Packningsdax

Hejsan!

Igår blev det en mkt kort sväng på stan. Willeplutt fick vara hos mormor under tiden jag fyndade ngt plagg på stan & Sköna Under (vill ju ha nått bra när jag ska swisha ner för backarna *fniss*). Som det antagligen är för alla andra oxo i dessa tider, så är kassan lite ansträngd, så känner att jag inte hade råd att shoppa mer :(
Iaf hade Wille haft det jättekul hos mormor, de hade åkt spark å lillskiten var visst jäteduktig & stod på medarna hela tiden medans mormor slet upp & ner för backen *hehe* - Tur du har barnbarn mor ;)

På eftermiddagen var det baddax i vanlig ordning & det är lika kul som alltid! Jöjja med dottern Vilja var oxo där så Wille fick lite lek kompis... Roligast nu är att få gå till stora bassängen, men han fryser så han skakar så fort han kliver ;)

På kvällen fick jag veta något jättetråkigt, kusin Ecke hade ramlat nedför källartrappen hemma hos syster & gjort sig illa... så illa att de vart tvungen att besöka sjukhuset. Skrutten hade visst haft JÄTTEONT stackarn!! Efter lite röntgen kunde man se 2 brott i armbågen på stackarn :( Så nu blir det gips i 3 veckor för honom...
Se nu till å krya på dig mitt lilla troll - Moster tänker på dig!

Idag skulle vi vart & lekt med just Eckepecke, men han måste vara stilla & har lite ont så här bara timmar efter olyckan, så vi åkte bara dit med en liten krya på dig present :) En bok att roa sig med & en Timrå-hockey-klubba som morbror Peter abosolut tyckte Ecke skulle ha *ler* ...får han väl leka med när han är piggare ;)
Istället har vi bara vart hemma & pysslat, packar lite inför morgondagens resa *längtar* Nu väntar vi på att pappan ska komma hem, det blev jobb för honom idag med.. denna snö :(

Imorrn bär det av till Åre med Peter & hans pappas familj & det ska bli underbart & roligt! Rapport kommer efter helgen då vi kommer hem igen.

Gott Nytt År allesammans!


Lite bilder från Juldagen hemma på Skönsmon tjyvade från systers blogg ;)

Juldans :)



Jag tycker om dig mycket kusin :)




Snygg tröja!    (eller hur mormor *ler*)



Tomteblossdax!




Och avslutningsvis mosters lilla prins - bli bra nu snart - Puss!


Vit jul...

... men cheesus vad snö vi har & så vackert det är!! Imorse jagade vi ut barnen (trots protester) att hjälpa till med detta vita puder ;)

Julafton började med en lekstund ute. Barnen åkte trickskidor & snowracer... Wille tyckte det va så häftigt!
Lagom till KalleAnka kom Peters far med familj, mor o far & syster med familj. Lite glögg & peppisar innan vi förberedde middagen gemensamt. Trots att vi var 14 vuxna & 3 barnstolar så var det inte särskilt trång.
Efter en supermumsig middag kom även Peters mor med familj & faffen fick stora äran att agera tomte *ler* Det gjorde han såå bra även om Wille tyckte tomten va liiite läskig *hehe*

Gissa om barna fick ngr klappar?! Herre min... Vi höll kanske på i närmre 2 timmar innan det hela var klart ;) Wille öppnade paket på paket & stormtrivdes... De stora hade man inte riktig koll på just då, så deras klappar gick vi igenom senare på kvällen. TACK alla för så fina klappar till våra barn!!

Vi avslutade kvällen med inte efterätt :) Mums! Framåt en 23-tiden for alla sällskap hem till sitt & barnen stupade i säng - inkl Wille som nu vänt på dygnet...

Juldagen var jag i städtagen (trodde jag)... efter att storbarnen åkte till de andra föräldrarna ville Peter absolut ut till Birsta & kolla in elektronikrean ;) Sen en besök hos farmor & faffen innan vi begav oss hem till mor & far för lite middag. Vi bjöds på julbord & jag bara måste nämna mammas laxpaté hon gjorde - den var helt outstanding! Blir ett nytt måste på julbordet framöver :) Wille & Ecke busade på som vanligt & framåt kvällskröken skjutsade pappa hem oss! Tack för en trevlig kväll!!

Annandag jul steg vi upp i hyfsad tid för att köra sonen till hockeyträning & tog en sväng på Birsta rean. Bytte en julklapp & fikade lite... man orkade inte riktigt trängas med hela stan som var där... hem igen för att svida om & förbereda middagen för våra gäster, fam Bergqvists. Kl 16 radade vi upp oss framför TV:n & lite hockey :) Sen bjöd vi inte på julmat till midda till Hasses förtjusning ;) En trevlig afton med goda vänner!

