Gäster å båtturer!

Hej!

Ja nu har vi haft gäster i 3 dagar & det har vart såå trevligt!

Förra helgen var vi bara hemma & snickrade på nya altanräcket. & annat pyssel på tomten eftersom Wille till 99% haft vattkoppor. Men nu är han FRISK igen :) Vi såg även över alla leksaker o pooler, så nu har vi en "vattenpark" i lekparken :) Bildbevis nedan, vi är nästan klara :) Välkommen på ett besök!

I Måndags kväll kom min kusin med familj på besök. De ska stanna ett par dagar eftersom vi inte kunde åka till dem på Ulvön iom Willes koppor...

I Tisdags tog vi först en shoppingdag på stan & bestämde därefter träff på ön Kalven med Kickan, Thomas o barnen, samt Björn o Linda med barn. Där grillade vi o barnen åkte på leksakerna... Klockan vart över 23 innan vi var hemma igen efter en kanonmysig spontan kväll med vänner!

Igår blev det en heldag till havs igen! Vi tog först en glasspaus i Juniskär innan vi anläde till Borgasand i Björköfjärden för lite bad & korvgrillning. En kaffepaus i skrängstabodarna hos mor & far innan vi återvände mot stan... Vi åt en supergod middag på rest Vindhem :) Återigen vart timman sen, men det gjorde inte ngt efter en kanonhärlig dag till havs!

Idag for Peder & Catarina hem till Övik igen, så vi tog med oss Judde & Mikaelas kompis Molly på en dagstur. Ingen soppa i benisnpumparna gjorde att vi vart lite föresenade :( Och pga rätt mycket blåst blev det återigen en tur till ön kalven. En annan kamrat med son hängde på så vi vart återigen flera som trivdes på ön. Där åt vi lunch, solade o Molly, Mikaela & Judde åkte på lite av vattenleksakerna :)

Imorrn kommer äntligen Rasmus hem :) Men först ska jag till Bergeforsen för att se honom spela fotboll då det är cup. Hoppas på uppehåll iaf. resten av dagen tänkte vi försöka spendera på hemmaplan!

I helgen blir det lite mer fotboll & kanske lite pyssel i trädgården. Hoppas hinna träffa systerbarnen oxo då det var längesedan nu! Kanske en båttur på Söndagkväll med vänner om vädret tillåter :)

På Måndag eftermiddag tänkte vi ha lite födelsedagsfirande för tonåringen i familjen :) Välkomna!

Hoppas ni får en bra helg!

Här kommer ett litet axplock från bildgalleriet :)

Bilder från helgens trädgårdspyssel...
   
 

Tisdagens äventyr
   
  

Onsdagens havstur till Björköfjärden
   

Dagens båttur till ön kalven
  

Åhh regnet det bara öser ner...

Hej där ute i blötan :)

Vi har det bra... trots det tråkiga vädret = vi har fått en del gjort här hemma istället :) Ni vet ju vid det här laget att är det finväder tar vi ju båten & bara lämnar allt ;)

I Måndags fyllde ju min Rasmus 13 år. Han blev firad av sin pappa med familj innan de drog iväg på segling norrut ett par dagar. Vi firar honom om 2 veckor :)
Själv var jag hemma med sjuk liten son = hög feber :( Vi kunde då inte se andra symptom, så trodde väl det var ngn förkylning. Pappan & farfar bytte ytterdörr, det blev så ljust & fint! Tänk va lite dörr kan göra :) TACK SÅ JÄTTEMYCKET för hjälpen Calle!!! Jag passade på att åka på tippen med lite skrot :)

I Tisdags efter en återigen jobbig natt med en stekhet son som har svårt att sova... stackar´n, så kom farbror Jens & Malin o farmor på lite förmiddags fikabesök. Då såg vi att Wille hade ju fått mer prickar runt rumpan & låren... ngr hade jag sett tidigare men inte reagerat nämnvärt. Men nu såg det lite annorlunda ut, dvs vi misstänker att det kan vara vattkoppor. Alla symptom & tecken säger att det är så... tyvärr. Iom att han är så liten så är det troligt att besvären är lindrigare samt att prickarna är mindre & det är svårare att "ställa diagnos". Så vi bestämde att avvakta, men sätta han i "karantän" tills vi vet mer säkert.
Pappan for & jobbade & jag målade lister runt nya dörren de få minuter Wille sov ;) de var det enda jag fick gjort med en lite grinig sjukling hemma.

