Haga - Västergatan där jag nu bor i vårt hus!

(nån som fattar att jag gillar haga?!) *ler*

5 jobb som jag haft:
1. Apprtfoto - arbetade på kundtjänst
2. Undersköterska på sjukhem
3. Nordea IT - systemutvecklare
4. Capgemini - div. ansvarsroller
5. Vem vet var det blir?! ;)

Ja de va de de!

Nu utmanar jag:
Syster http://eriksmamma.blogg.se/
Terhi http://terhi.blogg.se/
Anna http://nogg.se/startPage.asp?idHomepage=22384

Morsdag

Grattis på Morsdag MAMMA!!!

Hur har då helgen varit...?!

I Torsdags hade vi ju främmande, så här e lite bilder:
 Här håller lilla Ella "storebror"... å de va roligt!
 Storasyster Ebbas tur :)
 Sen var det Felix tur

I Fredags bjöd vi in oss själva på frukost hos mormor. Peter skulle hämta lite grejs i morfars garage...
Så här e en bild från första visiten hos mormor:


Efter det åkte vi hem & pysslade i trägår´n. Jag tog rätt på lite blommor då vi får hem ett lass matjord nästa vecka.. närmare bestämt 12 ton *ler* Rensade då ur lite på framsidan för att få plats för dessa blomster jag inte vill bli av med.

På kvällen kom min kusin Peder, Catarina & lilla Zaga på middag & upvaktade med en fin handuk med hans smeknamn & en liten leksak. Peder hade även med sig sin kamera då han är mycket duktig med den. Så nu har vi lite bilder på familjen & "storebror". Få se när vi sätter in i tidningen.


I Lördags började vi med match på Kuben. HBBK, dvs Rasmus lag vann med 8-2 tror jag. Å jag tror inte sonen haft så stor hejjarklack någonsinn :) Emma, Jon, lilla Erik, Linneá, Mormor, Morfar, Peder, Catarina & lilla Zaga, Jag & "storebror" samt farmor & farfar var på plats :) Inte illa va!?!  Peder hade kameran med så de vart några riktigt fina bilder när Rasmus spelade - Kul & TACK PEDER!
Efter det var det lite familjefika hos mormor & morfar innan vi begav oss hemåt. Där fortsatte jag med rensning av blommor & Peter monterade det nya gasreglaget i båten så nu är det bara att tvätta av den så kan vi sjösätta :) TJIHOO!!! Kvällen spenderade vi framför Schlagern... fast jag somnade ;)
En liten söt bild på sonen när han sover med armen under huvudet *ler*


Idag är det Morsdag så vi ska hälsa på farmor & moster ska bjuda på morsdagsfika ikväll på Alnö. Så det blir första visiten hos kusin Erik för "storebror". Peter vill sjösätta... så vi får se om vi hinner med det också.
Familjen är just nu på Birsta för att köpa present till farmor & antar mig *ler* Det var lite "hysh hysh"... men har ju önskat mig en solstol som kan stå ute (utan dyna å så)... De ska även lösa ut den paraplyvagn vi köpt för lite presentpengar o bidrag :) Skönt med en lite lättare vagn vid vissa tillfällen :)
Oj - nu e de nån som piper i köket... bäst man ger honom lite mat!

Ha en bra morsdag alla mammor :)

Veckan som varit

Halloj!

Har vart en händelserik vecka så att prioritera denna sajt har legat sist på listan :)

Lördag upp i ottan för läkarundersökning på BB kl 7.45 *gäsp* Men det gick bra, vi har en välmående son som då vägde 4065 = hade gått upp 45 gram sedan födseln & det är bra. Efter det var vi bjuden på frukost hos farmor & faffen. Vid lunchtid kom "tant" Jenny & "farbror" Erik på besök, de gav lille "storebror" ett jättesött sommar set från Polarn! TACKAR så mycket! På eftermiddagen for vi ut till Birsta & beställde en lättare sulky man kan klicka fast bilstolen på, typ paraplyvagn för lite presentkort & pengar vi fått... Kvällen var lugn.