Idag har vi varit i Grönviken för gratulera söta Noomi som blev 1 år! HURRAAAAA!!! Vi bjöds på gott fika & Wille lekte med Noomi & alla henns nya presenter & roliga julklappar!
Efter det stod det skottning på schemat igen ;) Wille sov endast 20 minuter idag på eftermiddagen, så han slockna redan 19:30 ikväll, kanske kommer vi in i de rätta banorna nu?! Vi har även varit i kontakt med ett par som är intresserad av att hyra vår lägenhet. Kanske blir det visning imorgon...

Imorrn ska Peter jobba - han skulle vart ledig, men blev inringd pga vädret & det ska komma MER snö inatt *ler*
Då får Wille vara med mormor en stund över dagen då mamman vill ner på stan & fynda lite på rean!
På eftermiddagen står det bad på schemat & Wille kanske får en badkompis med sig, Noomi var badsugen sa hennes mamma & pappa ;)

Sen är det väl dags att börja se över packning & kläder då vi är bortbjudna över Nyår. Peters pappa & Mona har bjudit med oss upp till Åre för att fira med dem & hans syskon i 4 hela dagar *yippee* Å ett sådant erbjudande kan man ju bara inte tacka nej till! Det sista Mona sa på Julaftons kvällen var att vi behöver inte tänka på mat eller dryck - Är de inte underbara så säg *ler* Jag skulle tro att vi även kan få lite hjälp med barnpassning om vi vill åka utför båda 2. Tyvärr följer inte det stora barnen med då de firar nyår med sina andra föräldrar iår.

Så hinner jag inte med ett nytt inlägg innan dess så önskar jag er ett fantastiskt GOTT NYTT ÅR!
Kram på er!



Bilder från Julafton:
  
  
  
   



Fam Bergqvist på besök:




Avslutningsvis säger vi GRATTIS till lilla Noomi på sin dag idag!!!


Dan före dan :)

... å det är så mysigt :) ...snö i massor - en perfekt jul med andra ord!!! Skinkan är griljerad, revbenspjällen e klara, paketen inslagna & här sitter jag med en kopp glögg i näven :) Barnen spelar bingolotto & vi gluttar på uppesittarkvällen... *MYS*

Igår var min sista arbetsdag på 2 veckor - LOVELY! Gick hem lite tidigare & vi tog en kort sväng på stan innan det bar av ut till Alnö & 2 års kalas! Nu är SystraMi frisk, så vi fick smarrigt fika & systersonen vart jätteglad över sin snickarbänk :)

Idag har vart stora fejjar & fixardagen! Kl 10 var vi på stan igen & gjorde det absolut sista inför morgondagen... Sen for jag & stora sonen till Samuel för att ge en liten försenad födelsedagspresent :) Killarna gick ut & lirade bandy o jag tror de tyckte det var riktigt kul att ses!!
Storsonen har vart med stormostern i eftermiddag oxo, eller ja, han har säkert mest var med Eckekusin *ler*
Efter det checkade vi skinkan i ugnen som stått där sedan kl 09 i morse, jag städade hela lyan, slog in de sista klapparna, gjorde revbenspjäll, nu griljerat skinkan & tänkte slappa en liten stund här med glöggmuggen :)
Lillskrutten har väl legat i sin säng i över 1 timme snart - men sover inte än ;) Kan det vara lite tomte nerver även där?! *fniss* Storskruttarna spelar bingolotto & vi - ja vi hänger väl med på uppesittarkvällen med Lotta E vi me ;) Tomten har redan vart här en sväng, med en Alladinask var till R & M... uppskattat ;)

Imorrn är det ju Julafton! Och den ska vi fira med hela släkten hemma hos oss & vi ser fram emot det mycket :)

Önskar er alla en UNDERBAR JUL med GOD mat & MÅNGA klappar *ler*


Kul present moster :)


Pappan Jon & morfarn tyckte nog den där snickarbänken va lite häftig de me *haha*


2 åringen kan blåsa själv!!



Eckes vagn är en favorit......