I Onsdags åkte pappan för att jobba igen ett tag medans jag nyttjade Mikaela & hennes 2 kompisar som sovit över som barnvakt, så jag kunde fortsätta med målningen. När jag väl höll på fortsatte jag till farstukvistens delar vi inte hunnit/gjort tisigare... duktigt va ;) Eftersom Wille idag är feberfri (å enl. symptombeskrivning på Vattkoppor) så gick vi ut en stund för att få lite luft & leka lite. Pappan kom hem med en överraskning till Wille, en egen snickarbänk med verktyg/"banga" i minifirmat... Gissa om han va nöjd över sina nya "bangare"?! :) han sprang runt med verktygen & "Banga" på allt *skratt* På kvällen åkte morfar & pappan ner till båten för att greja lite elektriska prylar :) TACK SÅ MYCKET för hjälpen pappa!

Idag for Peter & Wille till farmor & faffen för att hjälpa dem med lite plåtgrejs, under tiden lastade jag pickup-en & for till tippen med mer skräp & återvinning vi samlat på oss.... höll på en timme med att lasta, då förstår ni hur mycket det var ;)
Bytheway, har jag berättat att vi köpt en andrabil? Det är denna pickup jag talade om :) Peter fick köpa den av sin chef & det är en 4-hjulsdriven sak, så nu kan vi ta upp & lägga i båten oxo :)
Iaf, efter sista varvet listmålning runt dörren åkte jag till tippen... höll på en timme igen innan allt var av... Men OJ så fint vi har i snickarbo´n :) Väl hos farmor bestämde vi att WIlle skulle få vara kvar där så Peter & jag kunde åka & köpa brädor till altanen. Nu har vi bestämt att göra om räcket helt & det blir barnsäkert :) Ni får väl komma på ett besök & se :) Så ikväll har vi satt upp efter ena kortsidan... i regnet ;) Ska stiga upp i tid imorgon så vi får ngt gjort innan Wille kommer hem! TACK farmor & faffen för hjälpen med Wille!

Imorrn var det ju tänkt att vi skulle till Ulvön med båten för att träffa min kusin o familj... men iom att WIlle trol har koppor så kan vi ju såklart inte åka eftersom det är väldigt smittsamt. Vi fortsätter med altanen i stället (kul byte va?!)!

I helgen ska vi nog fortsätta hemmavid... då vi inte kan göra större utflykter så får göra nytta hemma. Har vi tur kanske min kusin tittar förbi istället :)

Hoppas du får en trevlig helg :)

Testar mina egna verktyg alias "banga"


Såååå roliga "banga"


Inte bara prickar som irriterar, tand nr 14 äe på väg ;)



Jag tycker om mat OCH att äta med hela ansiktet *ler*



Grattis MIN tonåring!!

Ja må han leva Ja må han leva Ja må han leva uti 100:ade år Ja visst ska han leva Ja visst ska han leva Ja visst ska han leva uti 100:ade år! Hurra hurra hurra hurra!!!


Grattis Rasmus på din 13-års dag imorrn! Love you so much!


Idag har min blivande tonåring vart hem en sväng så jag fick rå om honom litegrann eftersom det dröjer tills nästa gång. Han fick även en lite present i förskott stora "lillgubben" min :)

Vi / Ni som vill, firar honom i Augusti, trol Måndag den 3:e då han kommer hem igen :)

Ha en fortsatt bra kväll!










Min stora craxy son :)

Sjö-ben

Hejsan!

Ja nu har man haft sk "sjöben" igen (uttryck som Erik sa till Jenny i Tisdags *ler*) efter ett par turer till havs :)

Men vi börjar med förra helgen då vi på fredagen var på middag hos fam Romö & hade så trevligt så! Klockan blidde midnatt innan vi for hem!

Lördagen spenderade vi till havs (såklart)! Mötte upp Hasse & Ullis samt Anna-Karin & Jeppe. Efter lite grillning på Tjuvholmen, paus i först spikarnaviken & på lillkalven intog vi en supergod middag på rest. Vindhem!

På Söndagen var jag & Wille först på Vincents kalas (fam Romö igen) & sen hälsade vi på min faster Kickan sådär spontant. Väntade in vovven som min kusin med sambo kom med & vi blev bjuden på middag :) Mycket trevligt & TACK!

