Girl power

Hellosan!

Ja, de har vart lite girlpower de senaste dagarna :)

I Onsdags var som sagt jag & syster Emma på Hedbergska skolans Vårshow för att se bla systeryster Linneá. Det var en bra show med tillbaka blickar från tidigare år då man firar 30 års jubileum. Vi fick både skratta & njuta av skönsång & musik! Showen höll på rätt sent så jag nästan stupade i säng när syster släppte av mig hemma *ler*.

Igår var jag först på tjejlunch på Tant Anci med Kickan, Jempa & lilla Noomi som pluttan nu heter :) Åt en så god renstek o västerbottenost sallad! Fick naturligtvis gosa med Noomi & vi snattrade om allt mellan himmel å jord! Ses snart igen tjejer!
På kvällen for jag till Maria, Hanna & Marlene i Oxsta på en liten tjejmiddag hemma hos Maria. Vi gjorde ungstekt lax med gorgonzola, pressad potät & en härlig grönsallad till det. Desserten bestod av en Rasberry/Choclate cake ;) Allt smakade supergott & märkligt nog vart vi proppmätta *skratt*. Maria bjöd även på lite gott vin till, men eftersom jag körde så var det ytterst lite i mitt glas :) Nästa tjejträff blir nog mer "party" inriktat :)  - Ses då girls!
Peter & Wille fick sällskap av Jörgen & han hade med sig pizza till gubbarna *skratt*, ni kan ju gissa vad de skulle göra?! Se Timråmatchen såklart :)
Rasmus är i Övik med sin far för att se Timrå möta Modo, de ska även stanna å se Rasmus hockeylags 2 första matcher. Eftersom sonen inte är kry än så fick han avstå cupen, men att hejja på polarna funkar ju det me!

Idag blir det nog en lugn hemmakväll & de stora barnen kommer till oss. Jag känner mig lite 'loj' nu, hoppas att det beror på sömnbrist & ingen bakomliggande förkylning eller trams! Wille tar sin sista antibiotikakur idag, men imorse när jag gick på jobbet hostade han lite sådär så jag fundera på om kuren bitit 100 % på honom?! Men vi får väl avvakta helgen & se! Jag hade även tänkt träna på lunchen, men får avstå för säkerhetsskull.

I helgen ska vi till granntjejen Idas 1års kalas, ev blir det hockey för Peter & Rasmus & vi tänkte hinna gratta Linn som fyllt 12 år :) Vad ska ni göra i helgen?!

   Noomi!

    Tjejmiddag!

    Kivan :)

KRAM

Parkeringsvakt

Tjena!

Parkeringsvakt Pernilla - det är jag de :)

I Måndags var jag & lille sonen emsamma då pappan åkte skoter hela kvällen i snöovädret = galet va?! Kl 22 kom han hem & då hade ju jag funderat ett tag på om dom kört vilse...?! I allafall så hälsade Wille & jag på mormor & morfar, då snälla mor sytt i ordning 2 kjolar till mig :) TACK! Wille kikade lite på fiskarna i akvariet & det var SÅÅ intressant!
Läkaren ringde iaf till slut & vi bestämde att avvakta med både besök & provtagning på Rasmus, då läkaren menade att om inte han mår dåligt så är det bäst att det får självläka. Å jag vill inte att mina barn ska äta en massa piller i onödan. Rasmus är inte kry än & det lutar åt att han får hoppa över hockeycupen till hans stora förtret...

Igår var jag SÅÅ trött på morgonen så tog en halvtimmas sovmorgon *gäsp* Wille sover så oroligt på nätterna nu... På lunchen travade jag iväg till Ego & lyfte skrot = SKÖNT! Fick avsluta dagen ngt tidigare då jag skulle stå som parkeringsvakt på Timrås hockeymatch. Peter hade middagen klar så det vara bara till att hoppa ur kjolen & i täckbyxorna :) Bäst å klä sig ordentligt... väl där så var det lugnt i början men sista 45 minutrarna fick vi kämpa lite. Guida hit o dit, måtta avstånd & vink eli vink :) - nu e jag ett full lärt proffs :)
Peter & Göran gick oxo på matchen så farmor kom för att passa Wille tills jag kom hem. Efter det gosade jag o pluppen på tu man hand i soffan! Wille fick sin dagliga dos av mediciner & även en slurk alvedon, då vi misstänker att han har lite ont i munnen av tandsingarna som är på G. Han kan vakna på natten & gråta (inte skrika), dså något är det som gör ont...

