Blitt med slalomskida :)

Hej svejs!

Yes, jag har blitt med nya slalomskidor :) å då menar jag slalomskidor... har en storslalomskida sedan tidigare och kände att jag skulle vilja en skida åt det andra hållet nu. Så i dessa REA tider fyndade jag ett par för HALVA priset! Ååh va kul det ska bli på sportlovet. Men jag kunde inte välja förräns jag pratat med fadern "som kan branchen" :) Tack för tipsen PAPPA! Gissa hur SNYGG jag kommer vara i backen på Sportlovet - säger bara de: SE UPP *asgarv*

I Måndags var vi ju på hockey - hejjade å hejjade - men inte hjälpte de ;) Faster Johanna med kompis Lotta var barnvakt åt WillePille & det hade gått så bra så, THANKS Johanna! Jag lämnde även åter den slalomhjälm jag köpt & hittade på rea i annan butik ;)

I Tisdags köpte jag slalomhjälmen igen, men 300 pix billgare :) På kvällen var jag på Waynes med Oxsta tjejjerna... Mycket trevligt att surra strunt, skvallra å skratta ett par timmar!

Igår var "faster" Malin barnvakt till Wille då Peter skulle på möte på jobbet på eftermiddagen. Det hade visst oxo gått jättebra & vi (eller Peter) tackar för hjälpen! På kvällen for jag hem till mor & far för att få mina gamla *fniss* slalomskidor slipade & Peters skoterbyxor lagade av våra proffs inom områdena hemma på gatan på Skönsmon *ler* TACK!!! Mor & Far ska ju även vara barnvakt åt Wille sportlovsdagarna vi är i Vemdalen, så mormor fick veta lite tider för mat & sovning osv... satt även på Ticnet & inväntade biljettsläpp... men kan inte avslöja till vad ännu *ler*

Idag har jag lunchat med gubben & lill-sonen på stan, det blidde Piccolo - trevligt! Efter det besökte vi som sagt sportaffärerna & jag är nu ett antal tusen slantar fattigare :/ Men känns nog helt OK på Måndag när jag svishar ner för backen :)
Vi har även "idag" hållt ihop i 6 hela år jag & gubben... fatta?! Knappt jag gör det ialla fall :) De e mitt rekord ska ni veta *skratt* Å inte är det mycket när jag vet att mor & far firar 30-årig bröllopsdag i höst *ler* Men om jag får bli fru Nilsson någon gång i mitt liv återstår å se........................................?!

Ikväll ska jag till Timrå på genomgång (arbets schema) inför Rasmus hockeycup som börjar imorgon = helgen uppbokad (som vanligt)! Plus att vi åker på Söndag med gänget till Vemdalen - totalt 16 pers är vi & det ska bli SÅ SKOJ!

Så hinner jag inte uppdatera här innan resan så dröjer det nog till efter lovet, men då har jag isåfall desto mer att förtälja :)

HaiDiHoo!


Så här ser jag ut när jag INTE är glad *skratt*
Ps. Ser ni va fint köksgolv vi helt plötsligt har?! :)


Men efter det här - ÄR jag glad igen :)


Hmm ? Inte snusar väl du pappa?!  *ler*


Härligt å se bröderna tillsammans!

Home Sweet Home

Tjenis!

Borta bra men hemma bäst - It´s a fact :)

Kurs Ons-Fre: Ett ORD: INTENSIVT!!! Tufft, svettigt, mycke info, sena plugg-kvällar, lite sömn, intressant & avslutningsvis har jag nu en trött hjärna :) Men en givande kurs med mycket information att ta in & memorera, så vi plugga hela kvällarna på hotellet... ingen tid till rast & vila här inte *skratt* Och tyvärr så tror jag inte att jag klarade certifieringen heller :( De där med studietekning behövs nog repeteras *ler* Men vi får se när resultatet kommer inom 3 veckor. På Fredag kvällen när jag kom hem hade Peter ordnat middag, härligt :) Sen kom familjen Hallin/Lindström på spontanbesök, de e alltid trevligt! Å de hade med sig både fika & snacks! Så vi hade några trevliga timmar med Let´s dance! Efter det slockande jag som en stock... lite sleten efter dagarna i Sthlm då...