I Måndags gjorde vi ett besök i stugan hos mormor & morfar då Peter skulle hjälpa pappa med lite grejs till fasaden. Grillat stod på menyn! Tack för middagen!

På Tisdagen tog vi båten till Grönviken för att hämta upp fam Sjöholm, därefter for vi till LillKalven för att bada & mysa lite. Så härligt med lite spontan äventyr :)

I Onsdags var Wille & jag å badade med Anette & Hans med fam i Bergafjärden... vilken härlig dag & OJ va kul Wille tyckte det var på den lååånggrunda stranden! Efter det hälsade vi på hos mormor & morfar i stugan & blev bjuden på middag då pappan arbeitade (THANKS!).

I Torsdags var Wille & jag ut till Alnö för att leka med kusin Ecke & jag fick goooosa med söta Petter :) Vi käkade lunch innan åskan drog in & småkillarna badade i poolen & hade skoj! På kvällen var vi bjuden på middag till Anette & Hans & vi gratulerade även honom då han fyllt jämt tidigare i sommar :) Där vart vi kvar tills småtimmarna då farbror Jens var så snäll & agerade taxi :)

I fredags efter lunch hämtade vi återigen upp fam Sjöholm & drog till Rödön för att möta upp fam Bergqvists. Där slappade vi & åt senlunch i det fantastiska vädret & det nästan spegelblanka havet! Inte ofta det är SÅÅ lugnt där ute där det är så öppet! Peter fick äntligen leka lite, han drog Lina på ringen efter båten ;) Det var tänkt att vi & Jenny o Erik skulle till Holmö, men där var det fullt, lika så i Skatan... så vi ringde Idyllen på Åstön & där fick vi napp. Till vår glada överaskning så var det trädgådsfest på schemat med både band & trubadur som underhållning! Riktigt trevligt & timman vart sen innan vi drog hemöver igen. Runt midnatt släppte vi av fam i Hartung & drog in mot stan för att vandra hemmåt. Tack Jenny & Erik för en supertrevlig dag (& maten) tillsammans med er!! Hoppas ni nu oxo är "sjömän" så vi kan mötas upp utanför ön *fniss*

Idag Lörda vaknade man åter upp till gassande solsken & vi packade iordning oss & gick till hamnen. Rätt lugnt till havs idag oxo, så vi tog en tur till skatan. Men först hämtade vi upp mormor & morfar (så de fick en paus) & åt senlunch i cafeet. Vi hade sån tur så vi blev bjudna på kalaset, Tack! :) Till efterätt vart det glass i Skärgårdspensionatets café. Vi släppte av mor & far för att ta oss ut till havet igen. Utanför Lörudden somnade Wille, så vi slog av motorn & guppade bara med i vågorna med varisin öl & skvallerblaska i handen :) Snacka om njutning, eller hur?! Nästa stopp vart Storholmen utanför spikarna där vi lade till vid klipporna för att äta matsäck & se solnedgången :) Nu har jag "sjöben" i knoppen, det gungar lite, men det är bara härligt :)

Resten av veckan är väl relativt oplanerad, Peter ska jobba & jag & syster tänkte ses... sen drar vi ju även till Ulvön... Skulle tro att det blir till helgen kanske.

Hade gott!

Lite bilder från gågna veckan:

Hemma hos fam Romö
   

Båttur med fam Bergqvist & Kammerling
      

Kalas hos Vincent Romö
  

Stugbesök i Måndags
  

Spontan-båttur med Jenny, Erik & lilla Noomi till Kalven
   

Stugbesök i Onsdags
  

Besök hos kusin Ecke & Petter
  

Middag hos Anette & Hans
  

Båttur till Rödön med Sjöholms & Bergqvists
     

Båttur till Åstön / Rest Idyllen med Jenny, Erik & Noomi
          

Turen till Skatan idag!
  

Underbara båt turer

Hello i regnet!