 Faster Johanna vill att han ska vakna... 
 Jenny & Erik på besök

Söndag ...oj vad tiden går, kommer nästan inte ihåg vad som hände denna dag?! Jo vi följde Mikaelas simtävlingar via Internet, hon var ju i Umeå på simtävling & det gick ju jättebra som vanligt :) Många personliga rekord! Så det var lite pyssel på hemmaplan denna dag på fm & sen ett premiärbesök på Birsta & han fick prova den nya fina vagnen utomhus för första ggn. Vi blev även bjuden på middag hos Kimmen & Marlene & det tackar man ju inte Nej till :) Tack snälla för jättegod mat & presentkortet vi fick!

 Demi tyckte de va så intressant & spännande! 
 Nike likaså :)

Måndag Minns inte om det var denna dag, men SNÄLLA MAMMA kom förbi med ett SUPERFINT sängskydd till spjälsängen som vi fått :) Vi fick även besök av Wilma (Farfar & Monas hund) som bodde hos oss tills Onsdagen. Tror inte vi gjorde ngt speciellt denna dag, fejjade hemma & Peter antagligen ute på båten! På kvällen tog vi en prommenad med plutten i vagnen, så nu har han även invigt den utomhus :)

 Har ni sett så fint spjälskydd - han e definitivt ensam om det :)

Tisdag Var vi ute på gården & grejjade lite bara... Tog en långprommis med Wilma & barnvagn igen. Våra grannar, dva hyresgästen kom upp med en lite present, så plutten fick sin första nalle :) Gammelmoster Lena kom även förbi med söta Tiger kläder - Tack så mycket!!!

Onsdag kom Mona & faster Sandra för att hämta WIlma. Farbror Patrik dök även upp så det blidde lite fika med dem. Han sov ute i vagnen för första ggn "på riktigt" också... de va skönt :) På eftermiddagen kom Jörgen för att kika & ge "storebror" en present - han fick även jättefin "spindel-mobil" som nu hänger ovanför skötbordet.. & han gillar det SKARPT :) TACK! På kvällen kom våra grannar brevid på besök, han fick en supersöt pyjamas & en mjukdjur till!

Idag har jag inte mått så bra, så har vart inne hela dagen... Bakade en kaka tills kvällen då familjerna Strandlund/Olsen & Lindström/Gotte kom på besök. Vi fick supersöta kläder i form av en fotbollsdress i blå-gult & en söt sommar dress med Simpsons på :) 2 tröjor till det med! TACK SÅ MYCKET! Så det var laget runt att hålla plutten! Tror nästan lilla Ella var mest förtjust & intresserad... hon "höll" i honom 2 ggr :) Lägger ut lite bilder nån annan dag... Åt även en smaskig middag som mamma kom förbi med igår, paltbröd med fläsk & vitsås - Faaantastiskt gott Mor!

I helgen får vi lite främmande, ska se sonen spela fotboll & det är ju morsdag. Så mår syster bra blir det en fika på Alnö på kvällen för att gratta mormor Mona. Vi ska väl hälsa på farmor också under dagen.

Ja... men vi skrivs väl mer nån annan dag, men förvänta er inte varja dag from nu *ler*Go Natt & Suss gott!

Så gick det till :)

Hej igen!

Ja, ska då försöka berätta om hur det gick till!