Lördag: kom Marlené & hämta mig & Wille för att åka på bytesmarknad på Alnö. Hittade inte så mycket, bara lite "neutrala" bebiskläder till kusinen som kommer i Juni :) Vi tog även en sväng på Stadium då jag behövde slalombrillor & naturligtvis en fika på Birsta. På kvällen kom syster & hämtade oss för bastu-middag kvällen hos dem. Vi fick mycket god mat & efterätt... vi bastade o barna lekte. Erik fick ett hockeyset av oss men han visste väl inte riktigt va man skulle göra med "den där saken", så Wille "klev in" & visade hur klubban funkade! Eftersom han tränar med storebror rätt ofta *ler* Gubbarna bastade lite senare in på småtimmarna, så de blidde 'lite putt' när Emma & jag halvsov i soffan & jag ville hem, då va ju Jon & Peter i sitt esse *S* Tack för mycket trevlig kväll schwester :)

Söndag skulle vi egentligen på SPA med mor, men Emma var hängig så vi sköt upp det hela (igen)... att vi ska vara sjuka hela tiden ;) Farmor & faffen kom på besök, då farmor hade köpt vinterskor & stövlar till Wille... å de va ju några konstiga saker vi satte på fötterna tyckte Wille *hehe* Vi tackar så mycket!!! Efter det städade jag... hemmet har ju blivit lite eftersatt nu iom bygget på vinden! Badrummet fick sig också en omgång! Vinden är nu NÄSTAN klar & det vart så bra så! Välkommen på en "kik" :)
Vi for även på Stadium för att köpa slalomglasögon & hjälm! Jo, de e sant, jag är nu en ansvarstagande mamma som ska ha hjälm i backen *skratt* Å de blidde inte alls vad jag skulle ha, brillorna va inte av märket jag ville ha & mycket dyrare, men "VhatTheF**K" - de va ju födelsedagspresent! Så nu kommer jag va så SNYGG i backen med silvrig hjälm & guldiga brillor :) samt ny Peak jacka & rätt nya Salomon byxor - bäst jag e lika snygg i ÅKNINGEN oxo *garvar*

Idag har jag lunchat med flikkorna & lilla Noomi (ja Ecke-pappan va oxo me), kul å träffas girls! Shoppade även sandaler till Wille & Eckepecke, vinterskorna från farmor passade inte, så de blidde sandaler på rea istället. Jag fyndade även värsta tuffa skorna till våren med höööga klackar *fniss*
Ikväll ska vi på hockey då jobbet bjuder. Faster Johanna med kompis skulle vara barnvakt hemma hos oss, undra hur hon ska göra om WillePille "poopar" ?! *skrattar* Vi tackar iallafall på förhand!

Have a nice day!

  Titta va Wille lärt sig? Vi e på vår vakt nu!

  "Oj, jag trilla visst ner" - sa Wille *skratt*

 "Grabbarna" (Peter & Ecke) ser på hockey *ler*
 Eriks "nya mode" - knickers - & "tjock-mamman" i bakgrunden :)
    
  
 Så här stod Linneá mest hela kvällen *skratt*

På kurs med Kurt

Tjena!

Imorrn bär det av till ElStockholmo för en kurs i test av programvara & system :) Ska bli kul!