Från stekhet värme med sol, till ösregn & kyla... HMMM... men gräsmattan blir iaf glad :)

I fredags efter jobbet ville Peter att jag skulle gå in till Baristan, där han var med grannen Kenneth & alla barn. Ulrika skulle oxo komma dit sa han... Å jag som hade både cykel & en bilstol till Emma på jobbet. Väl där berättade karlarna att de tänkte överraska oss med middag & båttur till Vindhem :) Peter hade tom tänkt på att ta med varma kläder till mig! Ulrika visste inte heller, så det vart en trevlig surprise för oss! Vi började med en öl var på gatufesten innan vi gick ner till båten & då kollade vi så det fanns bord på vindhem & naturligtvis så var det fullt en dag som denna ;) Så vi for ut till Holmö brygga istället i stora dyningar så det gungade på bra... Men tar man det lugnt så :)
På väg hem stannade vi & hjälpte en båt som fått problem... man vill ju själv att nån stannar om det skulle hända! Så klockan var närmare 01:30 innan vi var hemma igen! Men vi hade en riktigt trevlig kväll tillsammans med grannarna!

I Lördags hade vi inte vädrets makter med oss, men vad hindrar de oss?! KL 13 hämtade vi upp fam Jonssons vid Alnöbron för en heldag till havs. Först sprättade vi varsin öl & puttrade sakta utåt havs lyssnandes till dunka dunka! Vid Vindhem insåg vi att det gick REJÄL sjö... Så på med kapellet för att inte bli dyngsura av allt vatten som skvätte in *ler* Vi körde återigen mkt sakta utåt, men vid Spikarna fick Terhi & jag nog! Hon satte på sig flytvästen & jag tvingade Peter att vända & gena under bron i Spikarna. Det är väldigt grunt där & när man tiltar upp drevet är det svårt att styra. Och i denna sjö så var vi mkt oroliga att gå på grund... MEN det gick bra! Hellre ett pajjat drev igen, än att vi välte av de höga vågorna! Så här iefterhand så erkänner Peter att de var ordentligt höga vågor, vi har inte vart ute i sånt väder tidigare... å då har vi ju vart ute en del ;) Vi åt iaf lunch i Hamnstugan & väntade på att vinden skulle ge med sig... tog svängen runt Alnö för att slippa de värsta vågorna ute till havs. Men som tur var så lugnade det ner sig & vi tog en ölpaus på Piren innan vi drog in till stan & lade till i Selångersån en stund. Vidare mot Tjyvholmen & grillning... tror inte grillkorv vart så gott förut *ler* Sista stoppet blidde Vindhem innan vi släppte av familjen på ön igen. Tack Jonssons för en himla trevlig dag :)

I Söndags vart det en shoppingdag. Lite brädor & grejjer till gården. Gräsmattan fick sig en välbehövlig omgång oxo :)

I Måndags jobbade vi på ute i trädgårn. Nu har vi iaf staket vid lekhörnan & vi har sått gräs & fyllt på jord där det behövdes.
Ungarna skickade vi på sporthallen för lite bad & aktivering. Mikaela for till kompis för att sova över & Rasmus hade kompis hos sig som sov över.

I Tisdags var vi oxo hemma & grejjade. Kimmen kom & hjälpte Peter med en grej på båten & Farfar & Mona kom å hälsade på en sväng. Denna dag säger vi även grattis till faster Åsa som fyllde år! Hopps din dag vart fin! Mikaela for med sin mor till gammelmormor på visit.

Igår körde jag ut Rasmus till stugan då han skulle få vara där med mormor & morfar & mysa i 2 hela dagar. På eftermiddagen klippte vi häcken & jag rensade lite i rabatterna (Äntligen).

Idag har vi haft Syster, Ecke & lilla Petter på besök. Ecke stannade även & lekte med Wille medans mamman tog en sväng på stan. Killarna hade så roligt tillsammans. Idag bakade jag även min första rabarber paj... man ska vara ute i tid *skratt* Farfar & Mona kom & hälsade på igen. Trevligt att få bjuda på lite paj :) Vi har även ÄNTLIGEN gjort i ordning på Rasmus rum, han har fått låna vår gamla TV då hans inte fungerar... men han önskar sig ju en ny TV (eller pengar för att spara ihop till en) i födelsedagspresent :) Mikaelas rum/lucka ska få sig en omgång oxo! Skönt att få lite gjort inne. På kvällen hämtade jag hem sonen som hade med sig en låda Aborre till mamman, mums :)

Imorrn kanske vi fortsätter pyssla hemma om regnet fortsätter ösa ner så här! På kvällen är vi bjuden på middag till fam Romö & det ska bli himla trevligt att träffas & att pojkarna får ses!!! Nu åker Rasmus till pappa & har semester med honom i 3 veckor, så det dröjer innan jag får se min store pöjk...

