Gotteligott fika

Hallå...

Va skönt med vanlig vardag *fniss* & snart har vi en helg på tu man hand :)

I går besökte jag en sjukgymnast för mina "ömmande" knän... tänkte att nu får jag domen = åldern :) Men ack så illa va de icke *puuh* Mina krämpor är faktiskt sk ungdomskrämpor & skall underlättas med benträning/övningar & ev inlägg i skor i framtiden... Men de tar vi då! Nu ska det börjas träna (i mån av tid)!

Snälla syster L hämtade Wille på dagis (TACK) då Pet jobbade. Efter lite middag började taxiresorna... Tur att de börjar/slutar sina träningar nästan samtidigt, så man kan ta dem "i samma veva" lixom. Wille plutt somnade såklart i bilen, inte så konstigt när man är fastspänd i en stol i närmre 1 timma :(

På kvällen hade vi lite namnsdagsfirandefika :) Det var ju Mikaelas dag igår! Jag hade köpt hem lite bakelser & annat gott fika. Å Mor o Far kom förbi & lämnade lite iordningsydda byxor till WillePlutt (TACK MAMMA!) å de stannade självklart på lite fika! Mikaela fick en liten slant av dem i namnsdagspresent & av oss fick hon ett par nya skor. Jag har inte vart med om en tjej som sliter ut skor som henne... hon är helt outstanding på det *skratt* Så nu med ett par nya "märkes skor" så hoppas jag de håller hela hösten ;)

Idag är jag taxichaffis ledig *tjihooo* = ingen träning för någon av barna så jag tänkte passa på att grädda pannkisar till midda - de va längesen! R & M får passa Wille under tiden då pappan i familjen jobbe. R& M ska för övrigt hämta Wille på dagis... de är sååå snälla me sin lillebror *love*

Imorrn efter arbetsdagens slut ska jag vara parkeringsinstruktör på Timrå matchen :) Så snälla faster J (TACK) hämtar Wille på dagis & är med honom tills jag kommer hem - ja ni förstår kanske varför - pappan jobbe ;) Sen ska det packas väskor - både till Wille & mig o pappan :)

För på FREDAG bär det av! En vuxen weekend i Sthlm med svärmor o "bonus-svärfar" för lite NHL hockey. St Louis - Detroit :) Tågresa, hotell, mys, stros på stan, goa middagar, mumsigt fika, trevligt sällskap & sovmorgon *ler* Kan det bli bättre?????
Willeplutt ska sysselsätta Mormor & Morfar i helgen, så de inte får för tråkigt på dagarna menar jag *fniss* Han är ju så stillsam o tyst min son... ;) De lär väl behöva semester efter 3 dar med skrotnisse! Men vi säger SUPERTACK i förväg & hoppas ni får ett par trevliga dagar ändå ;)

Har ni ngt spännande att se fram emot måntro???

Hej´rå


Syster tog en rätt fin bild på mig & Willeplutt på Petters dag :)



Likaså en på pappan & son...


Ja Morfar få va me på ett hörn å *ler* Här hämtar han busungen :)


Bizzy weekend

Halloj!

Då är denna helg över då *pust* 

I Fredags efter jobbet återlämnde vi SUV:n vi lånat & det slutade med att vi for hem igen med en annan *ler lite* Så vi har haft lite huvudbry i helgen kan man säga!

I Lördags var det dags för simtävling för fröken & funktionärarbete för pappan. Sonen hade både fotbollsmatch (sista för detta år) & hockeyträning... Lill-skiten vår han fick snällt hänga med! 
Så här såg vår/min Lördag ut:
* Körde Peter & Mikaela till sporthallen på morgonen
* Hämtade därefter sonens benskydd hos pappan
* Hem igen för att få lite frulle till resten av familjen
* Skickade iväg sonen med kompis till match-samlingen (så Wille & jag fick lite mer tid på oss)
* Wille & jag for till Selånger för att hejja på Brollan & ja jaga Wille runt hela planen *pust*
* Ilfart till Timrå & Rasmus fick käka mellanmål i bilen innan hockeyträning
* Wille somnade av utmattning i bilen på väg tillbaka till sporthallen för att hämta pappan
* Efter lite väntan for vi & kikade på fler bilar (mellan simpassen) = MER huvudbry!
* Skjutsade pappan åter till simtävlingarna
* Hämtade sonen från hockeyträning iTimrå
* Hem igen för att göra sen lunch (15:00) till familjen (inte bra!)
* Snälla storebror R passar Wille medans mamman storstädar hemmet
* Åker till sporthallen för att hämta Mikaela & pappan, men de e inte klar...
* "Passar på" & köper middag under tiden
* Åter till sporthallen & nu är dem färdig simmade/"funktionärade"
* Hem igen för sen middag (19:30)
* Lägger lilla sonen som är TOKSLUT av för lite sömn efter en "flängig" dag (stackarn!)
* Stupar själv i soffan...
* Snark & Gonatt

Låter det inte som en helt underbar dag va?! *not*
I vilket fall så gick det bra för båda storbarna, R vann matchen & Mikaela kom hem med både medaljer & pers!

