De va 30 år sedan...

...mina föräldrar gifte sig! Så de firar bröllopsdagen idag som var för exakt 30 år sedan :)

Ett STORT grattis till er... I´m impressed *fniss*

Ses ikväll!

Bamsekram från äldsta dottern med gubbe o alla barn!!!

************

Ni va sååå snygga såå *ler*

R A S M U S

Det är RASMUS dag i dag :)

I alla fall enligt kalendern :)

Så ett STORT GRATTIS på namnsdagen vännen!!!
Love you!


Trevlig helg

Hej,

På Torsdagen återgick vi till vardagen igen - Wille på dagis & mamman på jobbet.

I Fredags kvällen passade jag på att storhandla ensam när väl Peter var hemma ;) Sen lite middag & mys hemma bara... de behövde vi!

Igår hade guben bestämt sig för att faktiskt vara hemma & inte jobba. Tror ni det blev så? Haha, näe ;) Vi började iaf dagen med att lämna in lite vinterprylar på bytesmarknaden. Sen hem för att förbereda lite inför middagsgästerna som skulle komma. Farfar, Mona & faster Sandra kom på en eftermiddagsfika oxo. Vid en 18-tiden kom fam. Romö på middag... & traskade hemmåt först vid en halv 1 tiden :) Vi hade en himla trevlig kväll med mycket prat & barnen lekte för fullt!

Idag har jag vart hemma mest hela dagen... diskat undan lite efter gårdagen o sånt - vart lite slö efter gårdagen *S* Peter drog tidigt imorse på jobb som vanligt. På eftermiddagen hämta jag lite stålars från bytesmarknaden - en riktigt lyckad affär :) 6 av 7 prylar sålda! Sen for jag till Kovland för att hejja fram TIK´s 96 lag. Å de vann såklart :) 4-2 = stolt mor!

Imorrn återgår vi till vardagen igen... ja inte Rasmus & Mikaela då, de har ju höstlov :) Vi ska även på första kvartsamtalen för lille sonen på dagis :) Ska bli spännande faktiskt!

På Tisdag säger vi Grattis på 30-års dagen till mor o far :) de har vart gifta i 30 år... undra om man själv nånsin kommer få uppleva det *fniss* Hoppas ni får en fin dag & vi ses på kvällen!!

På Onsdag drar vi söderut på minisemester med barna! Vi ska till Sthlm & bo på hotell & "chilla lite" som Rasmus säger ;) Få se va vi hitte på!

Hoppas ni får en fin vecka!

 Tycker ni jag ska va orolig???  *ler lite*

 Bröderna bus :)


  Fika besök :)

 Fam Romös på middag!


 Han gillar redan hockey ;)

 Å fotboll ser det ut som på mössan ;)


VAB

Hej,

Är just nu hemma & vabbar med sonen. Är själv oxo lite krasslig så vi behöver nog vilan båda 2.

I Fredags fick vi trevligt middagssällskap i form av min kusin med sambo & dotter. Kvällen slutade rätt tidigt då vi hade 2 småttingar som var trötta, speciellt Wille som hade lite feber & orkade inte med så länge.

I Lördags var Wille pigg igen... ringde sjukvårdsupplysningen ändå för att se vad vi kan göra OM det nu skulle vara ögoninflammation. Iom att han var som vanligt så hängde jag med kusin en sväng på stan, behövde ändå göra lite ärenden :)
På kvällen var vi bjuden på middag ute i Grönviken tillsammans med fam Larsson. Vi fick ha lite koll på Wille så han inte var upp i de andra barna om han nu hade ögoninflammation... men så här i efterhand så tror jag det bara var en reaktion på förkylningen, för han var varken röd eller geggig i ögonen. I vilket fall bjöds vi på smaskig 3-rätters middag & god dryck ;) En mycket trevlig kväll hade vi!!! Snälla sväg Johanna (TACK) agerade chauförr åt oss & vi var faktiskt hemma i tid å de va skönt när man har en knodd som vaknar tidigt :)

I Söndags vaknade jag med halsont :( men tänkte att de va säkert för att man va på lite partajj kvällen innan ;) Påtade på här hemma samtidigt som jag torkade Willes snorig näsa. Är nog hans förkylning som "tagit om". På eftermiddagen åkte vi till Njr för att se Mikaela tävla. Det gick bra för henne som vanligt. Pratade även med sonen som hade haft en rolig helg i Övik med hockeylaget. De kom 7:a av 10 lag, helt ok med tanke på vilka lag de mötte. På kvällen kom pappsen för att grejja lite el här hemma :) TACK pappa!