Helgen är än så länge oplanerad vilket känns skönt!

Hoppas ni får en bra helg!

Lite bilder från båtturen med grannarna i fredags:

  Ulrika & Kenneth
 2 små trötta troll sover i gunget :)
 Detta gillar barnen!
  Mumsig mat & dryck :)

Å Lördagens bilder med fam Jonssons:

  Vi kan mysa när Rasmus agerar kapten.
  Njutning på högsta nivå.
  Nöden har inge lag *ler*
  Vår nya DYRA båt grill va faktiskt bra ;)
  På Tjyvholmen
 Avslutningen på Vindhem

Kusinbilder från idag:

  Söta Petter myser hos morbror Peter
  Killarna leker för fullt!
  Nån som blir avis & vill kramas :)

Seeemesteeeer *tjihoo*

Hej nära & kära!

Idag är min sista arbetsdag på 5,5 vecka... gissa vad jag känner för den ledigheten?! *ler*

I Onsdags på lunchen var jag ju bara tvungen att slinka in på NK i Sthm igen :) Peter undrade om jag fyndat ngt till Wille på Tisdagskvällen, å det hann jag ju inte med då :) Men nu har Willeman lite "märken" han oxo :)
Kl 18.30 landade jag på Midlanda & taxin tog mig raka vägen hem till Haga. Där väntade gubbe & yngsta sonen på att vi skulle ta en prom ner på stan & få lite gatufestkänsla. Sagt o gjort, vi gick ner & testade käket i O´learys tältet... när det var min tur att beställa kom jag på att jag hade så lite pengar på mig & inte tog dom kort :/ Så det blidde bara en pommestallrik till mig! Meeeen... då kunde ju jag med gott samvete köpa min favvo - Langos - senare *ler* Vi gick runt & kikade lite, men så fort vi satte oss ner blev Wille arg *skratt* När vi bestämde oss för att ge upp & gå hem, DÅÅ somna plutten! Så vi vart kvar till kl 23 iaf! Mysigt att få känna på stadens happening litegrann! Vill passa på att tacka extrafarmor Mona för barnvakten då Peter jobbade under dagen!

Igår efter jobbet hade vi en dejt med chefen på Willes förskola som han ska börja på efter sommaren. Västergatans fsk. Wille STORMTRIVDES direkt! Han kastade sig över cyklarna ute på gården & väl inne sprang han runt & kikade på allt som fanns. Inte brydde han sig om oss ett dugg, så det känns som att inskolningen kommer bli en baggis :) Det var för övrigt en fin fsk med stora nyrenoverade lokaler, den har bara funnits i 3 år. På da´n hämtade Emma Rasmus, så han äntligen fick träffa lilla Petter som han längtat så efter! Å han & Eckeboy hade lekt & badat hela dagen! Verkar som alla kusinerna njutit hos SystraMi! TACK Emma!!!

Idag hoppas jag på att få gå hem en liten stund tidigare, men vi får se hur eftermiddagen flyter på. Är det fortsatt uppehåll ikväll kanske det blir en båttur... vem vet! En kollega kommer förbi jobbet med en bilbarnstol som syster ska få... Huur snällt som helst!! Syster ska tacka henne när hon är åter efter semester!

Imorrn blir det en heldag tillsammans med fam Jonsson på havets bölja är det tänkt! OM det är bra väder vill säga, annars få vi hitta på ngt annat! Wille ska få vara med farmor :) Det är tänkt att vi hämtar upp Terhi, Mats & Linn med båten på Alnön... sen får vi se hur lång dagen/kvällen/natten blir *ler* Det ska bli himla trevligt att umgås en hel dag, det var ett tag sedan sist!

Vad resten av helgen & veckan bjuder på beror väl på väder & vind... som sagt, vi älskar ju att åka båt, så vi hoppas på många timmar ute till havs med Chrissan!

Hoppas ni får en trevlig helg!!!

Här kommer lite bilder Rasmus tog i går hos Emma:
  Kusinerna :)

 Petter sover så sött!

 Erik skjutsar Rasmus på Bobby caren :)

 Storebror hjälper lillebror, så sött!!

 Så härlig bild på Erik Rasmus tagit!

 Alla små kusiner har haft denna stol :)


Avslutar med en härlig bild på Wille som en fotograf på Risösim tog & faster Åsa hittade den på deras hemsida :)

RSS 2.0