Helgens bravader

Hej igen,

2 inlägg på 1 dag *wow*

I Fredags kväll tog vi den STORA matshopping svängen = 3' pix fattigare *hahaha* Men nu är det mesta av Julläckerheterna inhandlade. En mycket ! sen middag vart det då oxo... gissa om magen kurrade kl 20.30 när vi äntligen åt ;)

Lördagen började igen med en shoppingtur till Birsta, men då en annan typ av attrealjer. Barnen skulle få ny jul-outfit... Å ni vet brudar ;) Jag & Mikaela sprang väl runt på de flesta butikerna innan vi båda (ja, jag vill ha ett finger med i spelet) var nöjda. Peter & Rasmus gick in på JC & 15 minuter senare va dem klara *fniss* Sen lunchade vi på donken & släppte lös barnen.  Då fick Peter & jag lite tid att köpa det sista åt dem.
Big cross - Peter köpte ny julskjorta :) Väl hemma var det bara att ställa sig vid "presentinslagningsbordet" igen medans Peter lagade middag.

Igår Söndag började vi med en snöskottningssväng (läs Peter) & Wille o jag lekte i snön... visste ni att snö är gott?! Jo de tycker Wille :) Efter det for vi till Oxsta för att hälsa på fam Hallin & överlämna små julklappar till tjejerna... De va längesen vi träffades & Wille var lite blyg för sina faddrar - bättring måste ske :)
Efter det fick Willeskrutt sova en kort stund i bilen innan vi skulle på kusinens kalas på Drakborgen. Tyvärr var det ISKALLT där, så för oss föräldrar som inte springer oss varma vart det lite kyligt *brr* Men Wille hade HUR kul som helst! Å kusinvitamin fick en liten försmak på födelsedagen, bla 2 små-bilar som tydligen vart poppis :) (han hade sovit med dem inatt lillskrutten) Ibland behövs det inte mycket!! 

På kvällen gjorde jag/hela familjen år 2009:s stora insats. Rensade förrådet på bland leksaker & nallar mm. Sen slog jag in dem till julklappar som jag ska lämna in på Nagelstudion. Carro, en bekant, har dragit igång en insamling för stadens behövande & gör man en sån fin gest, måste man ta tillfället i akt tycker jag! De tog ett par timmar, men nu står 2 flyttkartonger redo för transport ner till Nagelkliniken :) TACK Carro för ditt engagemang! Informerade även barnen om att de är delaktiga iom att de kunde tänka sig att dela med sig av sånt som de inte längre använder/behöver. Samt att vi hittade lite smått & gott till Wille som syskonen sparat - bland annat en "sugarn" - damsugare :) som snabbt blev favorit!
Efter det klädde vi (jag o kidsen) granen & jag julpyntade det sista. Normalt brukar vi vänta någon dag med detta, men eftersom barnen bara är hos oss på julafton, så tycker jag de ska få känna lite "stämning".

Idag väckte jag Peter i hyfsad tid (trots att han har semester) för lite snöskottning. Vi har ju fått flera dm pudersnö *lovely* Jag själv tog en prom till jobbet, friskt & skönt. Vi skulle ha uppvaktat 2-åringen ikväll, men då Systra-Mi är sjuk avvaktar vi någon dag. Synd att riskera fler sjukdomar så här tätt inpå Julafton.
Istället hälsar vi på fam Sjöholm i Grönviken... ni vet - har man inte en egen liten tjej att shoppa lös till - får man nyttja sina vänners döttrar *fniss* Så söta Noomi ska få en liten julklapp av Wille.

Jamen vi skrivs väl snart igen :)

Nike hade ju en "sugarn" som Wille bara ÄLSKADE!!


Lite bilder från Eckes drakborgs kalas igår :)



Lill-moster var med som barnvakt *me like*



Blomman/kortet på paketet var mest intressant ;)



Se upp i banan :)



Hoppborgen gillade Eckepecke SKARPT!! 



Bamse GRATTIS

... till världens bästaste Ecke som fyller 2 år idag!

Hurra hurra hurra hurra!!

Supermånga kramar & pussar
från moster & kusinerna!

LOVE YOU


Kyligt värre *brrrr*

... tycker jag det är för tillfället!

Igår kväll hälsa vi på Kickan som fyller år idag - Grattis igen! Vi bestämde även när vi skulle ses nästan ggn då min store pöjk är hemma... det ser vi framemot :)

Idag steg jag upp lite extra tidigt för att hinna promma till jobbet! Klädde på både mig & Willeskrutt ordentligt med kläder :) När jag väl lämnat honom stegade jag på ner mot Norrporten Arena & det var en underbart härlig & frisk promenad! Ska ta tillfället i akt fler ggr som denna när jag jobbar via "mitt kontor"!
Vi har idag haft lunchmöte på jobbet & blev bjuden på god catering-lunch, verkligen. Jag testade oliv & färskinbakad sej - låter inte mums, men det var HUR gott som helst!
Ikväll blir väl en hemmakväll... kanske tar jag fram lite av resterande "julkrims", får väl se om någon av kidsen nappar på det ;)

I helgen behöver nog de sista julklappsinköpen styras upp o kanske kidsen vill ha ny outfit till Julafton?! Sonen ska spela hockeymatch i Härnösand SAMTIDIGT som kusinen har sitt 2-års kalas, lite synd för han skulle var lite lekfarbror :( Och vilket innebär att mamman får låta sonen åka dit med lagkamrater... Lite julstäd & färdig-pyntat tror jag oxo på, eftersom barnen bara är hos oss till Julafton... Sen ser vi inte dem förrns år 2010 :) Shit va det kändes långt *skratt* Kan va kul om de får känna lite julstämning!