Igår var en hektisk kväll! Slutade lite tidigare för att skjutsa Mikaela till simträning, stannade för att handla middag & skynda hem för att stoppa i mig den. Det var nämligen så att Peter ringde & sa att "nu har jag lagt halva golvet i köket",  :)  så du får köpa med dig mat då det inte går att tillaga något där. Och jag hade ju lite bråttom eftersom jag skulle på mitt första skolrådsmöte, Mikaela skulle hämtas från simhallen & sonen skulle skjutsas till Timrå islada... Ni vet taxi *S*
Skolrådsmötet tog längre tid än jag trodde, men det var givande & intressant, speciellt nu när vi närmar oss Högstadiet. Kl 20:45 kom jag hem till en liten kille som sökte uppmärksamhet till 100% då pappan fortfarande höll på med golvet :) Var med min lilla plutt ett tag & gjorde han klar för natten, samtidigt som Peter hämtade stora sonen & jag förberedde Rasmus matsäck då det var SkolDM. Puuhhh... kl 23.30 gick jag äntligen o lade mig... Och som natten innan vaknade WIlle kl 01 pigg & glad och svår att få å somna om... Hmm, undrar vad det beror på?! Även om det är Peter som sitter med honom så hör jag ju allt & kan DEFINITIVT inte somna om (måste vara någon kvinnlig gen *S*).

Idag... Gäsp, var en trött morgon, gäsp. Var på utvecklingssamtal på Rasmus skola & vår son får lätt lite 'myror i brallan' på lektionerna *ler* Lite svårt att vara tyst & att sitta still, så det ska han jobba lite extra på. Annars är han duktig i skolan som vanligt! Väntar på att klockan ska bli hemgång då vi ska fara & kika på tapeter till Mikaelas rum som sanrt är klart. Faffen har vart hos oss i dagarna 2 & fejjat :) Vi tackar de ödmjukaste för hjälpen!
Efter det ska jag packa väskan för en tidig Onsdagmorgon, taxin kommer 05:45 *GÄSP* Så håll tummarna att Wille sover bättre inatt, annars får nog mina 2 kollegor som också ska gå kurs, peta på mig om jag nickar till ;)
Rasmus ska åka slalom med morfar ikväll (bara jag får tag i honom), han är ju på SkolDM i basket & är lite nyfiken på hur det gått...

Så Onsdag till Fredag händer inte mycket på bloggfronten, då det blir plugg på kvällarna eftersom det avslutningsvis är en sluttentamen på kursen. Peter lär ha det han gör dessa dagar med alla barn :)

I helgen så tänkte vi fortsätta grejja hemma = kanske rodda om?! Vi ska till syster & svåger på bastukväll med middag & vi ska äntligen ta med kära mor på hennes morsdagspresent från i fjol *ler* Vi gav henne en dag på SPA. Så Söndagen ska jag & Emma spendera tillsammans med kära mamma på Södra berget :)

Hörs väl nått till veckan gott folk!




H J Ä L P

Hi!

Jopp, vi har haft & kommer få mycket hjälp & vi är SÅÅ TACKSAMMA för det!!! 

I Fredags var jag piggare, skönt! "Storchefen" var upp på möte så nu vet jag lite vad man planerar för mig i framtiden. Ni vet ju att jag inte har så mycket att göra just nu... så håll tummarna att det kommer ändras snart :)
Farfar & Mona kom på besök till Wille & Peter då han behövde hjälp med fönstret... & OJ vad fint det blev!
På kvällen skulle sonen ha spelat hockey, men matchen blev inställd pga kylan. Faster Johanna kom på besök & roade fröken i familjen den kvällen ;) Vi bakade även hemgjord pizza & chillade framför TV:n.

I Lördags tog jag först barnaskaran med mig till sporthallen för lite bus. Wille tyckte det var SÅ himla skojjigt att bada o plaska. Mest skoj var det i den stora bassängen! Skjutsa sonen till Timrå för hockeyträning samtidigt som mormor & morfar kom förbi för att hjälpa Peter med lite elektricitet på vinden. En stund senare kom även moster Emma, Jon å Eckepecke :) Grabbarna tyckte det var så kul att ses! Det slutade med att även morbro Jon hamnade uppe på vinden ;) Som tack för all hjälp & det var ju även alla hjärtans dag, så bjöd vi familjen min på spontan-middag! Eftersom sonen & Mikaela skulle ha hämtning & jag behövde hanlda lite, så slutade det med att Emma & mamma stod i köket  ;) Stor-barna fick såklart lite "alla hjärtans godis" av släkten & Wille fick sina först egna knubbis-kritor, strumpor & Sweden-Mockisar!  Vi hade en trevlig spontan-afton :)