Måndag Kl 08.00 inställde vi oss på ultraljudsmottagningen. Allt såg bra ut förutom att det var lite väl lite fostervatten till "kompis" där i magen. Barnmorskan (som vi känner) sa senast onsdag skulle de sätta igång om inte redan idag. Å framåt en 10-tiden då man kontrollerat CTG kruva & bilder så bestämde man att sätta igång. Läkaren kollade hur det "stod till där inne" & det visade sig att jag redan var öppen 2 cm. Fick en "ballong" inplacerad som skulle vidga mer... men efter bara 1 timme så ploppa den ut & jag var öppen 3 cm. Kl 14.00 fick jag värkstimulerande intravenöst & kl 15.00 hade jag sk "etablerade värkar". Sen återstod det att kämpa sig igenom värkarbetet som jag tycker flöt på riktigt bra (om jag jämför med Rasmus). När jag var öppen 7 cm fick jag ryggmärgsbedövning som tog sisådär tyvärr... Höger sida gjorde lika ont så jag fortsatte med lustgasen. Sista timmen var en läkare med hela tiden... Man var visst lite orolig för prinsens tillstånd & man skulle mitt i allt ta ett blodprov?! Hur då tänkte jag - upp där nere med en nål eller vad!? *ler* Jag fattade nog inte allvaret i det hela vilket var tur :) Peter sa att läkaren släppte inte CTG kurvan med blicken & han förstod att man var lite orolig...  Men när kl vart 18.30 var det dags att krysta ut honom & det gick så snabbt så vi slapp de där blodprovet. Ja... ni som född barn vet att det gör ont... men att det gjort SÅ JÄVLA ONT att krysta ut dem hade jag glömt *skratt* Då skrek jag så in i baljan att näe - ni får stoppa tebax han :) Men tack vare mycket proffsig personal & en fantastisk sambo som gav mig stöd & pushning så klarade jag av det *ler* För ut kom vår lille prins till slut - tja - rätt stor - kille på 4020 gram & 51 cm lång... Så söt :)

 Bara minuter gammal... 
 Vägs & mäts...
 Stolt pappa! 
 Nytvättad & liter kläder på :)

Lite irriterande att moderkakan inte ville komma ut... så läkaren fick trycka fram den... INTE skönt :) Då vill man ju bara vara i fred & njuta av underverket vi skapat! Vi fick lite fika snyggt uppdukat & det var dags att duscha. Men... tror jag tappade lite väl mycket blod för höll på att svimma så fick order om att lägga mig ner igen. Lite senare gjorde jag ett nytt försök med gåstol till hjälp & fick sitta i duschen... Åkte rullstol tebax *ler* När kl närmade sig den magiska 6 timmarna man måste stanna på förlossningen så gjorde jag ngr små prommenader i rummet & kände att 'jomen nu klarar jag nog av att gå upp på hotellet'. Till vår förvåning som kom en sköterska & säger att "nu ska jag ta er till BB".... peter & jag tittade på varann & undrade "vaddå BB? - Vi ska ju på hotellet?" Men näe... iom att jag var "överburen" så måste jag ligga på BB i 3 dagar!!! VA? 3 da´r - näe, det ska vi nog diskutera imorrn tänkte jag *ler* I vilket fall så fick Peter snällt åka hem o sova kl 02.00 på natten & jag fick smyga in på ett rum där en mamma låg o sov med sin son.

Natten var lång... tur man har en massa hormoner som svävar runt då prinsen vill snutta på tissen HELA tiden... Jag ville ju inte väcka mamman brevid heller så det vara bara att erbjuda bröstet... Den natten sov jag 2 timmar *gäsp* & hade lite ömma tissar vill jag lova ;)

Tisdag lite frukost med andra mammor & Peter kom upp. Kl 10 var det läkar undersökning & vi skulle försöka se till att få åka hem - för inte ville jag vara kvar tills Torsdag :/ *hehe* hade bytt blöja på vore lille kille som verkligen KAN "skita" men trots det so tror ni inte han hade hunnit baja då läkaren skulle undersöka *skratt* Men han sa att han var van & att de inte var första ggn! Iaf så har vi en så normal son så - allt var bara bra enligt läkaren & vi fick åka hem då varken han eller jag inte var i "riskzonen" som de sa. Fast han var noga med att poängtera att det var på egen risk. Men jag ville verkligen hem! Jag åt lunch innan vi vart utskriven & fick åka hem!