Igår var jag hemma med både en snorig o hostig son & mig själv :) Tänkte att de är nog bäst att vara hemma & vila ordentligt, så vi blir friska nån gång.

Idag likadant... Bara det att Wille är mer hostig idag, så funderar på om jag ska göra ett besök på BVC imorgon för lite rådgivning. Ska såklart samtidigt passa på & väga o mäta han, de va inte igår :) Just nu är Wille med faster Malin en stund & egentligen borde man ju passa på å vila då... men... nja, ska nog städa lite :)

Hoppas ni är pigga & krya :)


 Zaga & Wille leker


 Jag myser med sötnosen Noomi


 Har jag inte cool tröja så säg ;)


   


 Natti natti Noomi...


  Vi försöker få Wille trött oxo *thihi*



Så här kul tycker Wille det är att vara på simtävling *ler*

Moot helgen...

...går vi med stormsteg :) va tiden rusar fram!!! Å längesen jag kikade in här :/

Förra Lördagen pysslade jag i trädgården, gjorde lite vinter & tog rätt på blomster osv. Mor & Far kom & hjälpe mig en sväng, samt pappa agerade taxi chaffis då jag var själv med barnen som vanligt ;) Thanx!
Vi var även på middag hos fam Jonsson, surströmming stod på matsedeln *MUUUMS* & ja, köttbullar till barnen & Peter *S* Mkt trevligt som vanligt & det planerades vintersemester i fjällen, de ser vi fram emot :) Kl 01:00 kom snälla lilla syster & hämta oss. Thanx everyone!

På Söndag fm kom Jens för att hjälpa oss ta upp båten (På tiden va?!?!?) Men innan det, åkte vi till Alnö för att lämna Wille hos Terhi :) Hon & Linn ville vara barnvakt & det säger man väl inte nej till :)
Snälla pappa skjutsade sonen till träning innan de mötte upp oss i stugan. Efter lite fika fick vi upp Chrissan himla smidigt faktiskt & tuffade sakta hemåt. Trots en 30-vagn på släp, så tog det inte så himla mycket längre tid än vanligt! Tack alla inblandade för hjälpen igen då :) Medans Peter jobbade lite (trodde ni inte va?! *S*) så skurade jag av det värsta algerna på Chrissan! Så nu har hon en snygg nederdel :) Åkte till ön för att hämta hem Wille som nu lärt sig gå med vovvarna i koppel *skratt* TACK så JÄTTEMYCKET för hjälpen Linn & Terhi, å ja Mats då ;)

I Måndags började taxiplaneringen för hockeyträningarna... Lilla syster ställde återigen upp & körde R till hockey då de skulle va på plats redan 15.45!! Tack Sis! Försökte styra upp med lite andra hockeyföräldrar, men de e inte så lätt då det antigen är "fullsatta bilar" redan eller vi inte bor så himla nära varandra... På kvällen var iaf Peter & Wille som vanligt på sitt Måndagsbad :) Ååh va Wille tycker det är kul!

I Tisdags lämnade vi in Ådin för lite reparation. Nu e den fit for fight igen. Syster med barn kom även & hälsade på. Passade på att be Emma köra sonen på hockey medans jag kockade i köket. Ecke & Wille lekte & hade såå kul... å bada badkar var nog det som EckePecke gillade mest ;) HELA badrummet va blött innan han plaskat färdigt *skratt*

Igår åkte Rasmus till mormor & morfar efter skolan... De bakade & åt god mat. Morfar skjutsade R på hockeyn så jag & Wille kunde ta en kvällprommenad med vagnen. Åhh va många "blampa" alias lampor de fanns längs vägen tyckte Wille *ler* Mikaela beklagade sig lite över att hon måste stiga upp så tidigt hemma hos oss när hon ska på skolan, så hon for till sin mor för att sova istället ;) Tror även att lite 'internet saknad' finns med i bilden! Då vi inte haft internet hemma på snart 2 veckor för att jag faktiskt inte orkat ringa om det *ler lite* Men måste!!