Ha en fantastisk helg!

Alva hjälper Wille med "båten" som han kallade snowracern *ler*



Alva tyckte det var kul att snurra Wille, för han vart alldeles vimsig- sa hon ;)



Wille fick massor av GOA kramar av skruttan igår :)


Status update

Goddá!

En liten statusupdate när det gäller styvdotrá min!

Hon är vart kvar på hospitalet till kl 14 idag ungefär, sen fick hon åka hem *skönt* De tog en massa prover igår & man har tagit nya prover idag & bla urinprovet visade ingenting. Hon har fått äta smörgås & druckt te i morse som hon blev lite illamående på. Men hon åt ingenting igår så de klart stackarn reagerar :(

Hon hade aningens ondare idag också, men annars oförändrat. Man kan visst få en lindrigare variant av blindtarmsinflammation som man låter läka ut själv - läkarna beskriver det som "typ en förkylning". Annars har barn körtlar i magen de kan få smärtor av & det är tydligen det man tror hon har... vet ej hur länge man kan ha ont, ni vet karlar ställer inte alla dumma frågor som vi kvinns gör *fniss* Så det visar sig väl!

Men nu är hon iaf hemma igen, trots lite magsmärtor... men nu vet vi att de är ofarliga. Imorgon ska faster Johanna pyssla om henne :)


Krya på dig Mikis!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Idag säger vi grattis till min lilla guldklimp till systerson som fyller hela ½ året *ler* Moster har köpt en liten present som du får på brorsans födelsedag :) Tur nån kommer ihåg dig Pettrus-plutt *love you*
Ikväll har jag, Peter & Wille hälsat på "tant Kickan" som imorgon fyller 'lika ung som jag är' *ler brett* Grattis i förskott! Vi ses på tok för sällan nuförtiden...

Skrivs snart mer gott folk!


Mosters guldklimp - alldeles färsk...



Mosters idag storkille :) Med betoning på stor *hihi*



Krya på dig Mikis!! (Leker här med plastkusin Ecke)



Tomtenisse

...var lilleplutten i Måndags på dagis, så fin så! Alla barnen ställde upp sig & sjöng utanför dagis. Det var hemmagjorde lyktor i träden & efter gången, samt marchaller efter vägen :) Urmysigt!
Efter det tog vi en tripp till sporthallsbadet :) Oj va Wille är som en FISK i vattnet! Totalt orädd & bara älskar att bada :) Var så kul å se skroten *thihi*

Igår var en vanlig dag på arbetet - fast i Sthlm. Det var en lite skumpig resa till Sthlm igår morse pga både snö & blåst. På kvällen strosade jag runt lite på stan & fyndade faktiskt både till mig själv & lite julklappar :) Mormor hämtade Willeskrutt tidigare på dagis & vi är såå tacksamma för det!

Idag åt jag min favvolunch tillsammans med ngr kollegor från Svall - trevligt & gott! Vart ngt sen hem & det är väl inte så ovanligt när man flyger SAS ;) Väl hemma mötte en glad liten kille upp mig som har varit med först faster Johanna (som hämtade på dagis - TACK) & sen farbror Jens (tackar). För Peter var tvungen att åka till sjukhuset med Mikaela i eftermiddag då hon har så ont i magen & man misstänker blindtarmsinflammation :( Hon blir kvar över natten & man gör inget i nuläget. Konstigt tycker jag?! De e väl bara å ta bort "skiten", men det klart, är det något annat så är det ju dumt att göra ingreppet... Jajja, Peter kommer snart hem då Mikaelas mamma ska stanna med henne där uppe, så får vi väl höra mer imorgon.

Ha en skön dag!