I Söndags började morgonen rätt tidigt igen (ja de e ju inte nytt som småbarnsförälder iof).
Wille & jag for ner på sporthallen för att hejja på syrran & mötte upp farmor o faffen. De fick passa Wille medans jag var tvungen å skjutsa sonen till hockeyträning i Timrå (igen). Åter på sporthallen precis så jag fick se ett av henns lopp. Wille passade på att bada lite, vilket var superkul! Efter simpasset for jag raka vägen hem & gjorde lunch till Mikaela & Lina, medans Peter fick hämta Rasmus från träningen.
Peter & tjejerna återvände snart till simhallen. Men denna dag tänkte jag att jag faktiskt skulle tänka lite på vår lilla Wille oxo, så vi hälsade på kompis Noomi med mor/mormor i Grönviken. Wille lekte & hade skoj med Noomi & "kissarna" & jag fick lite vuxentid vid fikabordet :) Stora sonen ville hälsa på en kompis i Timrå & Tja - vad säger man, klart jag skjutsar ;) Hämtade sen upp en trött Mikaela & Peter så vi körde snabbmats varianten till middag - Pizza :)

Så såg vår helg ut... hoppas ni hade en lite mer stillsam helg än oss *fniss*

Idag har vi återlämnat SUV:n & bestämt oss att inte köpa just den. Men bilfirman får hålla ögonen öppna för en ev annan bilmodell efter våra behov. Peter har var på badet med Wille & stora sonen har fått vara med snälla syster som hämtade honom efter skolan. Så även han får lite "egen tid" med sin moster/kusiner. Sen har jag vart ner på Intersport med R för att inhandla underställ o hokceyklubba... Billig sport ;)

Ha en skön kväll!

Wille in action i poolen :)
   
  

Mikaela kämpar sig till medaljer
   

Wille leker med Noomi i Grönviken
  

 Hmm... Noomis rosa napp är ju rätt snygg *skratt*

 Stortjejen :)


SUV

Hej,

Ja igår var vi hemma på "bästa radiogatan" i stan *ler* för att fira mamman/mormorn/svärmorn... Vi fick både go middag & go fika :) Mycket prat & kidsen lekte....

Idag har vi lånat hem en bil... men njaa... vi får se :)

Imorrn äre freeeedag *tjihoo* o de stora barna kommer hem igen :)

I helgen är det simtävling för Mikaela & Peter ska jobba som funktionär. Rasmus har en massa träning så ja, lär väl leka taxiverksamhet igen. Va som händer mer får vi väl se :)

GoNatt å här kommer lite bilder från igår:

 Faster Kickan är barnvakt :)

 Knähund :)

 Peter agerar barnvakt

 Wille är lite nyfiken på "Pette" som han säger...

 Peter läser saga för grabbarna

 Så var de moster "Ninnes" tur

 Willes tremänning Zaga hjälper till med tårtan

 EckePecke

 "Gla-skit" :)


Ja må hon leva...

... Ja må hon leva, Ja må hon leva uti hundrade år, Javisst ska hon leva, Javisst ska hon leva, Javisst ska hon leva uti hundrade ååååååår :) Ett fyrfaldigt grattis till lilla mamma som fyller "37 ;)" ida!

HURRA HURRA HURRA HURRAAAA

Hoppas du får en fin dag idag! Vi ses ikväll!
Kram StorDotra


PS. Sänder även ett grattis till Stora Ecke (Sjöholm) som oxo fyller år idag! Hoppas ni får en mysig kväll :)





Petters namngivning

Hejsan!

Ja igår var det lilla Petters dag då han "fick sitt namn" :)