När barnen kom hem från skolan så var de naturligtvis nyfikna & ville hålla. De tyckte han var så söt & de syns att det är 2 stolta syskon han har! Vill passa på att tacka faster Johanna som ställde upp & sov över hos oss, samt  skjutsade barnen på skolan denna morgon! Stort tack även till mormor & morfar som hämtade stora syskonen i Måndags & såg till att de kom på träning & fick middag! TACK = GULD värt för oss!

 

På kvällen kom först farmor & farbror Jens på besök & lite presenter såklart :) Därefter kom mormor, morfar & moster Linnea på besök & med presenter :)

Onsdag natten var lite lik gårdagen, prinsen ville snutta hela tiden så det var bara att ge med sig & acceptera en till natt med lite sömn *gäsp*. Men efter det tror jag att mjölken kom igång - kändes så. Peter steg upp med barnen, sen tog vi sov morgon & myste i sänge lääänge & njöt av att bara titta på honom för han e ju så söt :)
Vi tog en sväng på Coop då kidsen kanske vill ha lite käk hemma ;) Efter det kom moster Emma & morbror Jon & såklart lille Kusin Erik på besök och även dem med en massa fina presenter. De fick även äran att vara den första barnvakten till plutten. Vi hade en tid på banken & tänkte att de är väl likabra å få det gjort så Emma & jon fick vara barnvakt. Det gick så bra så, han sov hela tiden *ler* Å snälla syster hade diskat, tvättat & vikt tvätt åt oss  SUPER SNÄLLT av henne TACK!

  Jättefin blomleverand från mina kollegor på jobbet - Stort TACK!

Kl 19 hade vi en tid på BB för kontroll av hörsel & provtagning. Han hörde så bra så & provet får man inte veta ngt om ifall allt e som det ska! Denna natt fick jag sova... nu äter han med en 2,5-3 timmar mellanrum.

Torsdag tog vi oss en tur till Birsta, Bauhaus & barnens hus. Det är ju så himla kallt ute så vi köpte ett par tossor & vantar åt honom. Sen var det skjutsning till träning & så. Inga besök denna dag.

Idag fredag har vi bara varit hemma. Skönt! Städat & röjjt undan lite... sånt som förfallit dessa dagar tyvärr ;)
På eftermiddagen kom farfar, plast-farmor, fabror Patrik, Jessica & faster Sandra på besök & med en massa presenter till "storebror" :) Typiskt att han vart vaken i över 2 timmar & var naturligtvis JÄTTE trött när de kom så det vara bara till att mata lite & sova... å han sov trots att han vandrade mellan famnarna *ler* Sen kom mormor & morfar på en snabbvisit... mormor syr ett sängskydd åt honom efter att jag valt ett snyggt tyg åt honom :) som hon ville mäta.

Fick även idag en blomleverans från faster Cilla & Gabriel - Fantastiskt fin bukett - återigen ett stort tack från oss!Idag har vi även badat :) Eftersom det är återbesök på BB imorgon bitti så måste vi ju vara ren & snygg *ler* det tyckte han var skönt tror vi :)

 

Näe.... nu tror jag att jag ska kika om "storebror" vill ha lite mat innan det är dags att knoppa.

Skrivs mer nån annan dag!

TACK för alla fina inlägg :)

Äntligen :)

Ja vad säger man?!

Det är underbart... bara förnamnet :)

Nr 1: Väntan är över... 12 Maj "ploppa" han ut efter att läkarna bestämt så ;)
Nr 2: Jag har en ny positiv bild av att föda barn :)
Nr 3: E han inte sötast i världen vår lille "kompis" ?! - som numera går under smeknamnet "storebror" tills vi funnit ett passande...

image62

Jag skall uppdatera mer senare... Alla tjatar på att jag måste VILA också... har ju svårt får det ni som känner mig... Så nu går jag o gör lilleman sällskap...

En liten kusinbild bara:
image63

Som sagt, uppdatering kommer senare ikväll eller imorgon... lovar :)

Tack för alla fina grattis SMS vänner :)

Fotboll till fot!

Halloj!

