Lyslörda

Åååh vilken mysig dag vi hade i Lördags ute i Skatans skärgård... ja ni som vart där vet ju hur idylliskt det är där ute & då kan ni lägga till 1000 tals marchaller som lyser upp idyllen!

jag började morgonen med att peta i mig alla möjliga medicament som kunde funka... ville ju orka med hela dan!
Sällskapet som skulle spendera dagen/kvällen/natten tillsammans bestod av Henke, Helen, Åsa, Viktor, Johanna, Rasmus & Mikaela. Tyvärr hade vi återigen inte vädrets makter med oss när det gäller vindar... Solen sken & det var rätt behaglig temeratur ute... men uj vad det blåste. Vågorna var MKT höga så vi tog oss fram väldigt långsamt. Första stoppet var juniskär där vi åt lite sen lunch. Där fortsatte hälften av oss med bil, snälla pappa kom & hämta upp mig, barna & Johanna då vi inte tyckte båtfärden var särskilt behaglig *skratt* Vi hade hört av andra båtmänniskor att de fått vända ute vid Lörudden för det var för stora vågor... det gjorde ju inte mig mindre skraj & sa till våra gäster på skarpen att stå på sig om de tyckte åkturen vart för jobbig... vet ju hur den där kapten kan vara *hehe*

När de väl kom fram var det blött överallt! Kapellet var dyngsurt, de va blött i båten & på sätena, gästerna var mer eller mindre blöta & var lite risiga i magen ;) för det hade visst gått en 3-4 meters dyningar ute till havs!! Men jag var bara glada att de kom fram välbehållna! För nu kan festen börja! Vi hade laddat med en massa snacks & godsaker som vi myste till det med innan arrangemanget började. Vid en halv åtta åt vi en middag som var hur bra som helst! Helt klart över våra förväntingar! 1000-tals marchaller tändes runt om i viken & det var sååå himla fint!
Sen showade trubadur & DJ Riffo spelade gamla godingar :) Framåt natta fick barnen åka hem till mormor & morfar... Medans vi fortsatte partajandet ett tag till. Strax före 02 skjutsade Johanna hem våra vänner till sitt & Peter o jag kojade i båten. När vi stod å borstade tänderna för fullt lade kustbevakningen till bredvid oss :/ ...det var som dags nu, vi var helt ensamma vid vår brygga den tiden, men ngr timmar innan kunde de vart på plats för att fånga sjöbusar!

På morgonen vaknade vi till havets kluckandet mot båtens skrov... för mig är det bland det mysigaste jag vet! Tänk att få vakna upp PÅ HAVET rent ut sagt......
Vi köpte med oss lite godsaker från rökeriet & åkte till Skrängstabodarna. Ungaran spelade spel för fullt & vi fick i oss lite frukost. Hjälpte pappa att ta upp deras båt & vi fick i oss lite lunch innan vi ringde privatchauförr Johanna :) TACK!!

 
En liten flashback - Så här såg Strandlund ut för 2 år sedan på natten efter partajjandet... å så här såg han ut efter båtturen från dagen *skratt*


Kidsen hade myst till det i hytten med film & snarra!

 
Nyligen anlända & lite medtagna passargerare ;)

   
  
Bilder från miljön vi befann oss i under kvällen...

  
Vätske & snacks paus i båten

   

   
Mingel / Vingel ;) bilder

  
Och avslutningsvis.....................................................


Kommentarer
Postat av: Åsa

Snygg snygga bilder! Oj va roligt det var när sjösjukan hade lagt sig ;p Det här måste vi införa som tradition. Vi får komma i håg att beställa lite mindre vågor till nästa år. Jag tror minsann att det kan ha varit min bror som beställde dem till i år ;) hihi. Hör av dig när du är i Sthlm nästa gång så kanske vi får till en lunch.

Ha det gott och hälsa hem!Kram

2009-09-01 @ 12:08:18
URL: http://asaehrnholm.blogg.se/
Postat av: Strandlund

Lyslördagen ÄR en tradition nu!!

2009-09-07 @ 13:56:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0