Idag ska Rasmus åka & bada med Syster o "stor" kusin medans lill kusinen får va me mormorn. Och appropå lillkusin Petter, så är alla bebisar förövrigt "Pette" i Willes ögon :) Även vår svarta budda staty i badrummet är numera "Pette" *skratt* Han e för söt mitt lilla skrotkorn!

Imorrn ÄNTLIGEN fredag *tjiihoo* Rasmus åker på hockeycup till Övik över helgen, så håll tummarna för honom! Ev får vi lite kusinbesök på kvällen.

I helgen är vi bjuden på middag till fam Sjöholm & vi ska inspektera grinden till trappen & Wille får utvärdera om den håller måttet *hihi* Mikaela har simtävling i Njr. Pappan ska... ja ni vet va jag tänker skriva *ap skratt* Så de blir Wille & jag i helgen! Ska hålla mig ajour med sonen om hur det går & ev tittar vi till syrran för att se om hon simmar nå bra ;)

Ska ni göra ngt kul i helgen då?!

Att utläsa mellan raderna i detta inlägg: 
Ska era barn börja med hockey - räkna med ett liv som bygger på det ;)

 
 Vi hade även tid för lite lek när vi trädgårds röjde!

 Mätta å belåtna!

 Så här gott var det med surströmming!!!

 Man blir även törstig av surströmming ;)

 Wille hjälper Terhi med köksbestyren!

 Wille tycker vovvarna ska få komma ut...


Lite bilder från Söndagen på Alnö, som Linn knäppt :)
  


 Mini gofis kusin :)

 Bus!!!!

   Kusinbad!

 


Pump'a faaan :(

Hej,

Säger jag med lite ilska i tonen...

Har inte vi mest otur i världen när det gäller prylar så säg! *grymtar*

Imorse stod jag som vanligt & väntade på lite varmvatten... å väntade... å väntade... Gav upp & funderade på om grannfrun (hyresgästen) redan hunnit duscha upp allt vatten kl 06:25 = märkligt?! Väckte Peter som ligger hemma i feber & halsont för att berätta läget. Han gick ner för att kika på bergvärmepumpen & naturligtvis visade den ett felmeddelande som vi inte kunde tyda trots instruktionsbok. Så min farhåga då kl 06:25 var sann - det är ngt fel på pumpen. Tack o lov hade vi värme i elementen.

Senare under dagen ringer Peter en reparatör som guidar honom att ställa om till el = skitmycke dyrare (för vårt stora hus) & sa att det är ett allvarligt fel han inte kan åtgärda på studs. Vi får en reparations tid om 3-4 veckor *SUCK* Jag ringer försäkringsbolaget & håller ALLA MINA TUMMAR att tidigare ägaren tog en sk tilläggsförsäkring som gör att Nibe står för reparationskostnaden (iom att pumpen bara är ca 5 år) & jag inte ens vill gissa vad detta kalas skulle sluta på...

Ringer även Nibe för att ta reda på lite mer & vi får veta att tidigare ägare inte skickat in den installations blankett man ska sända in & de hittar inte alla data på vår pump *suck igen* Vi måste söka tidigare hus ägaren för att få reda på installationsdatum... Efter det kan processen börja & inte kommer detta vara löst inom 3-4 veckor inte. Så VEM står för våra förhöjda elkostander (ca det dubbla) under denna månads tid? Det ska jag minsann processa om!!! Fortsättning följer!

Det som är lite typiskt är ju att alla säger att bergvärme är det bästa/billigaste på lång sikt & de är numera hållbara apparater... men tjaa - inte vår apparat ( i vanlig ordning)! Tycker det räcker med pryl problem för vår familj nu - ni som känner oss vet vad vi haft för problemas de senaste åren ;)

Hoppas du har bättre tur med pryttlar än vi.............................................


"Jag mötte Lassie"

Hallååå...