I Fredags efter jobbet for ut på Berners för att prova en Passat... jo vi funderar på att byta bil & jo många undrar varför... De gör vi me *fniss* så här i efterhand. Men Ådin drar mycke bensin, den har gått långt, är snart 4 år & vi funderar på att byta medans vi fortfarande får ngt för den. Men vi ska först laga den & lacka om den... sen får vi se!  MEN, ja tror inte det blir en Passat tyvärr, för det var en fin, pigg & fräsch nästan ny bil, dessutom diesel... men de vaa inte en ådi ;) Precis som jag hade på känns så är känslan rätt viktig... Å de e svårt att välja en annat märke när man är så nöjd som vi är & man vant sig med komfort, körglädje, "motorn" & det lilla lull lull som finns *skratt* Det mest lustiga i detta är att de e jag som haft svårast hittills, Peter såg hur förbättrad ekonomin skulle bli om vi bytte till Passaten även med mellanskillad eftersom den är så pass ny... Men nä, jag är inte redo än. Men vem vet - om ngr månader kanske jag "vuxit upp" *skratt* På Onsdag ska vi iaf låna hem en bil av ett annat märke/modell, men känslan är inte helt rätt där heller... Fast vi få se :) Jag skulle kunna tänka mig en SUV 7-sitsig oxo, fast de finns inte så många av dem tyvärr.... Om man inte vill bli ap-fattig på cupen ;) Jajja, slutsnackat om den sämsta investering man kan göra i sitt liv!
Under denna tid va Wille hos farmor & faffen, faster Johanna hämtade ju honom på dagis THANX! Så när vi hämtade honom hade vi tur & blidde bjuden på midda :) 

I Lördags
fick vi sovmorgon! Wille sov till 8.30 & deeee va längesen = tjihoo! Så efter frullen tog vi som sagt ytterligare en bil jaktstur utan större framgång... förutom den vi ska låna hem i veckan då. Efter det ställde jag mig i köket & gräddade pajer till Petters namngivning... jag ljuger inte om jag höll på i 4,5 timme ;) 4 pajer - 2 olika sorter. Goda? Ja de tycke ja! Under den tiden så snickrade Peter lite på farstukvist taket !

I Söndags drog jag & Wille ut på ön med lite attrealjer & pajerna till Schwestern. Kidsen fick leka lite & vi fick lunch :) Hem för sovning av plutt & jag skrapade lite färg på bron under tiden. Pappan kom hem från lite jobb & vi for tillbaka till ön för Petters namngivningsceremoni. Det bjöds på champagne & snittar innan middagen serverades. Förutom pajerna då, så hade dem fixat kyckling, fläskfilé, pastasallad, bönsallad, färsk sallad & en massa annat småplock till det... Gissa om man vart mätt? Jopp! Peter körde, så jag drack även lite vin & avec till kaffe o tårtan :) Söta Petter fick iaf ett tumledjur & en polarn-kofta av oss. Ecke fick ett tumledjur när han fyllde år, så de klart lillebrollan skulle ha en han med :) De e de gröna figurerna Wille leker med på bilderna nedan. klart storebror ska ha en present på lillbrollans dag - så han fick ett mini fotbollsmål av Wille :)

Som stolt mor kan jag berätta att lillen nu kan rabbla alla släktingars namn... han e faktiskt såå himla duktig å prata vår lille son *kärlek*

Idag är det tjänsteresedag. Wille vakna 04 imorse *gäsp* o somna om först när det var dags för mig att kliva upp. Taxin kommer ju 06.15 sååå det har vart en lång dag ida, gissar att den vart lång för plutten med. Å den lilla skrutten "går ju runt & bits" ibland på dagis... idag hade han lyckat fått tag i grann kompisen Idas kind :( Hoppas det går över snart, för det är inte kul när man inte kan släppa blicken från honom när han träffar barn i samma ålder. Större barn går han inte på... Men fröknarna säger att de e för att han har svårt att uttrycka sig, men det spelar ingen roll, man känner sig som en lite dålig förälder iaf :/
Idag har Peter & Wille vart på badhuset... Det ska ju bli en stående punkt på schemat har pappan tänkt!
Nu ska jag snart släcka lampan här på hotellrummet på Stureplan, då jag är lite trött på ögat ;)

Imorrn bär det av hemåt igen & på Onsdag ska vi fira lilla mamma som fyller år!

Hej Hopp!

Här kommer lite bilder från Petters namngivningsdag!

               


Knäböj :)

Hej,

Har just kommit hem från högstadiets första föräldramöte... de e då stora sonens klass jag pratar om :)

Igår vart det ett besök hos Kina med familj iaf :) Riktigt trevligt & vi fick supergod mat (som vanligt) :) Kina grillade baconlindad fläskfilé o serverade potatisgratäng till det *mmm* Vi surrade i massor & barnen lekte o va så glada att ses... Speciellt Lea & Rasmus tyckte de va skoj att få träffas!
När jag kom hem hälsade farbro Jens & Malin på .. de va ju fotboll på TV :) Själv va jag lite tråkig tyvärr, städade leksaker som låg överallt, vek tvätt & lade mig rätt tidigit *gäsp*