  

  

Lucia

...idag ska jag titta på små lucior, tärnor, tomtenissar & pepparkaksgubbor/gummor! *MYYS*

Igår var en bättre dag. Plutt sov ända till kl 8 & vi myste i sängen till närmre kl 9 med "Pigg" & "Puh" = PlayHouseDisney på TV :) Åt frulle, även gubben som idag skulle få i sig lite föda. Vi hade en inne-dag hela dagen & jag tog tag i julklappshögen :) Lovar - Det tog tamejsjutton hela dagen ;) Det slank även dit lite presenter till bästis kusin & söta Noomi´s födelsedagar som är inom kort :)
Något Juldopp blidde det inte heller, vill inte riskera att Peter smittar någon stackare...
Snälla mamma kom förbi med lite julbak (Tack)! 

Fick 2 trevliga samtal från Mor & SystraMi oxo = de kommer på jul *tjihoo* Hela härliga tjocka släkten samlad = kan de bli bättre?! Näej, inte enligt mig! Visst, liiiite trångt blire - men finns de hjärterum så finns det stjärterum! Så nu ska jag plita ihop en liten lista på mat o tillbehör till julbordet & höra mig för vad alla gäster har lust att bidra med :) Tycker knytis är en himlarn´s bra idé - man kan stå för husrum & styra upp en trevlig kväll utan att slita ihjäl sig på kuppen! Det absolut bästa av allt nu när vi blir ALLA är att våra största barn tycker detta ska bli en superkul julatfon *underbart*

Idag är vi på jobb respektive dagis - as it should be. Snart ska jag slinka förbi Skönsmon för att hämta mormor som ville följa med & titta på Wille när han ska vara tomte på dagis luciafriande. Lite mysigt att det är utomhus oxo. Ikväll ska jag packa för veckans tjänsteresa... Inte såå himla sugen just nu, men det är väl bara att bita i det sura äpplet ;)

Hoppas ni får en bra arbetsvecka!!

Wille får ju inte äta godis än, men det är ju bara jul en gång :) De stora skruttarna fick varsin, så det klart Willeskrutt skulle ha sig en egen choklad kalender han me *fniss* Vilken succé ;)

Seeg...

Ja idag är en seg dag efter en "blöt" julfest med Peters jobb :)

Igår var vi som sagt på Wretmans på julfest. Vi bjöds på champagne, 3-rättersmiddag & fri dryck hela kvällen lång *ler* Ngt senare på natta kände jag verkligen att nu är det H2O som gäller *skratt*
På natten vart Peter dålig, trodde först att det berodde på dryckjomen under kvällen ;) Men det visade sig kanske snabbt att så var inte fallet. Peter trillade dit :( Vi som trodde att vi borde klara oss nu... Så jag kröp ner i Rasmus säng inatt. Ville inte vara i närheten o riskera att bli sjuk!! Var dock upp ett par ggr inatt för att "hjälpa till"... Samarit som man är ;)

Idag på fm kom faster Johanna hem med skrutt. Han hade haft det så bra, sovit länge oxo, allt för att göra faster sin nöjd *ler* SuperTACK Johanna för hjälpen! Pratade med fam Hallin för att meddela att vi måste ställa in middagen pga sjukdom IGEN :( Vi bestämde iaf att vi måste få till ett kafferep innan jul, så Wille kommer ihåg sina gudföräldrar! Peter har bara sovit hela dagen, så jag stoppade ner skrutt i vagnen & travade ner på stan en sväng... Behövde få komma ut & passade på att göra lite ärenden. Wille sov hela tiden & de e ovanligt när man går i affärer *skratt* Han vaknade på vägen hem när vi skulle handla på lillKonsum - duktig kille!

Jag har iaf gjort en GOD middag ikväll. Vi hade ju planerat att bjuda på Röding som vi fått av faffen... O den va ju bara tvungen att tillagas ändå. Gissa om det blidde ngr portioner över? De va ju bara jag som åt *haha* Peter har testat CocaCola till middag iad ;) Nu hoppas vi bara att han e piggare tills imorrn. Wille vill inte riktigt äta mat än heller... Youghurt, frukt, soppa & macka går ner... Appropå de så vägde jag honom häromdagen & vågen visade ca 11 små kilon. Han har nog tappat lite vikt denna eländiga höst! 

Ska nog gå å göra Wille sällskap i sovrummet nu tror jag...

Hej hopp!

'Manam' är en av Willes favoriter :) Sötnosen!




Partaj

*TJOHOO*

Ikväll står det partaj på schemat! Vi ska på Wretmans på 3-rätters middag med underhållning & det är är Peters firma som bjuppar :) Tyvärr har även mitt företag också julfest ikväll :/ Så får se om man kanske sluter upp med dem senare... Varför ska ALLT kul krocka?! *blä* Wille ska vara med faster Johanna ikväll & sova över i Granlo. Skönt för mamman o pappan som får sovmorgon :)

Som ni förstår på ovan så är vi FRISKA :) Hela högen! Å jag är på jobbet idag :) Tog en härlig prom hit på ca 35 minuter imorse *underbart* Å tänk, en heeel arbetsvecka! Det var ett tag sedan *fniss* 

Wille var iaf pigg igår, smakade ngr små spaghettin & smörgåsrån igår em, men han e dock lite försiktig med maten. Vällingen slank dock ner igår kväll. Kanske han törs prova lite mer idag.