Idag är jag hyfsat utvilad. Wille sov ngt bättre inatt & han sov när jag gick till jobbet imorse, skönt. Ikväll ska jag & syster se lillasyster på Hedbergska skolans Vårshow, ska bli skoj! Vi har höga förväntningar Linneá *flinar*

Imorrn ska jag först luncha med Kickan & Jempa som har med sig lillgumman... Hon har hunnit bli hela 1 månad nu, usch va tiden går fort! Å kanske har hon fått sig ett namn då å :)
På kvällen ska jag på tjej middag i Oxsta, å det ska blir riktigt roligt att ses utan karlar ;)

   Fina fisken :)

  Mormor har sån bra utkiks plats :)

 Mormor ville ha denna bild för att reta storebror *skratt*

Ha en fortsatt bra dag!

Spectramox

Halloj!

Spectramox heter pluppens penicillin... man hittade trots allt en bakterie på Willes näsprov. Å den bakterien ger visst den fruktansvärt otäcka o slemmiga hosta Wille haft i veckan som varit :(
Nu väntar jag samtal från VC om ev stora sonen ska bli undersökt eller få behandling... VIll ju inte att Rasmus ska äta penicillin bara för att, men på sköterskan lät det som om det var likabra att ge Rasmus samma behandling.. Tur att Mikaela iaf är frisk :) Jo, jag & gubben mår oxo prima!



I Fredags var jag tjejmiddag på restaurang 7 kryddor. HUUR gott som helst & mycket trevligt att snacka strunt i ett par timmar. Nästa träff blir när Stina fått sin bebbe & sen ska vi försöka få till en partykväll :) Tack för en kul kväll tjejer!

I Lördags tog vi en prommenad ner på stan, Peter ville se skotershowen & jag strosa :) Så vi shoppade, tog en mysig Baristafika & kollade på galna skoterhoppare :) Fast jag tror inte Peter skulle säga galna, utan mer 'de va väl duktiga'... Vi träffade lite fler med samma skoterintresse & de tyckte showen tog slut för snabbt!
Till middag blev det Thamat & en film i soffan. Wille låter inge vidare i sin hosta nattetid, det väser så illa i hans lilla bröst... så han fick sova med mamman & pappan... Så mamman har inte sovit så mycket i helgen som hon önskat tyvärr :/

Igår grejjade Peter på vinden, snälla Jens kom för att hjälpa honom lite. Jag gnuggade glasdörrarna & väggarna i badrummet, hur kan de bli så fläckigt?! Tycker jag inte gör annat än gnor i det förbenade badrummet ;) På kvällen bjöd Jens på tacogratäng i Granlo, Johanna var barnvakt medans vi gick på bio. Fick det i julklapp av henne, TACK! Vi såg Australia... VIIILKEN BRA FILM! Underbar natur & när man trodde filmen va slut så tog allt om & den hade en massa handling kvar = rekommenderar er verkligen att ta er tid att se denna rulle på salong!

Nu väntar jag som sagt på att sköterskan ska ringa... sonen ska ju på hockeycup till helgen & vill gärna veta att han mår bra om han ska fara! Skulle vilja träna idag på lunchen å, men har inga kläder med mig *suck* Får bli imorrn!

   

Ha en bra dag folks!

3:e tanden

Morrn!

Igår upptäckte vi att Willes 3:e tand är G. Lille plutten har den senaste tiden gnagt på ALLT & betett sig om en liten "vampyr" :) Nu förstår vi varför!!!

I Tisdags hände inte mycket efter jobbet.. jag var så trött så vi vara bara hemma & tog det lugnt & tvätta å sånt. Höll ett extra öga på Wille ifall han skulle fortsätta kräkas, men det gjorde han inte.