Idag har vart på ett läkarbesök. Vi har ju en sjukvårdsförsäkring via jobbet som jag nyttjade. Ville få reda på eller få lite tips om vad jag kan göra för mina ömmande knän (sedan flera år tillbaka)... Å som småbarnsmamma sitter man ju mycket på golvet & det är lite svårt när det gör ont i knäna. Fick iaf en diagons = ett långt namn med fyra ord *skratt* men det var iaf ngt krux bakom själva knäskålen, tydligen rätt vanligt bland kvinns i min ålder. Så jag ska få en remiss till sjukgymnast för lite tips på övningar. Har ju inte sådana problem så jag "lider" men det är lite "irri"! Hoppas det kommer hjälpa mig lite nu när jag äntligen tagit mig i kragen å gått till farbro doktorn :) Hade visst lite över-rörliga ben oxo *fniss* Kan de komma från tiden som simmerska tro?! :)
Hämtade Rasmus & for på dagis för att hämta skrutten. Storebror ville se hur det såg ut på dagis & ifall han nån gång hämtar lillebror så kan det ju vara bra att sett stället. Lagade middag & cyklade på förädramöte. Nu går ju Rasmus i 7:an & det är lite nytt när man börjar högstadiet. Lite matnyttigt fick vi reda på o man fick träffa lite nya föräldrar.

Imorrn ska faster Johanna hämta Wille på dagis redan efter lunch & promma hem med farmor. Det TACKAR vi för! Skönt för lillen att få "en kortdag" på dagis! Nästa vecka måste han tyvärr börja halv 7 på morron 2 dagar igen... Men men, så är det när man har 2 karriärslystna föräldrar *ler*

I helgen ska jag hjälpa syster med lite matbestyr till Petters namngivning på Sönda o ja på Sönda är det Alnö som gäller. Jag hoppas att jag även får lite tid till att skrapa farstukvisten.. vi bara MÅSTE ju göra den klar innan snön kommer *suck* Men fick som vanligt höra att herrn i huset skulle jobba lite så vi får väl se om jag hinner lite när lillen sussar en stund. Snälla Johanna ska jobba i kiosken  åt mig & Rasmus far på Lörda för hockeyn = SuperThanx!

Ska du som läser min blogg göra ngt skoj i helgen?! Berätta gärna via en kommentar *ler*
Hej hopp!


Barnen väntar på att få inta goa maten



Jonna & Rasmus käkar glass



Även Wille gillar glass... men de visste vi ju redan



Han norpade även lilla Emmys glass *haha*



Kidsen avslutade med lite Buzz.

 


Barista

Goafton!

Nu har man spenderat kvällen på Barista med goa tjejer... HÄRLIGT!

Igår efter jobbet sprang jag en snabbis på stan, köpte ngr dagiströjor till sonen & sprang på en till liten present till kusin Petter som ska 'få sitt namn' på Söndag :) Resten av familjen tog en sväng till badhuset. GISSA om WillePille tyckte det var HELKUL att bada i bassäng?! Ja tror ni vet svaret :) När familjen väl kom hem & vi ätit middag var det en liten kille som var heeelt slut... ja den största i fam med ;) Pappan somna i soffan *hehe*

Idag har jag bokat hotellrum för vår Sthlms weekend i Oktober. Fick ett erbjudande på 30% rabatt från ett av de hotellmedlemskap jag är med i. Så jag, Peter, Maggie o Göran ska bo på flotta Clarion på Söder när vi ska ner & se NHL hockey :) Längtar!
Nästan direkt efter jobbet drog jag ner på stan för att möta upp Oxsta girlsen (Marroli, Hellen & Gotten) på Baristas mysiga fik. Där åt jag en smarrig macka & en fruktsmoothie :) MUMS! Vi pladdrade på ett par timmar & nu har vi en tjejfest inbokad senare i höst o de ska bli så trevligt!
Peter hade frågat Wille om han ville bada & han menade då i badkaret vilken Wille gör nästan varje kväll... då hade plutten gått till tvättkorgen & hämtat brorsans & pappans badbyxor *ler* Lillen, han ville till badhuset igen *söta*
Nu är det Rasmus tur att bli krasslig... han har ont i huvud o hals, så det fick bli träningsvila idag. Får se om han är piggare imorrn.

Imorrn var det planerat ett besök till Kina... men vi får se hur det blir nu när sonen är klen. Annars får vi skjuta upp det igen, tänk att vi aldrig får till en dejt inom rimliga tidsramar *haha*

Ha en skön fortsättning på veckan!


Här är jag med mina Oxsta bebjs på valborg :) Tyvärr saknas Marlene på bilden.



Wille gillar att dricka själv... tror de e faster Johanna som agerat fotograf :)



Wille älskar att få gräva i sanden...


Heldag ute i naturen

Hej,

Efter en heldag ute i solskenet är jag lite sleten i kroppen :) Men vi börjar med en update från tidigare i veckan.