Lite tråkigt var att en granne SMS:ade igår (dottern går på samma dagis) att hon fick hämta hem Ida tidigare & undrade om Wille haft magsjuka då lilla Ida hade samma sjuka. Hon berättade också att 1 till barn hade fått gå hem pga av samma sjukdom... Så det är ngt som går/gått på dagis.

Imorgon ska vi ha middagsgäster & det var HIMLA längesedan vi umgicks, så vi ser fram emot det mycket. De var planerat för ett bra tag sedan, men vi är ju jämt sjuka så vi fick ställa in den gången - så hoppas verkligen att det blir av nu! Speciellt när Wille är frisk & ingen av oss blivit smittade :) Måste tänka till lite å förbereda en god middag, Peter får fara över hemmet idag, så det ser respektabelt ut ;)

På Söndag är det Juldopp på sporthallen. Vackert luciatåg, jippon, uppvisning, basar & jultomte :) En årlig tradition jag alltid tittar på... Å såklart ska Mikaela vara med.

Ha en KUL helg!




Update

Hej,

Idag är skrutteplutt mycket piggare... men vi hade en jobbig natt inatt :(
Stackarn "körde buss" var 10 minut i ca 3 timmar... sen lugnade det ner sig lite. Men han höll på ända till kl 02 innan "bussen" stannade. Då var han istället mycket arg för att han inte fick "batten" (Vatten) - toktörstig som han var = grinade & skrek flera ggr under natten lillen :( Peter satt uppe/sov i soffan med honom för att ha koll på "bussen". Efter lite tvätt  av diverese kläder, handdukar o sängkläder gick jag & lade mig eftersom jobbet väntade på morgonen. Men klev upp ett par ggr under småtimmarna för att hjälpa till & checka läget - hönsmor som man är ;)liiite trött är jag minsann idag...

I vilket fall så spatserade en hyfsat pigg liten Wille runt hemma i morse, medans jag & syskonen gjorde oss klara inför skola/jobb. Mikaela sprang runt som om Wille hade en dödlig sjukdom *skratt* Hon vägrade komma i närheten av han... De har lucia på skolan & det är Juldopp i helgen, så hon vill INTE bli sjuk igen ;) Vi fyllde på med lite mer vitpepparkorn & handspritade oss innan mat... De e ju vad man göra för att skydda sig.

Var hem en sväng efter lunchen idag, med lite preparat :) Köpte en kombination av vätskeersättning/lactobaciller till Wille, lite baciller alias Laciplus (duktigt va Marlené? *ler*) & handsprit till oss... Wille hade druckit en massa vatten & 2 muggar blåbärsoppa idag vilket är jättebra! Dock inte ätit direkt, men det kommer!

Summa summarum - det går framåt :)

Vi övriga i familjen mår fortfarande bra *peppar peppar* Så det kanske blir en lite 'wirre' (blä) ikväll me *ler* för säkerhetsskull. Får se vem som blir hemma imorgon, jag har förberett vissa arbetsuppgifter idag, ifall jag måste Vabba. Men tror nog Peter kan vara hemma imorgon också. Vi kör de rekommenderade 48 timmarna för att vara på den säkra sidan.

Hej hopp!

Bilder 'snodda' från SystraMi:s blogg - då vi va på Drakbrogen för nån helg sedan:

Brorsorna har skoj!



Kusinerna letar gaspedalen *skratt*




Min lilla SNYGGING :)


Jamen då kör vi igen då!

...det kom för bara någon timme sedan en "kaskad kräka" från Wille :( Vi trodde att de bara var för att han är väldigt slemmig pga hostan. Så vi gav välling som vanligt & lade han i sängen. Efter kanske 10 minuter gick jag in för att titta till honom & då hade han kräkts igen :( Utan att ropa på oss eller grina... Lill stackarn! Så nu kommer det upp var 10:e minut typ, men han e ju alldeles tom i magen, så det är jättejobbigt för honom :( Jag har hunnit duscha 2 ggr ikväll & Wille 3 ggr *ler lite* Vi har precis kört igång en maskin med tvätt & det lär ju inte bli den sista gissar jag. Kan bli en lång natt oxo *gäsp* Just nu sitter han uppe med oss för att vi ska ha koll när han kräks & han är jättetrött lilla skrutten... 