I går var vi på VC med Wille. Utan att vi behövde argumentera ! så tog man både halsprov & näsprov. Det var en bra läkare som lyssnade på vår "oro" & tog oss på allvar. Tyckte även han att 8 veckor var lite väl länge. I vilket fall så visade halsprovet ingenting & det var ju skönt. Näsprovet får vi svar på imorgon em. Man vill ju naturligtvis inte få ett positivt besked men vad gör vi då?! Ska han fortsätta vara snorig & hostig?! Ska vi fortsätta med näsdroppar o ja du vet alla frågor... Å då sa farbro doktorn att i den här åldern så ska de små bygga upp sitt immunförsvar för framtiden. Vi skulle inte isolera oss heller för att undvika att han smittas av nytt virus hela tiden. Så vad säger man?! Jahapp, livet kommer fortgå med en snorig & lite hostig liten plupp = sömnlösa nätter *skratt* Livet är underbart ;)
I allafall så var Wille mycket piggare igår så det bådar ju gott! Stora sonen fick vila från träning igår också eftersom han inte är riktigt kry heller.
Peter hade vart riktigt duktig igår, skottat, både damsugit o skurat, torkat glasskivans båda sidor på vardagsrumsbordet (så här iefterhand var det dumt att köpa ett sånt bord *skratt*) & middagen stod klar när jag kom hem :) Love You darling!
Jag gick förbi Polarn & Pyret på vägen hem, de har ju rea & då kan jag bara inte hålla i slantarna *ler* De har ju SÅÅ fina kläder & det blidde en hel del :)

Idag gick jag till jobbet, det var frisk & skönt ute. Teammöte står på schemat i dag sådet blir ingen lunchträning. Ikväll spelar Timrå, så gissar att TV:n är abonnerad!

Helgen som kommer bjuds på att jag ska ut & käka med ett gäng tjejer på fredag, det ska bli mysigt. I övrigt har vi inget bestämt (tror jag?!) & det är rätt skönt det med!

   

Hoppas ni får en bra dag!

1 år äldre

Hej!

Japp, då är man 1 år äldre & jag tackar för alla gratulationer & uppvaktning!

I Fredags var vi hos fam Nymark på middag & vi gratulerade även lilla Nike på 1 års dagen. Mycket trevligt.

I Lördags hade vi släktträff ;) VI har ju köpt en massa älgkött som ni vet & vi fick även med en björnstek som vi tänkte att vår kära släkt skulle få ta del av. Så 20 pers trängde ihop sig hemma hos oss för att ta del av denna "delikatess". Vi tillagade även en älgfilé & till det hade vi pressad potatis, sås gjord på björn-marinad, tranbärssås & en stor sallad. Vi fick ett mycket bra vintips av svågern på Gotland, ett Cabernet Savignon från Australien! 2 olika sorters tårtor serverades till dessert (inköpta på vårt lilla bageri runt kvarteret). Jag blev även uppvaktad med presenter & jag TACKAR alla för mycket fina sådana!

I Söndags drog barnen & gubben iväg på en härlig skoterdag med en massa andra barn & gubbar frö att leka av sig i snön. Wille & jag åkte till Alnö för att busa lite med kusin Erik. Å grabbarna tyckte det var så roligt att ses! Måste vi göra om snart Sis!

Igår eftermiddag kom min faster, mor & far såklart & även Kickan & Thomas med barn förbi på en fika, himla kul att ni kom allihop! Vi passade även på att uppvakta lilla Alva lite i efterskott. Jag fick en mkt fin tulpanvas av min faster också :) Se nedan! Så nu är man 1 år äldre & mycket klokare *hehe*! Tack för alla gratulationer här på sajten oxo vänner!
Lille plutten kräktes lite igår vilket gjorde att jag återigen funderade på om han verkligen "bara är förkyld" som de på VC säger = vänta ut *suck*

Idag sänder jag en tanke till 2 nära som nog behöver det! Ta nu hand om er! KRAM!