Hemma än....  & har haft lite å göra så nån tid för bloggning fanns inte igår :)

Igår var jag först & kikade på sonens fotbollsmatch... de vann med 15 -0... inte roligt för motståndarlaget när det är så stora differenser. Vår sömmerska kom också å hjälpte Peter att sätta på kapellet så nu är det bara lite bottenmålning kvar så kan vi sjösätta :) Efter det for vi till Oxsta för att uppvakta fröken Demi som fyllde år. Sist de var hos oss så spelade hon ett hästspel på datorn som var så roligt. Så jag hittade ett spel åt henne med hästar, hoppas det var lika kul det! Där vart vi bjuden på grillad hamburgare & tårta till kaffet. Mycket mumsigt!
Vid en 21-tiden klev jag in i dushen & till min häpnad hade jag inga fötter där nere... Va e de för fotbollar jag ser?! *hahaha* Ni skulle ha sett va rolig speciellt min högra fot såg ut! Inga fotknölar överhuvudtaget syntes & även efter 2 timmar i vågrät position hade jag fotbollar jag gick runt på :)
Vid en 23-tiden kom Mikaela hem från Gävle alldeles uppspelt, hon hade haft så kul & sutte med "stortjejjerna" i bussen hem *ler* Hon visste inte sin placering i det lopp hon ställde upp i, men 1:a eller 2:a trodde hon. Det var ju en lagtävling hon var på, där hon representerade Medelpad & vi vann såklart hela kampen!

Idag har vi pysslat ute hela dagen. Peter steg upp 8 imorse för att fejja med båten. Jag skjutsa Mikaela till Lina innan jag tog tag i dynorna i båten som skulle skumtvättas. Riktigt skönt att stå i solen på altanen & skura dynor :) Passade även på att skura hallmattan som nu hänger på tork, hoppas den blir lite renare iaf :) Mina fotbollar till fötter sitter fortfarande där ner & inte nog med det så råkade jag tippa en TV & för att inte den skulle gå i miljoners bitar satte jag dit foten för att skydda den! Så nu har jag en blå fotboll till fot *skratt* Gjorde faktiskt lite ont kan jag lova! Inga barn e hemma för tillfället, så funderar på vad vi ska äta till middag nu när vi e lite trötta båda 2...

Imorgon är det ultraljud på schemat, fick order om att ha väskan med, men samtidigt så sa barnmorskan (som vi känner) att de e ju inte säkert att de sätter igång. Helst vill man att det ska komma av sig själv på naturlig väg... å iom att jag gick över så länge med sonen så är jag lite inställd på att få vänta ett antal dagar till - men vi får se vad de säger. 

Håll tummarna att det blir nån dag under denna vecka iaf, för nu börjar jag tappa tålamodet ;)

Trevlig kväll!

Ingen bebis...

Ida heller.... Ni som trodde de :)

En dag full av aktiviteter... så uppdaterar imorrn!

Suss Gott!

Bullbak & rensning

God morgon!

Idag är det 13 dagar sedan man på Ultraljudsundersökningen vecka 18 bestämde att det gått 40 veckor... Enligt mina & barnmorkskans beräkning så har det gått 40 + 18 dagar nu.
Undra om jag är en elefant?! För de är väl gravida extremt länge.... *ler lite* Ny ultraljudsundersökning blir först på Måndag morgon (16 dagar över) & jag skulle ha packad väska med IFALL de sätter igång mig... men vi får väl se!

Igår var en riktig pysseldag. Jobbade lite på förmiddagen & därefter bakade jag både bullar, vetelängder & snoddas... 
image61
Nu är frysen laddad för eventuellt lite främmande framöver ;) Passade även på att rensa ur i Mikaelas rum, det blev ngr kassar med sånt hon inte vill ha kvar. Inte nog med det, så rensade jag ur både vinterkläder & vinterskor... Sorterade ur & hängde in sommarkläder & skor istället. Fick även ett samtal från vår sömmerska till kapellet som är färdigt *tjihoo* Så fredag em kommer hon troligtvis & hjälper oss att få dit det med knappar o allt så det sitter som ett smäck :) Så nu är det nära sjösättning! Efter denna aktiva dag var jag rätt trött på kvällen... befogat!