I Onsdagskväll landade planet som planerat så jag hann hem & fick gosa med plutten innan det var dags för hans sovning. Peter for till en kollega till mig... jag ni kan ju gissa vad han skulle hjälpa honom med *skratt*

I Torsdags kom faster Johanna för att passa Willepille en stund efter Peter slutat jobbe o tills jag kom hem. TACK Johanna! Sen var vi bara hemma & myste plutten o ja.

I Fredags fick vi främmande. Fam Jonssons kom på besök o för att bla uppvakta de stora barnens födelsedagar - liiite i efterskott ;) De vart kvar ett bra dag under kvällen & vi hade riktigt trevligt!!! Vi bestämde att de inte skulle dröja lika länge tills nästa gång vi skulle ses :)

I går började vi morgonen med lite fotboll ute i Timrå. Mikaela skulle ha vart på simtävling, men hon är förkyld & fick stå över i helgen. Efter lite lunch satte jag mig för att rensa en massa kantareller jag fått av faffen.. SUPERTACK! När Peter kom hem bar det av för lite storhandling & vi gjorde lite mysmiddag med efterätt :) inte alltid vi kan sitta ner alla 5 i lugn o ro bara familjen :) Wille fick såklart oxo smaka efterätt  & gissa om han gillade vaniljvisp *ler*

Idag har vi återigen vart på fotboll på morgonen & min son gjorde Mååååål :) Duktigt jobbat Racke! Hem en snabbis för att förse kidsen me käk & söva plutten. Han skulle få vara hemma med Rasmus då jag skulle stå & sälja fika för fobollsklubbens räkning en stund. Hem igen & packade pickninkväskan o vi tog en rask promenad upp på Norra bergets lekplats. Där mötte vi upp Cissi, Vincent & Leon. Barnen lekte o hade trevligt & vi mammor fick prata av oss lite :) Sen prommade vi hemmåt igen & jag tillagade lax med pressad potatis & fetaost sås... riktigt mumsigt tyckte jag! Så nu är jag lite trött i benen efter en heldag ute & prommenaden till & från Norra!

Imorrn väntar en arbetsda igen...

Resten av veckan ska jag försöka hinna med "taxiverksamheten" (nu när hockeyn dragit igång), en Oxsta tjejfika, en dejt med Kina o ett föräldramöte... Vi får hoppas det blir som planerat :)

Hoppas ni för en aktiv veckan!


Vi inväntar lite fika :)



Mats passar rätt bra i Terhis glasögon... hmm, hur e de me synen *ler*



Wille är på fotboll & hejjar på brollan!


Wille på promenad på fotbollsplan med Mikaela när matchen var över.



Ser det inte underbart ut? Detta är bara en 3:del av alla godingar!



Sååå gott var det med vaniljvisp!



Å så här GLAD blir man :)



Rasmus & Wille ska åka kana på Norra



Så söta mina små pöjkar :)



Leon tycker Wille ska smaka ngt :) Vincent undrar nog vad grabbarna gör!



Storebror lär även ut lite rutchbane tricks *skratt*



Leon o Wille på upptäcksfärd :)


Business trip

Hej,

Ja nu sitter jag på hotellrummet & uppdaterar bloggen igen... som vanligt varannan vecka *ler* Lite DISER bilder & Lucksta bilder, så titta o njut/skratta.

Igår var vi på banken för att lägga om lite lån, amortera mer & spara mer... Bra va?! :) Snälla sis Linnea hämtade Wille på dagis & passade honom hela eftermiddagen medans vi arbetade & prata pengar ;) TACK GUMMAN - Guld värt & vi tar tacksamt emot hjälp igen!!! Efter det var det tänkt att vi skulle handla, men innan vi var hemma & hade fått i oss sen middag var vi för trötta... Jag skulle ju packa inför Sthlmsresan & Peter packa för Willes dag hos farfar & Mona eftersom dagis är stängt på Onsdag.

Idag har jag haft en körig dag på kontoret, men det är bara roligt! Hellre mycket att göra än åt de andra hållet. Hann faktiskt med ett besök på HM på lunchen & där delade de ut 20%s lappar... såååå Ja, ni kan ju gissa resten *haha*
Wille hade visst vart jättetrött på dagis stackarn, så de hade fått lagt honom för att sova en stund redan kl 10. Han va ju gå på dagis redan kl 06:30 imorse eftersom jag flög så tidigt. Han var visst lite kinking hos farfar o Mona oxo... antagligen supertrött även då. Så jag hoppas & håller tummarna att han sover gott i natt så Kalle & Mona får sova :) TACK SÅ MYCKE för hjälpen!

Imorrn kväll återvänder jag till Sundsvall igen... rätt skönt med bara 1 natt borta. Å hoppas jag hinner snusa på skrutten innan det är läggdax!