Willeplutt har visst kräkts en gång till idag berättade pappan, så då ringde mamman VC & krävde att få komma. Jag vet att det är små barns sätt att få upp "hostan" - men ändå! Så imorgon ska vi träffa en läkare (igen), men denna gång ska de verkligen få motivera om de inte kan ta ett prov på honom. Jag vill få ett svar, bu eller bä - så jag kan känna mig lugn & acceptera läget som det är eller att de gör ngt. Peter tyckte att han vart lite hängig idag, vilket han inte visat förr under dessa 8 veckors berg o dalbana. Kanske är det så att det nu (äntligen) har brutit ut?! Storebror är oxo lite snorig & hostig så det kan ju hänga ihop?! Jaja, sluttjatat om mina sjuklingar :)
Jag har vart å tränat idag på lunchen :) Sköönt! En rask promenad till gymmet, en rask prommenad på bandet som avslutades med lite skrot-lyft! Må hända att jag har lite ont i kroppen imorrn *ler*

Lite bilder --->

Grann samkväm :)

   Philip hade roliga leksaker!

Släktmiddag!
  Erik trivdes hos Göran :)
 Å Wille hos Mona!
  Så här trött blidde systersonen *hihi*

Skoterdag!
    Mysigt va!?!
  Min galne sambo!!!

Födelsedag!
   
  Underbara blommor!



Hej Hopp!

Blodvite... :)

Tjenis!

Jag har nu snart avverkat en hel arbetsvecka.. har gått himla fort, märkligt nog då jag inte har såå mycket att göra på jobbet. Tur det finns internet ;)

Å sonens första blodvite har uppstått - beskrivs mer längre ned!

Peter har skött sig bra som hemmafru denna vecka. Det har blitt städat & tvättat (fast jag har iof gjort klar högarna innan *tss*). Jag har fått middag, fast det har väl inte vart grytor & långkok :) Vi har förberett lite inför kommande släktmiddag vi ska ha. Har faktiskt vart & snackat med vår bankman oxo, då vi skulle vilja kunna köra igång i källaren i vår. Men prio 1 är ju vinden, så Willeman får ett eget rum.

Peter var ju oxo på BVC i Måndags... Resultat: Mår man inte dåligt utan har bara lite hosta & snuva på typ morron som Wille haft, så gör man inget... Så antar att han är som alla andra, lite halvförkyld bara. För några övriga tecken på att vara sjuk fanns definitivt inte på pluppen som nu väger 8,9 kg & är 72 cm lång, ett perfekt barn enligt standard ;)

Faffen har vart hos oss ngr ggr i veckan & hjälpt oss i grannens lgh - STORT TACK!

Wille har oxo skött sig bra hemma med pappan. Förutom att han blev sämre i hostan & snuvan i onsdagsnatt, men han har fortfarande ingen feber (dvs inget tecken på bakterie). I 1,5 timme va han vaken en sväng denna natt, så gissa om jag var pigg på morron?! *skratt* bara att välja sig som småbarnsförälder, för just de hade jag glömt ;)
I vilket fall så var jag i kontakt med BVC igen för att höra om vi ska göra ngt. Men det är visst normalt att vara lite småförkyld i månader denna årstid - även som bebis *suck*  Nä, men fortsatte han ha det jobbigt nattetid så kunde vi kontakta läkare. Men jag avvaktar helgen så får vi se, för han är ju pigg i övrigt. Börjar nästan bli en sån där "lite-överkänslig-morsa" *ler* Fast det är 2:a(3:e) barnet!

Igår gjorde han sig illa min lille vän & han fick sitt första "blodvite" :) Ramlade mot "favorit-resa-sig-upp-stället" som är vardagsrumsbordet. Han slog sig illa i munnen fast vi trodde det var kinden, tills vi upptäckte att det rann blod på både han & pappan... Lilla vännen! Så alla våra försök i veckan till att skapa nya rutiner att somna & sova i sin säng sprack totalt! För pappan (observera) tyckte de va så synd om honom så han somna först i hans famn & fick sen sova mellan mamman & pappan hela natten! Vilken fjoll-pappa va?! *ler lite* Näe, de va så mysigt å ha en orm liggades nästan på sig hela natten *gäääääääsp* :)

Stora sonen har även vart hos oss Tis - tors, liten mysigt med besök sådär utanför "schemat" :)

Ikväll ska vi till granna på middag & får äntligen gratulera WIlles kompis på 1års dagen :)
Imorrn blire släktmiddag - vi måste styra upp logistiken över sittplatser bara *ler*

På Måndag bjuds det på lite fika om nån vill kika förbi - säger inte mer :)

Så önskar er alla en trevlig helg med lite bilder avslutningsvis!