Igår hände ngt mycket tråkigt vår hyresgäst... :( Vill inte gå in på detaljer här, men de finns i våra tankar!
Sonen skjutsades på träning (oväntat va?! *S*), Mikaela gick till kompis & pappan gick upp på vinden. Senare på eftermiddagen kom Emma & Jon igen för hjälpa Peter med bygget. Syster & jag tog en prommenad med knoddarna innan vi förberedde middagen, det blidde ChilConcarne.
På kvällen fick småpojkarna bada & Erik var som i exstas :)  Wille tyckte mest att det var onödigt att kusin var där, bättre att få ha badkaret för sig själv *skratt* Blir nog roligare när Wille vuxit på sig lite! Nu har vi iaf äntligen ett fint tak på vinden :) & det är nog inte så länge kvar tills vi kan rodda runt i hemmet - härligt!

Nu ska jag ta en kaffe med kollegorna & plugga lite inför den kurs jag ska gå Ons-Fred i Sthlm. Så Peter får ngr köriga kvällar med alla barnen; träningar, taxiverksamhet & så lilla Wille som bara får hänga med ;)

Ha en bra dag!

   Så Kul!
  

   Spana in Willes tröja :)

  Coola Killar spelar spel & läser tidning!

  E detta en häst pappa?!  ;)

   


 

Tung Gung

Hej,

Det är tunggung i huvvan idag, har varit sjuk i så många dagar att det nu krävs läkarintyg... Nä, nått sånt trams orkar vi inte med! Jag går å jobbar istället! Men det smärtar i skallen & utan Alvedon, Rinexin, näsdroppar, näsdukar & salva till näsan skulle jag inte överleva dagen... :(

I Måndags - Onsdags har vi bara vart hemma, Wille har fått sova inomhus då jag är lite rädd om hans små öron. Peter har passat på att jobba på vinden & jag har sett efter Wille. Nu börjar de hända grejjer på vinden ska ni veta! 
Min influensa (som jag tror de är) beter sig lite upp & ner, dvs piggare / sämre lite hur som. Så under dessa dagar så har jag orkat baka en sväng, gjort storkok med bacon & fetaost biffar, damsugat, målat fönster, se på TV, lekt med Wille, vilat med Wille & kan nu tittulera mig som proffs på att snyta mig :) Faffen har hälsat på & Kimmen o Demi kom förbi en kväll & de fick smaka nybakt kaka :) Mikaela har legat magsjuk (hemma hos sin mamma dock) & Rasmus har haft friluftsdag / pulkdag i Sidsjön i denna kyla... *brr*

Igår eftermiddag tog vi dessvärre en sväng till Babyproffsen för att köpa en ny bilbarnstol till Wille... för kommande kusin vill ju låna den gamla :) Eftersom vi har en SÅÅ märklig & annorlunda bil ?! så passar inte alla stolar... Audi A6 är väl en vanlig bil i mina ögon :) Vi hittade iaf en bra stol till slut, som fungerar både i mitten & på sidan i baksätet. De stora barnen ska ju kunna åka bekvämt de med. Det bästa med denna stol var att det är rätt lätt att flytta den mellan bilar, så mormor & morfar, farmor & faffen, moster & morbror som kör "svenskt", kan lätt låna stolen utan krångel ;) De e lite krångligare för farfar & Mona som kör "tyskt" precis som mamman & pappan *ler*
Vill ge babyproffsens personal beröm, de är mycket serviceminded & ger ett gott intryck! Till skillnad mot konkurenten Barneshus som inte ens frågar om man vill ha hjälp, så vem handlar man då av tro?!
Efter denna tripp vart jag sämre, frös som en idiot & mådde illa med skallebang. Peter & Wille hälsade på farmor & faffen så jag fick lite lugn o ro.. tog ett 40 gradigt varmt bad för att värma mig, men det hjälpte föga :( Bäddade ner mig i soffan med raggsockor & filtar & tyckte lite synd om mig... o gruvade mig för att gå på jobbet...