Bästa "minsta syster" :)

I sin snyggaste pose *HAHAHA*


Här kommer lite bilder på Wille & Ecke från in Söndags:

Busunge nr1


Båda busungarna!


Leker på Eckes rum


Wille provar Eckes solstol som han fick i dop present av oss :)


Moster var favorit, Wille vägrade släppa henne *ler*


D.I.S.E.R

Hello!

Jag började fredagen med att känna mig lite risig igen :/ Så beslutade att inte åka ut till Grönviken för att hälsa på alla gästande flikkor, utan istället vila så jag skulle orka med Lördagens happening. Efter lite köpe-middag åkte vi (familjen) ut till SystraMi för att byta bil & dricka en kopp kaffe (te för min del då). Snälla syster lånade ut deras 6-sitsiga bil, så vi brudar skulle få plats i en o samma under dagen. TACK O BOCK!

Lördags morgonen hade vi samling kl 09:30 utanför Sporthallen. Där skulle vi överraska flikkorna med lite brottningsträning :) GISSA om det var APJOBBIGT?! JAA! Men kul?! OM!!! Hur roligt som helst, så Jempa, Kickan & jag ska kanske köra ett pass i veckan framöver... Hoppas det blir av! Efter en lång värmande bastu packade vi in oss i bilen, köpte med oss lunch från CoffeHouse & for upp på Södra Bergets frilufts område. Där avnjöt vi lunchen & skulle köra igång med 6-kamp & gå Björnstigen... men då kom regnet.... å inte så lite heller! Så vi for hem till mig istället för att ta en kopp kaffe & vänta ut regnet.

När det väl slutat regna körde vi igång med våra 6-kampstävlingar, alla hade varsin tävling vi skulle köra & skoj vare!! Boule, Gissa kändis, handklapp-lek, vissla med bragokex, stövelkast & spotta råtta :)

Sen gjorde vi oss snygga & beställde kina mat via hemkörning. Vi drack drinkar, vin & skrattade i massor! Framåt 22 tiden beställde vi taxi för att ta oss ner till Casinot. Där fick vi varsin "slant" att spendera. Efter lite mindre lycka vid spelborden drog vi vidare till Club Oscar. Där drack vi lite mer drinkar & dansade loss :) Men närme kl 02 var vi ett gäng trötta mammor som bröt upp. Jag fick lite nattsällskap (näe, ingen man, de var bara Jojjen som slaggade hos mig *S*) å vi satt uppe & snattrade & åt lite snacks innan vi stupade i säng.

TACK alla DISER brudar för en supertrevlig dag. PUSS!

På Söndagen sov jag ut.... ända till kl 10! Åh så skönt! Men hade FRUKTANSVÄRD träningsvärk! Å på ställen jag inte visste att jag hade muskler, tex i halsen... AJAJAJ ;) Men nu vet jag varför jag var helt slut efter träning passet igår *skratt* Efter lite frulle vinkade jag hejdå till Jojjen & städade upp i röran ;) Sen hämtade jag hem Wille från farmor & faffen (TACK för hjälpen!) For även ut till Grönviken för att hinna säga hej till ngr av tjejerna & blev bjuden på lite fika & Wille busade med Noomi...
Nästa stopp var hemma hos Sis, för att läman igen bil & vi tänkte att kusinerna skulle få leka lite. Väl där blev jag bjuden på både fika & middag :) Tack för lånet av bil & go mat :)

Lite bilder från helgen:

The Girls i snygga trikåer (ett krav från festfixarna *S*)


Anna hade klart snyggast leggings!


Jobbig uppvärmning.....

  
Blandad kompott... tränare Thomas syns i bild oxo.


Den gravida visar sina talanger :)


Fia & jag fajtas...


Fia & jag kämpar igen, å i bakgrunden äre Kickan & Jojjen som brottas



Så här trötta var vi efteråt...  :)


På väg upp till Södra Berget & picknick.


Vi hittade en snäll fotograf på berget så vi alla fick va me på bild :)


Skål!!!!


Vinnaren av vår 6-kamps tävling vart Jojjen!

  
Vissla med Bragokex tävling :)


Fest snygga inför kvällens partajj!


Så här glad är man när man får dricka lite vin för första ggn på länge *ler*

Söndagens visit hemma hos fam Sjöholm:







KRAM!


Bilder från Lucksta

Japp, här kommer de utlovade picsen från Surströmmings kalajset hemma hos Farfar & Mona :)


Mona hade dukat upp så fint på altanen!


Lite fler av gästerna!




Farfars mat va godare än Willes egna!


Wille var med och snappsade han me *haha*

Börjar bli mitt "normala" jag igen!