Spegeln ÄR kul - fast när pappa säger NEJ med sträng röst så lyssnar pluppen faktsikt!

  

Åhh va kallt - men kan inte låta bli å känna - för de va ju så kul :)
   

PS. Ser ni Willes outfit-stil?! Lite rockigt tema - vem tror ni klätt honom?! *fniss*

Titta va gulligt Wille fick av grannkompis Nike i jul (fotograf är storasyster M)!
 

Åter i vardagen

Hejsan!

Ja, då är man inne på 4:e arbetsdagen, känns lite vemodigt... Men kommer nog in i det rätt snabbt hoppas jag :)

Förra veckan fick Wille vara hos farmor 1 dag & hos bonusfarmor Mona 2 dagar när både jag & Peter jobbade. Det hade gått jättebra & vi säger TUSEN TACK för att ni ställde upp på oss! På Onsdagen när vi hämtade Wille gratulerade vi även Jens som fyllde 21där vi blev bjuden på både middag & smaskig tårta. På Torsdagen tömde vi "snickarboden" alias skräprummet, vi hade så mycket skrot så knappt barnvagnen gick in. Skönt! Pappa ställde upp & körde stora sonen på träning - Thanks

I Fredags efter att vi for för att hämta Wille, gratulera farfar Calle, blivit bjuden på god middag & fika, hade vi en lugn hemmakväll framför TV:n, Wille fick gnaga på ett äpple själv för första gången & gissa om det var smaskigt :)

  

I Lördags åkte vi till Willes gudföräldrar för att uppvakta deras yngsta dotter Nike som fyllde 3 år :) Hon fick en passande Nike-mössa & ett städkit! Gissa om det va uppskattat *hehe* Så nu ska hon hjälpa mamma å städa!
På kvällen var det tänkt att vi skulle till grannarna på middag & gratulera lill-Nike som fyllt 1 år, men de var sjuka så vi fick ställa in. Vi hade återigen bara en härlig hemmakväll å Wille göra det han älskar allra mest = BADA!



Igår for vi först till syster Emma som fyllde 20+++ (bara 1 år kvar *hehe*) Grattis kära syster! Vi fick gott fika & kusinerna Wille & Ecke fick leka lite! Kusinerna fick även varsin SNYGG hemstickad mössa av min faster - stiliga va?!
   

Efter det tog vi en tripp ut till Grönviken så jag äntligen fick gosa lite med lill-gumman igen (som kanske snart får ett gulligt namn verkar det som *ler*). Det var 10 dagar sedan jag såg henne sist & hon hade vuxit på sig lite :) Men jämfört med Wille så är hon såå pyttig! - se skillnaden på "småtotarna" :)

   

Vi passar även på att gratulera lilla Alva som blev stortjej igår - hela 5 år :)

Idag är första dagen Wille är hemma med pappan :) De vaknade när jag gick på jobbet & Wille tyckte inte om att mamman gick :/ fast det gick bättre när han fick se vällingflaskan! Är lite trött idag då pluppen ville vara vaken 1,5 timme inatt *gäsp*, även om det är Peter som tar honom så hör jag ju allt - mor som man är!
Wille ska på läkarkontroll idag, så Peter ska be dem ta ett prov på honom då det är 7 veckor sen han vart sjuk första ggn, han e inte dålig men han rosslar illa & är lite snorig... vill vara på den säkra sidan så de inte blir som när han ahde öroninflammation & vi märkte inget & det hade gått hål på trummhinnan... min lille plupp!

Hörs en annan dag kära vänner!

Sista 'mammadagen'...

Hej!