Men nu sitter jag här på Universitetsallén & mår sådär, ska inte gnälla mer utan ska kämpa mig igenom arbetsdagen & göra som kvinnor ofta gör = "Äh, blir nog piggare snart, jag väntar några dagar till innan jag ber en läkare titta till mig" 
Peter & Wille är väl hemma & har det bra antar jag, gör han gärna ett besök på en kopp kaffe, då blir han glad! Å så kanske han kan gå upp på vinden en sväng om just DU tittar till WillePille en stund *ler lite*

Ha en bra dag!

  Mitt lilla "öronbarn"

  Demi leker med Wille

  Faffen busar med Wille

 Titta?! En bit på väg :)

Akuten...

Hej,

Japp då har Wille fått se hur det ser ut på akuten för första ggn... undrar var det ska sluta med denna lille man som nu äter sin 4:e antibiotikakur sedan han föddes :(

I fredags var jag bara hemma då jag fortfarande är sjuk :( Wille var såå himla ledsen denna dag & verkade ha ont någonstans - vi trodde det var magen. För när Wille gråter otröstligt så där, så ÄR något fel... för vår lilla prins är ju alltid glad annars (förutom när han är trött el hungrig då *ler*). Han sov korta stunder av utmattning på mitt bröst hela dagen... Jag tog febern på honom senare & visst hade han feber... då kanske det inte var magen ändå? Farfar & Mona kom på ett besök & de tyckte han tog sig åt örat, men det gör han ju lite då & då tyckte jag?! Wille fick en jättesnygg TAKIDA body av dem - TACK SÅ HIMLA MYCKET! Kvällen sov Wille igenom... stackarn! Natten var rätt jobbig då han var som en kamin & vi fick ge mer alvedon mitt i natten, men till slut somna han om.

I Lördags hade han fortfarande feber men var lite piggare & gladare. Jag kom fram till att han hade ont i örat i allafall, för jag fick absolut inte torka han i det vänstra örat & normalt tycker han det är skönt. Lill vännen! Farmor & Johanna kom för att passa Wille en stund när vi var tvungen att köpa lite grejs till vinden. Ringde sjukvårdsupplysningen i 5 !! timmar innan jag kom fram. Väl då så var det bara att packa in sig i bilen för att åka upp på akuten. Efter en 2 timmars väntan, 3 rumsbyten & jour öron doktorn vart inkallad, så fick vi åka hem med nytt recept på ny penicillinkur för plutten som fått öroninflammation :(  Så detta blir 2a kuren på drygt 2 veckor, 2a öroninflammationen & 4e kuren totalt sedan han föddes... Läkaren sa att om det fortsätter så här med hans öron kanske man ska se om det behövs opereras in rör, men jag sa i förtvivlat hopp: "men 2 ggr på 9 månader är väl inte så mycket?!" Han kanske bara har otur... Hon svarade inte riktigt på den kommentaren, undra varför?! ;)

Igår var återigen en lugn hemmdag. Wille är feberfri & piggare redan. Mamma ärn tyvärr sämre igen :( Så täppt i näsan att näsdroppar knappt hjäper, äter nu Rinexin som hjälper när man blir tät & kan förhindra en ev. bihåleinflammation om man har tur. Färgen på mitt snor ska jag inte beskriva här *haha* & skallebang har jag så in i................... Bådar inte gott! Mikaela hade en "klubbtävling" & gjorde bra ifrån sig med 2 personliga rekord. Rasmus har varit på LG games i Sthlm med sin far & bodde på hotell i "värsta lyxrummet" säger han :) På kvällen kom även morfar på ett besök & spanade in vinden & elen som inte herrn i huset får peta på med tång ;) De e lika med otur, så då får pappa Janne rycka in!