Skönt... rösten är åter & jag börjar bli piggare igen! Är nu inne på mitt 2:a arbetspass.

I Tisdags var Wille helt slut efter en dag på dagis igen... lill stackar´n, det tär på de små krafterna för honom. Jag gjorde något jag längtat efter: Fläskpannkaka :) Åhh va gott det var, men lite kämpigt med plutten klängades runt benen hela tiden *S* Vi lyckades hålla killen vaken till strax innan åtta i alla fall. Jag städade & röjde lite hemmavid... vill ju att det ska se respektabelt ut i helgen ;) Å jag kojjade redan kl 22... var HUR slut som helst - kanske ett sätt för kroppen att säga ifrån *ler*

Onsdag morgon kl 06.00 slog WilleMan upp ögona *gäsp* Idag skulle jag jobba så Wille fick vara på dagis hela dan & det hade gått bra enligt pappan. Tyvärr sover Wille bara 1 timme där & det är på TOK för lite för en 1-åring :( Så vi överväger att han ska få sova i vagnen trots allt, eller att de får försöka söva honom 2 ggr. Men, vi ger det ett litet tag till för att se om han lär sig sova mer.
Pappan skulle hjälpa Richard med taket på kvällen så Wille & jag hälsade på kusin Ecke & Petter en stund. Å jag fick gosa med lilla sötnosen en stund som "pratade" massor me moster *stolt* Efter en gemensam kusindusch åkte vi hem till vällingen & Wille somnade som en stock kl 20. Själv fick jag ställa mig & ta rett på "den mess" som var i köket! Märkligt att männen bara lämnar efter sig................... Rasmus var på SCA cupen med sin far & kom hem lycklig över att Timrå vann med 5-2 :)

Idag sov Wille faktiskt till kvart i sju! Det behöver han! Å det gick bra att lämna på dagis som vanligt! Pappan skulle visst hjälpa nån ikväll me (Va ovanligt?!) så kanske gör vi ett besök till mormor & morfar.

Imorrn/i helgen kommer DISER tjejerna *tjihoo* ! Vi har ett litet problem, får se hur det blir med lillskrutten... Faster Johanna är visst väldigt sjuk & vi vill ju inte att Wille ska bli smittad då det var tänkt att han skulle vara med farmor Lör-Sön... Nån annan frivillig barnvakt ?!?! *ler* Så kanske han får följa med pappan till Vigge i helgen istället... För denna helg är helig för mig & mina väninnor :)
Krya på dig Johanna!

Ha en skön helg...

Å som sagt, bilder från mobilen kommer - håll ut!

Utan röst *suck*

Är hemma från arbetet idag med... har vart HELT utan röst nu i 2 dagar... igår fick jag inte ens fram ett pip! Idag är det väl liiiiiiite bättre, men de e inte mycket att hänga i julgran! Så bestämde att det är väl lika bäst att vara hemma & försöka vila rösten ordentligt idag med.

Igår hade jag en tid hos frissan & det var inte lika kul som det brukar vara att gå till frissan... jag kunde ju inte prata med hon :( Efter det gjorde jag ett besök på Rasmus skola för att träffa lärarna & det var ju samma sak här, svårt att ställa frågor när man inte har nån röst.... Jajja, fick ju ett ansikte till namnen i alla fall. På eftermiddagen hämtade jag Wille från dagis & vi tog en sväng till lekparken. Lagade till en renskavsgrytan med de färska goda kantarellerna vi fått av faffen Göran *super tack* Hade en trött o grinig unge klängandes runt benen, så det var skönt att pappan kom hem & "tog över"... Stackarn va såå himla trött efter lite sömn på dagis/natten & så lite snuva... Lillen!
Efter det gjorde jag en kort visit till Grönviken för att planera inför helgens DISER (tjej) träff. Jenny hade bakat mumsiga scones & vi drack te till det - perfekt för min hals! Ja, jag pratade inte så mycket då *ler* Men kunde nicka medstämmandes om jag så ville :)

Idag är jag hemma från arbetet för att vila rösten. Den va inte i särskilt mycket bättre skick än gårdagen, så lämnade Wille på dagis för att verkligen kunna vila. Så nu sitter ja här & uppdaterar lite... Snart blir det lite lunch & ska ta å se över änglatofflorna i hörnen här i hemmet innan jag tar hem busfröet från dagis ;)

Ha en skön vecka!

Bilder från lekparksbesöket igår efter dagis.....