Idag mår Mikaela mycket bättre så hon är i skolan. Halsontet är borta, det har övergått till lite hosta som det ska göra. Hinner nog gå till sig tills på Lördag då hon är uttagen att representera Medelpad på 50m bröstsim då hon är bästa 98:a i distriktet. Själv blir det ev en lunch med Nettan... annars ett besök på stan hur som, då fröken måste ha nya simbrillor... Tänk hur lätt det är att "slarva bort" ?!  ;) Sen kommer som sagt sömmerskan & vi ska se om vi får på kapellet snyggt på båten. Sonen kommer till oss ikväll också, så det blir taxiverksamhet till fotbollsträning & jag kan ju gissa att han lär cykla litegrann ;)

Hörs mer nån annan dag friends!

VAB & varsel...

Hej!

Igår hälsade jag först på syster m fam. Vi tog oss en promenad på en 3-4 km! Så långt har jag inte gått på länge *ler* Tänkte att kanske händer ngt.... men ICKE! Efter det bjöd de på lunch & jag for ut till Birsta för att inhandla Peters nya Peak jacka! Så fin så! Sen kom Mikaela till oss för hon är sjuk... ont i halsen... bara hoppas att hon är pigg imorrn så hon kan tävla på Lördag, men vi får väl se.

Idag är jag hemma med henne & skulle egentligen passat Erik medans Emma klipper sig, men det vore synd om lille prinsen skulle bli sjuk, så vi bestämde att det är likabra de håller sig härifrån. Hon har ingen feber, bara ont i halsen så det kanske går över rätt snart. Funderade på om jag skulle passa på att baka lite. Peter ska jobba ikväll så det blir nog en heldag/kväll på hemmaplan.

Har även pratat med ngr kollegor på jobbet idag... Det hände ngt mycket trist igår, ngr personer har fått erbjudande avgångsvederlag pga arbetsbrist :( Så himla trist att det ska behöva gå så långt. Å såklart funderar ju en annan på hur min situation ser ut när jag väl ska tillbaka till arbete... För jag har ingen "bestämd" arbetsuppgift att komma tillbaka till när det är dags. Tänker på de drabbade & hoppas allt löser sig så bra som möjligt... det är ALLTID tråkigt att förlora trevliga arbetskamrater om fallet skulle bli så...

Ha en bra dag!

Långa dagar...

Tjenamoss!

Ny dag ida... så va ska jag hitta på för att fördriva tiden ida då?!?

Igår träffade jag som sagt tjejerna för en lunch vilket var så trevligt så & vi smider lite planer för vår tjejklubb som vi har. Strosade lite på stan efter det, bara för att få tiden att gå. Det var ju så kallt ute igår & hade bara inte lust att göra någon nytta hemma eller i trädgårn... Träffade barnmorskan på eftermiddagen & allt verkar vara som det ska, så nu väntar vi på en tid för ultraljud antingen fredag eller måndag, så det är bara att vänta o vänta...!
När gubben kom hem for vi en sväng på Birsta för att handla ngt på Peak åt honom för de presentkort han fick i födelsedagspresent.  Han hittade en snygg jacka som vi lade undan då jag inte hade med mig trofast erbjudandet på 20%... de blir lite slantar det.

Idag ska jag som sagt ut på Birsta & köpa Peters jacka.. lär väl strosa runt & fördriva tiden lite där med ;) Svänger väl förbi syster också när man är åt det hållet :) Får se om jag tittar ut till fam Jonsson senare då såg jag i en kommentar på bloggen :) Tja... de är väl vad som händer i mitt liv idag eftersom det är lika trist/kallt väder att vara ute i *brrr*

Hoppas ni får en händelserik dag!

10 dagar över...

Morning!