Min sista dag som föräldraledig imorrn *snyft* Har som ni kanske förstår lite blandade känslor över det :/
Nu ska Peter vara hemma med Wille-plutt fram till hösten är det tänkt. Kaaan ju hända att han måste gå tillbaka & jobba ?! Så jag få vara hemma med min lilla älskling lite mer - men jag är inte alltför hoppfull ;)

Jul & Nyår har i varje fall vart jättebra!
23:e
 - började med lilla julafton i Lucksta med Peters pappas familj, lite julklappsutdelning & god mat.
   

Julafton började med julgröt på Alnö hos syster & svåger (som tyvärr vart magsjuk).
Eftermiddagen spenderades i Granlo hos Peters mamma med familj. Svägerskan Cecilia & Gabriel var hemma över jul & vi hade en trevlig kväll med julklappsutdelning, god julmat & sällskapsspel :) Wille tyckte tomten var spännande :)

    

    

Juldagen kom våra stora barn hem till oss för att fira jul. Vi hade förberett med en STOR älgstek, men syster, mor & far vart tyvärr alla magsjuka... så det blidde en hel del stek över ;) Ungarna fick sina julklappar & var sååå nöjda :)

    

Annandagen var lugn, litet besök på stan & en skön hemmakväll.

Den 27:e var jag först på hockeymatch & därefter var det middag hemma hos mor & far.
Denna dag kom även Willes kompis "lill-gumman" till världen :) Så roligt att Jenny & Erik fick en flicka!

   

Den 28:e fick våra stora barn åka till Hassela med Peters systrar Åsa & Sandra, & Victor förståss :) De hade en himla rolig dag & barna var SÅÅ trötta när de kom tillbaka :) Tackar å barnens vägnar för en kul julklapp!!!

Nyårsafton firade vi hemma på Haga. Henke o Helen med barn, Jörgen, Åsa, Victor & Calle kom till oss för att skåla in det nya året :) Mycket smaskig 3-rätters middag ordnade vi gemensamt. 12-slaget firade vi på altanen i trädgården med FANTASTISKT utsikt över alla fyrverkerier!

         


Nyårsdagen var lugn med lite fix efter nyårsaftonens bravader. En hel del förberedelser inför vår resa till Sthlm på tu man hand, Rasmus hockeycup & Willes o Mikaelas dagar hos farmor & faffen.

2 Januari klev jag upp 04:00 !!! för att skjutsa sonen till bussen i Timrå som skulle ta dem till Uppsala & Almtuna hockeycup. Väl hemma igen var det ingen idé att lägga sig då vi skulle bege oss söderut vid halv sju tiden.
Första stopp var i Uppsala för att se några hockeymatcher innan vi fortsatte till Sthlm. Vi fick låna Cecilias lgh på Söder (JÄTTETACK!) över helgen. på kvällen gick vi på restaurang & åt åt god mat samt avslutade även med ett besök på en pub. Så mysigt att få vara på tu man hand (o bara vara vuxen) en helg :)

 

På Lördagen åkte vi återigen upp till Uppsala för att se sonen spela match. Tyvärr körde Peter fel så vi missade Rasmus inledande mål :/ Efter den återvände vi till storstan för lite shopping, fika, "aftershopping-öl", middag & pub besök igen :) Vi hade en härlig mysig dag igen!
Rasmus återvände till Svall för att packa om & bo med mormor & morfar över natten innan han återvände till Uppsala & Storvreta innebandycup (TACK för hjälpen!).

Söndagen började med sovmorgon! Tänk 2 nätter utan att ge nappen eller värma välling ;) Underbart! Gissa om vi laddat batterierna lite?!Återigen lite shopping innan vi återvände hemmåt med ett kort stopp i Uppsala för att se en av sonens innebandymatcher. 
Gissa om jag saknat min lilla plupp dessa dagar?! Så härligt att få pussa & krama om honom *ler* STORT Tack till farmor & faffen för hjälpen = guld värt för oss :)

  

Idag (oj va klockan går - igår) säger vi Grattis till Willes kompis Nike som fyller 1 år! 
Nä, natti natti på er!
 
Hej Hopp!

RSS 2.0