Lyslörda

Åååh vilken mysig dag vi hade i Lördags ute i Skatans skärgård... ja ni som vart där vet ju hur idylliskt det är där ute & då kan ni lägga till 1000 tals marchaller som lyser upp idyllen!

jag började morgonen med att peta i mig alla möjliga medicament som kunde funka... ville ju orka med hela dan!
Sällskapet som skulle spendera dagen/kvällen/natten tillsammans bestod av Henke, Helen, Åsa, Viktor, Johanna, Rasmus & Mikaela. Tyvärr hade vi återigen inte vädrets makter med oss när det gäller vindar... Solen sken & det var rätt behaglig temeratur ute... men uj vad det blåste. Vågorna var MKT höga så vi tog oss fram väldigt långsamt. Första stoppet var juniskär där vi åt lite sen lunch. Där fortsatte hälften av oss med bil, snälla pappa kom & hämta upp mig, barna & Johanna då vi inte tyckte båtfärden var särskilt behaglig *skratt* Vi hade hört av andra båtmänniskor att de fått vända ute vid Lörudden för det var för stora vågor... det gjorde ju inte mig mindre skraj & sa till våra gäster på skarpen att stå på sig om de tyckte åkturen vart för jobbig... vet ju hur den där kapten kan vara *hehe*

När de väl kom fram var det blött överallt! Kapellet var dyngsurt, de va blött i båten & på sätena, gästerna var mer eller mindre blöta & var lite risiga i magen ;) för det hade visst gått en 3-4 meters dyningar ute till havs!! Men jag var bara glada att de kom fram välbehållna! För nu kan festen börja! Vi hade laddat med en massa snacks & godsaker som vi myste till det med innan arrangemanget började. Vid en halv åtta åt vi en middag som var hur bra som helst! Helt klart över våra förväntingar! 1000-tals marchaller tändes runt om i viken & det var sååå himla fint!
Sen showade trubadur & DJ Riffo spelade gamla godingar :) Framåt natta fick barnen åka hem till mormor & morfar... Medans vi fortsatte partajandet ett tag till. Strax före 02 skjutsade Johanna hem våra vänner till sitt & Peter o jag kojade i båten. När vi stod å borstade tänderna för fullt lade kustbevakningen till bredvid oss :/ ...det var som dags nu, vi var helt ensamma vid vår brygga den tiden, men ngr timmar innan kunde de vart på plats för att fånga sjöbusar!

På morgonen vaknade vi till havets kluckandet mot båtens skrov... för mig är det bland det mysigaste jag vet! Tänk att få vakna upp PÅ HAVET rent ut sagt......
Vi köpte med oss lite godsaker från rökeriet & åkte till Skrängstabodarna. Ungaran spelade spel för fullt & vi fick i oss lite frukost. Hjälpte pappa att ta upp deras båt & vi fick i oss lite lunch innan vi ringde privatchauförr Johanna :) TACK!!

 
En liten flashback - Så här såg Strandlund ut för 2 år sedan på natten efter partajjandet... å så här såg han ut efter båtturen från dagen *skratt*


Kidsen hade myst till det i hytten med film & snarra!

 
Nyligen anlända & lite medtagna passargerare ;)

   
  
Bilder från miljön vi befann oss i under kvällen...

  
Vätske & snacks paus i båten

   

   
Mingel / Vingel ;) bilder

  
Och avslutningsvis.....................................................


Kräftor & surströmming

I Torsdags efter jobbet kom familjerna Bergmans & Sjöholms till oss för att käka lite kräftor. Vi hade tur med vädret så vi kunde sitta ute på altanen & mysa. Kusinerna lekte & hade skoj på gården. Kaffetåren tog vi inne... nu märks det att är hösten på G.
När gästerna lämnat Haga stupade jag i säng... e man förkyld kräver kroppen lite vila... men det är svårt ;)

I Fredags for vi till Lucksta för att gratulera bonusfarmor Mona & faster Sandra. Vi bjöds på värsta kalaset... nämligen Surströmming som jag inte ätit på 2 år :) Gissa om jag var lycklig??? Hälften av sällskapet intog en somrig buffe. Jag tog tom snaps - tänkte att de kan vara bra för min onda hals ;) Vi nattade Wille innan vi begav oss hemåt eftersom han skulle vara med Mona & farfar över helgen. TACK för hjälpen!!!!!

Tyvärr är bliderna från Fredag i mobilen & sladden är på rymmen... får peta in dem senare.

Lite bilder från i Torsdags:

Kusinerna trängs i bilen :)


Erik tycker Wille ska smaka en kräfta *S*


Go ungen Petter myste i Willes vagn...


Skruttan Noomi trivdes i Gåstolen


Grabbarna på studsmattan


Efter all utelek var ett bad rätt välbehövligt!!


Noomi var BRA sugen på att joina killarna :)



Undra om det är pappan han försöker härman med skägget??


Rasmus kom hem på kvällningen, lagon till efterätten!


Kan man öppna en physalis med en tång pappa?!   *söta*


RSS 2.0