Igår kom mamsen förbi på lunch & vi tog en sväng på Fyndlagret. Hör inte till vanligheten att jag besöker dem, men sist jag var där hade de en SplitterNy flytväst för över halva priset till småttingar som jag igår köpte. Kanske inte passar till vår lille "kompis" som aldrig vill ut... men om lille kusin vill åka med så finns det & senare i höst kanske "kompis" vuxit i den också. Så vi behöver iaf köpa en "pyttig" flytväst som håller lille huvudet på plats :) Har kikat ut en vi vill ha...
Efter det tog vi oss en mjukglass på torget & myste i solen. Lilla lillsyster kom förbi också... Trevligt att få umgås med modren så där spontant :)
På kvällen for vi på tippen med alla löv & lite skrot. Passade även på att lämna igen släpvagnen till Hasse & Ullis som vart så snäll & lånat ut den till oss i nästan 2 veckors tid TACK!

Idag blir det en lunch på stan med Jempa & Kickan! Ska bli kul å ses... de e inte alltför ofta vi kan luncha nuför tiden då fröken Sjöholm fokuserar på nått så tramsigt som att träna?! Märkligt *skratt* Jo, jag ska ta tag i mitt liv också när bebben väl vill ut! Men både sonen & denne lille krabat måste må himla bra i min mage eftersom de föredrar det trånga utrymmet motför det fria utanför ;)
Efter det ska jag på ett besök till barnmorskan, en vanlig koll. Sen väntar jag på info om när det blir ultraljud, men som sagt... trol. på fredag. Så då vet vi mer om jag blir igångsatt eller om vi måste vänta ytterligare.
Gubben ska säkert jobba ikväll så får väl pyssla lite hemma.. för det där med att ta´t lugnt o inte göra ngt är inte min grej riktigt *ler* Fast jag försöker tänka lite på vad jag gör o inte just nu då har jag såna smärtor i ljumsken då & då... de e inte skönt & benet vill bara vika sig, lite skumt!

Ha en bra dag vänner!

Besök från Kommunen

God morgon!

Ja då är det 9 dagar sedan tiden gick ut (jag är inte förvånad)! Har ringt barnmorskan nu på morron & bett henne boka in en tid för ultraljud för att se att den lille krabaten mår bra där inne. Får se när hon hör av sig.

I Lördags kväll bjöd vi Kimmen & Marlene på middag, som ett litet tack för hjälpen med installation av stereo i båten. Vi premiärgrillade på hemmaplan & satt faktiskt ute på altanen & åt middagen. Mycket trevligt!

I går var återigen en dag med pyssel i trädgården. Jag krattade den "nya delen" av nedre tomten, Peter grejsade först med båten & provstartade den. Ja, de va ju inga problem - gick igång nästan på första försöket... mmm vilket mysigt ljud :) Nu längtar jag till premiärturen när nu den blir! Grannen trodde vi köpt en motorcykel *fniss* Efter det murade han upp stenarna under altanen, blev faktiskt stor skillnad trots att vi inte är klara än. Får bygga på den lite eftersom vi har tid. Peter skulle på Gif matchen så jag passade på att besöka syster en sväng då hela tjocka familjen var ute på Alnö för att hjälpa dem med trädgårdsarbete. Roligt att få mysa lite med Erik en stund!
När vi väl var hemma igen, krattade jag klart & Peter stoppade allt i säckar så ev blir det tippen idag.

I dag var det bara att kliva upp tidigt. Kommunen ( hela 9 personer från stadsbyggnads nämnden!) har var här på besök för att titta på vårt hus & kringliggande ang bygglovet. Tyvärr så tror jag fortfarande att det blir NEJ, men då har de ju iaf sett kringliggande hus. Och tänker vi på plan B så kanske det inte blir ngr större problem. Naturligtvis kom "surgubben" över när kommunfolket var här på inspektion... han argumenterade såklart & jag stod med ryggen till hela tiden! Tänker NEVER again säga hej till dem! Ska inte vara otrevlig, men tänker inte vara trevlig heller! Vi vet inte när vi får beskedet, slutet på maj eller in i Juni... så det är bara att vänta :(
Idag har jag fått lite uppdrag från gubben jag måste utföra, åka Hjertmans bla för att handla lite till båten osv. Annars så blir det en lugn dag.