Vi har tagit vitpepparkorn, handspriten står framme & en whiskey väntar på mig :) Men ska först hämta sonen kl 22.15 på hockeyträning, så jag får väl svepa min efter det & hoppas att vi inte faller dit! Men jag har ju åkt på allt han fått hittills, så jag är lite pessimist tyvärr :(

E ni förvånad över inlägget?! Inte :) Dags att vabba igen *skratt*  Nu bara måste han ju vara frisk som en nötkärna i vår istället ;) Planen är att det är Peter som är hemma imorrn & på Fredag får vi väl se vem, det återstår ju att se - beroende på "oss" förståss...

Sov gott!
(Det kommer nog inte jag å göra tyvärr)
 
Ja nedan bild är ju inte taget ikväll då ;)

Dubbelgångare...

Alla vet ju att jag å systra mi är rätt lika... ännu en gång har jag fått det bekräftat :)

I Helgen har vi pysslat lite hemma, då det tog ända till Lördag kväll innan jag kände mig OK igen.

Fredagskvällen
var lugn. Snälla pappa hämtade sonen från hans hockeyträning då jag inte orkade köra bil. Sen spanade jag o mina små killar in Idol & UJ va spännande det va! Till slut - de 2 bästa i final enligt mitt tycke :) Petrus kom hem rätt sent på nattan, men faktiskt i hyfsat skick (skönt).

Lördagsförmiddag & match för sonen, men jag vågade inte riktigt ställa mig vid rinken, så han fick klara sig utan hejjarklack. Efter det gick vi ut & pysslade, ÄNTLIGEN fick studsmattan komma in i värmen! Mor o far kom förbi med en liten krya på mig - amaryllis :) Tack! Vi grejsade även med bilen, högg lite ved o lite sånt där 'bra att göra' utomhus. Wille tyckte det var jättekul att få vara ute & påta på, pappas alla 'bankare' i garaget är ju SÅÅ kuliga! Vi fick se upp så inte bilen fick sig en 'bank' bara ;)
På eftermiddagen stannade mor & far till igen & denna gång med en liten tidig "julklapp" - fast vi vuxna inte byter julklappar med varann! Så jag kallar det en gåva istället :) Vi fick en julbock av granris & den är HUR fin som helst! JÄTTETACK säger jag bara... Nu står han o visar upp sig på farstukvisten :) Skulle vilja ha ett halsband av lampor på honom bara :)
Mikaela kom hem med armarna fulla av lussebullar o kakor - mkt stolt över sitt hantverk :) Sen drog hon på träning & vi förberedde middagen i form av rostade rotsaker & fläskfile (igen)... Mums!

Söndagen började med städning inomhus (behövdes!). Sonen for på - 'ja ni vet' & efter träningen hämtade morfar honom då han skulle ha en mys & pysseldag hemma hos mormor o morfar. Mikaela for på 'ja ni vet' & Wille tog en tupplur... Efter det besökte vi Julmarknaden på NorraBerget. Mysigt mysigt! Vi gjorde även ett besök på ToysRus & lite julklappsinköp :) Peter ställde sig vid spisen & tillagade 3 !! stora formar lasagne - duktigt va?! Så nu har vi en massa bra matlådor i frysen till oss & barnen när de har bråttom till sina träningar! Det är guld värt att veta att de kan få näringsrik mat i sig innan träningarna!
Jag fick en till gåva denna dag :) Ett par gardiner & en löpare till bordet - köpte panellängder till vardagsrummet, men det går inte att han panel vid Mikaelas rum, så SNÄLLA mamma sydde om dom åt mig :)

Igår besökte jag sjukan för cellprovtagning... & det är väl kanske inte vad man "flashar med" så här, men det blev ett lustigt besök. En manlig barnmorska hälsar mig välkommen (klart man reagerar) & säger: "Har inte vi setts förut?" Jag svarar: "Njäe, det tror jag inte". Men så kom jag på att kära syster gått hos en DUKTIG manlig BM på Alnö... Så jag svarar: "Det kanske är min syster du tänker på som gick hos dig på Alnö" & då svarade han med ett leende: "Stämmer & ni är bara såå otroligt lika"! Systra mi o ja :) Jag är iaf inte skraj för manliga BM längre!
Efter dagis for pappan & plutten till badhuset för sitt Måndagsbad. Sonen for till Timrå för att heja fram dem & se - det hjälpte :) Mikaela belv kvar hos sin mor, nyhemkommen från Frankrike med en massa presenter till henne "fick jag höra" *skratt* Jag for till SystraMi & ljusparty. De har så otroligt underbara dofter... skulle kunna shoppa upp allt, men det går ju inte *ler* Så delade lite sorter med mamma. Ska gå i Januari igen, om någon vill hänka :) Som vanligt fick vi på mumsigt fika, glögg, peppisar & saffrans cupcakes *slurp*...