Hemma efter en härlig weekend i 08:a stad... eller sitter ju just nu på hotellrummet i ja just: 08:a stad :)

I fredags kl 10 bar det av. Efter att vi lämnat Wille hos mormor, satte vi oss på tåget. Svärmora hade packat picknick väskan med smarriga mackor & öl så resan gick snabbt :) Efter incheckning på hotell Clarion på Söder (där för övrigt hela Detriots hockeylag & fans bodde) begav vi oss in till City för lite sen lunch... & en öl ;) Vi travade ner mot Stureplans kvarteren & de ljusiga boutiquerna... En Ölpaus på Biblioteksgatan :) Göran & Peter accepterade våra inköpsställen bara de fick sina vätskepauser emellanåt.
på kvällen tog vi en tur runt Söders kvarter för att hitta ett trevligt matställe. Vi gick på restaurang Axelia på Görgatan, där Pet & jag vart tidigare & gillat plejset. Men OJ! va mycket mat vi fick... o gott! Rekommendation. Väl hemma på hotellet tog vi sista vätskepausen i baren & spanade in slutet på fredagen NHLmatch...

Lördag morgon & uppe i hyfsad tid... När jag skulle tvätta fejset fick jag en chock! Man kunde tro att jag vart på VÄRSTA partajjet dagen innan... Cheeesus va min ögon va röda *hahaha* Fast när jag räknade lite vad jag intagit för drycker under hela fredagen så.... Tjaa - inte så konstigt ;)
Vi avnjöt iaf en lååång & goood hotellfrulle = jag vart så mätt så de va nästan så jag ville hälsa på Ulrik ;) Innan en härligt prom in mot stan var vi ju tvungna & spana in hockeyspelarna - Ja, vi hade vår egen "paparazzi" med oss (Maggie) som tog lite lite foton av hockeyspelarna :) Så jag har åkt hiss tillsammans med Nikas Lidström & Peter o jag finns på bild tillsammans med honom ;) Ja okej - ni kan få ta på mig *haha*  Väl inne i Gamla stan möte vi upp Peters syster & bror med respektive för lite fika innan vi fortsatte med lite shopping. Mkt trevligt att träffas :)
Gubbarna skulle försöka få tag i en pub som visade Timrå matchen på eftermiddagen, men tji fick vi. Så lite sena med middagsplanerna tog vi hotellrestaurangen - Och vilken HIT! Helt fantastiskt god mat!!! Lite stressade fixade vi en taxi till Globen för att se matchen mellan Detroit & St Louis. Spännande match & en massa jippon runt i kring :) Blir detta av nästa år, så tar vi med barnen för de skulle dom gilla - speciellt Rasmus då :)

Söndag & sista dagen på minisemestern :) Tack för en trevlig helg Maggie & Göran! Vi fick hämtning av Linnea som också städat & tvättat vår bil... de va inte igår ;) Tack Sis! Mysigt att få hämta hem Wille plutt, skönt med lite vila men man saknar de små liven oxo :) Han har säkert pratat sönder mormor & morfar i helgen *fniss* TACK mamma & pappa för hjälpen!!!

Igår klippte Johanna gräset åt oss - vilket inte heller var igår *skratt* TACK Johanna! Å jag gjorde mitt första träningspass på gymmet sedan i våras, men denna gång med uppsikt utav en sjukgymnast. Har fått ett träningsschema för mina ömmande knän, så nu är det bara att bita i det sura äpplet & hitta lite tid för träning oxo! Peter & Wille for på badhuset som de alltid gör på Måndagar & sen kom faster Johanna igen för att passa Wille medans vi var på första föräldramötet på dagis... matnyttigt! (Tack igen Johanna)

Idag har jag haft en tuff & lång arbetsdag i Sthlm... men det är bara kul! Hellre det än att sitta sysslolös! Lite sushi till lunch & kinamat till middag... rätt ok :) Idag var det faffen Göran som hämtade Wille plutt på dagis & det tackar vi för - så slipper han så långa dagar, han va ju dagis redan 6:30 imorse...

Imorrn tror jag det blir en lika bra dag på jobbet. Moster Emma ska hämta Wille imorrn på dagis så han ska få leka med favvo kusinen :) TACK Emma! När jag landat på fast Norrländsk mark igen, ska jag hämta hem plutten.

Här kommer lite bilder från helgen!
HejHopp! 

På tåget :)


Vätske paus på Biblioteksgatan
 

Middag på Axelia



Autograf jägarna ;) utanför hotellet



Släktträff i gamla stan ;)
 


Middag på hotellet



Lite hockey bilder, Zäta, Lidström, Mats Sundin mfl :)
   
  


RSS 2.0