Ha de gött!

1 veckas övertid

God morning!

Igår var en relativt lugn dag. Vi hämtade bla Rasmus nya cykel & gissa om det var någon som var stolt :) Han cyklade hela eftermiddagen.
image60
Ville naturligtvis ta med sig den till sin pappa eftersom det är pappavecka nu...
Jag sa: "Ok, du får ta med den denna vecka då för att den är ny... eftersom du vill visa upp den för kompisar". Men pappan tillät inte sonen att ta med sig cykeln *suck*  Jag hade då en ledsen son som inte ville fara till pappan :( Ni som känner denna pappa vet min åsikt om honom & hur han kan bete sig när han sätter den sidan till. Det är väl någonting som irriterar honom, kanske att Rasse först fått en ny mobil & en ny cykel... att det inte alltid är pappan som köper de dyraste grejjerna! Vi har haft en del dispyter den sista tiden så jag hoppas verkligen han tar sitt förnuft tillfånga & tänker på vem det drabbar... för inte är det mig!

På kvällen hyrde vi film & gjorde hemgjord pizza *mums*

Idag är det 1 vecka sedan datumet gick ut! På Måndag ringer jag BM för att boka en tid för ultraljud... man vill se så att allting är som det ska. Vi har nu även Kimmen & barnen på besök, han hjälper Peter med installationen av stereon i båten. Demi spelar dator & jag får hjälpa henne lite då & då ;)
Sonen har sin första seriematch idag som jag hade tänkt titta på, men iom att Kimmen & barnen kom så känner jag att jag bör vara hemma & ha ett öga på dem. Vet ej ännu hur det gick för HBBK, så ska ringa sonen & få status senare. Nu verkar solen titta fram så man kanske ska gå ut & kratta lite...?!

Ha en bra dag gott folk!


Regn...

Tjena!

Igår eftermiddag var fam Bergman på besök för att gratulera Peter. Erik har även invigt "kompis" barnvagn, blidde lite trött & behövde sova en stund. han fick även sitta i den när vi fikade. Jon fixade även till vår Bob Marley tavla så nu är den snygg :) Sonen spelade vänskapsmatch & det blev oavgjort.

Idag har Peter vart & hämtat mer sten med bror sin, så i helgen när det förhoppningsvis slutat regna kan vi bygga på muren under altanen lite mer. Själv har jag inte gjort så mycket när det är så trist väder. Barna med kompisar har vart & bowlat en sväng. Ska väl åka & hämta hem sonens cykel också. Får se vad det blir senare ikväll.

Här är en en bild på lill prinsen som provar "kompis" vagn  :)
Nu e det 6 dagars övertid - den måste må gott inne i magen *ler*
image59Ny månad & 5 dar över...

Hallå!

Igår var först sonen & jag på stan för att göra ärenden & kikade på en cykel. Han hittade en han ville ha & på fredag kan vi hämta denna Dirt cykel. Efter det for vi i Oxsta på lite gemensam middag & Majbrasa. Mycket trevligt & god mat. Vid en 24-tiden gav vi upp... då var jag trött & ville sova lite ifall det skulle hända ngt... men ICKE!

Idag var det tänkt ett besök på Hamstugan & en sikmacka... men sällskapet jag skulle åka med är lite trötta idag *ler* så vi får ta det en annan dag! Peter & jag har hunnit ut & köpt en nya mobil till honom då han tappade sin i vatten igår så den vill inte fungera längre. Vi har även fått Rasmus gamla cykel såld nu på morron & vi fick en bra slant för den faktiskt!
Snart kommer syster med fam. på en fika för att gratulera Peter lite i efterskott... Å ikväll ska sonen spela vänskaps match så jag hoppas vädret blir bättre... kallt å stå där & hejja annars *brr*

Nä nu ska jag nog slänga ihop en sockerkaka.

Vi hörs gott folk!

RSS 2.0