Summa summarum: En bra helg!
Ha nu en skön vecka!


Go trollet!



Jag ser solen...

...bland molnen :) Ja iallafall ljuset i detta mörker *ler* ( Oj så poetiskt!)

Igår em/kväll trodde jag att 'detta' var på väg åt rätt håll igen... men näe, det kan jag inte påstå. Mådde inge vidare efter lite försök till fast föda :( Så det blev soffläge heeeela kvällen...

Idag däremot är bättre. Jag har ätit soppa & macka 2 ggr idag *oaaoov* ;) Klart magen protesterat, men det vart bättre efter ett tag. Har inte så mycket krafter i kroppen *märkligt* pga ingen föda på nästan 48 timmar... Men känner att krafterna är på väg tillbaka & jag har tom plockat ur diskmaskinen idag *stolt* Å farmor ringde vid lunch & berättade att faffen & farbro Jens skulle hämta skrutt tidigare på dagis - TACK! Morfar & mormor hämtar storpöjken på hockeyträning ikväll -TACK, eftersom jag inte känner mig pigg nog att sätta mig bakom ratten.
Peter är på galej IGEN - när e de min tur?! *ler* Hoppas verkligen han kommer hem i tid i afton ;)
Så jag får väl mysa med mina pöjkar til Idol ikväll :) då Mikaela skall vara med faster för lite lussebullsbak!

Imorrn bitti/fm har sonen hockeymatch... får se om jag fixar att köra dit honom - har svårt att tro att Peter är körbar då :/ Sen så har vi ju denna studsmatta... se nedan hur det ser ut ;) Den bara MÅSTE vi fixa i helgen... eller hur?

Have a nice evening!


Bild tagen idag :) rätt fint med snö iaf... men stackars studsmattan :(




Min charmige "chitonge" :) Love You!!!

Fever...

Ja inte sången då, utan sjukdomstillståndet lider jag av just nu... När e de nog?!?

I Måndagsnatt vart skrutt lite snorig igen :( Vi var vaken ett par timmar den natten allihop. Wille verkade haft ont någonstans, då hans tårar trillade nerför små kinderna... Plutten. Så han fick sova med mamman o pappan, å ni vet ju hur bra jag sover då ;) Kl 5 när jag skulle upp för att hinna med flyget till Sthlm ville skrutt ha sin "Bänge" alias välling :) Men jag fick han att somna om en stund till. Peter tog han på dagis lite senare, då han var pigg i övrigt. Men på fm ringde jag dagis för att kolla läget, då jag hade på känn att Wille kunde vara lite trött. Å så var det, så moster Linnea ryckte in & hämtade honom redan 11.30 så han fick sova lunch hos mormor & ta det lite lugnt resten av dagen! (TACK!) På kvällen började jag känna mig dålig, köpte med mig en macka upp på hotellrummet... men efter det intaget mådde jag BLÄ - Kände mig som en uppstoppad ko! Men tänkte att de är väl för att jag knappt sovit. Orkade inte ens se klart Desp! Då är man trött *haha* Vaknade ett antal ggr under natten med "olustkänslor" i kroppen.

Igår morse var jag tvungen att låta lite smärtstillande värka i kroppen innan jag kunde ta mig ur sängen. Den där uppstoppade känslan var kvar :( så det var lite synd på smaskig hotellfrukost... Tror jag hade feber hela dagen för fick fylla på med smärtstillande för att orka med dan. På kvällen när jag kom hem var det liggläge som gällde. Fick inte i mig ngn mat heller & mådde riktigt pissigt! Wille mådde dock lite bättre & faster Johanna hämtade hem Wille tidigare från dagis! (TACK)

Idag ligger jag i soffan & försöker kurera mig. Mår lite bättre i magen, men har ju inte ätit på 24 timmar så finns väl inte så mycket att må illa över ;) Peter kom hem imorse & körde Wille på dagis, fanns inte på kartan att jag skulle orka med det... så jag sov en stund till & som sagt mår lite bättre & ska prova äta lite...

Imorrn var det tänkt att jag skulle gå på lunchteater med mina kollegor, men så blir det nog inte. En snäll kollega köper min biljett av mig!

Här kommer en bild på skrutt, Rasmus bäddade ner honom i vår säng i helgen & satte på Teletubbies... så härligt å se syskonkärlek :)






RSS 2.0