Nu sitter jag & Wille här för att uppdatera "cv cfb" = Wille skriver ;)... Han e lite less att sitta här nu *S* & är trött, så det är väl bäst vi tar en "nap". Som ni kanske förstått så är jag hemma idag med, tar en dag i taget & försöker kurera mig. Hoppas ni är krya :)

 Snygg body, men WIlle vill inte manekänga ;)

   Rasmus lär Wille spela innebandy

   Bus me pappa :)

John Blund - finns du?!

Go Afton!

Ja va säger ni, finns han denne John Blund? Jag längtar så in i baljan till Lördag & Söndag för det innebär KANSKE, FÖRHOPPNINGSVIS & NGR %:s större chans till att man får sova nån timme till ;) Speciellt nu när jag inte är kry så känner jag mig så trött i kroppen...

I Måndags lunchande jag som sagt med Anette & det var SÅ trevligt att ses & surra lite strunt! På kvällen (mellan taxiturerna *S*) var vi på Silvan & fyndade till vinden & den blivande renoveringen av källaren.

I Tisdags morse ville jag verkligen inte gå på jobbet.... var så tung i huvudet & det kändes som om jag hade feber :( Men kvinna som man är så pillar man i sig en alvedon & biter ihop - på gott eller ont?! Peter körde Wille till Mormor som skulle rå om honom hela dagen då Peter jobbat på bra uppe på vinden & ville fortsätta nu när han hade "farten uppe" :) . Direkt efter jobbet tog vi ytterligare en sväng på Silvan för att tjäna ngr kronor... Nu ryms ju allt, men när vi väl börjar i källaren så vete sjutton vart vi ska ha allt ;) Sent på kvällen hämtade vi plutten som haft de så bra med Mormor, Morfar & Linneá.

I går bestämde jag mig för att sitta hemma & arbeta då jag har ett enormt Niagarafall forsandes från näsa & ögon... e inte så kul att sitta på kontoret o fräsa & gråta ;) Även idag fick Wille vara med Mormor så vid lunch skjutsade jag dit honom & jag fick även lunch. Jens kom för att hjälpa Peter med lite tunga grejjer bla. Jag fick inte mycket gjort, så nu blir det nog nån sjukdag... WIlle har nu lärt sig att klappa händerna, fast det ser lite lustigt ut ibland *skratt*

Tack mamma & pappa för hjälpen med pluppen dessa dagar!

Idag har jag vart hemma & försökt ha lite koll på Wille då Peter & Jens shoppat på Bauhaus & grejjat på vinden igen. Har tyvärr samma fors från ögon & näsa idag me :( så fick ställa in en kompis-lunch o de e trist. TACK Jens för hjälpen! Rasmus har spelat innebandymatch ikväll å... de vann såklart ;)

Imorrn blir oxo en hemmadag, äter en massa apelsiner för att få i mig lite vitaminer (man kan ju hoppas *S*). Får väl se det positiva i att vara sjuk - får vara med plutten mer :)

I helgen händer väl inte så mycket om jag fortsätter vara krasslig, hade planerat att gå på SPA med mor & syster på söndag, men vi får se hur jag orkar med! Tur är att övriga familjen är friska!!!

Ja ni vet ju att nedan är favorit.... Syns de?! *ler*
   

Runt, runt...

Hej,

Jag tror det går runt runt bara... å då menar jag inte i knoppen *skratt* Eller jo lite då :) Utan nu är jag förkyld, funderade i morse på om jag skulle arbeta hemma, vara sjuk /kurera mig eller jobb. Stora sonen är ledig från skolan så njä, det blev jobbet. Hoppas jag står ut hela dagen idag... *snörvel*

I Lördags var jag & Wille på kalas hos grann kompis Ida som fyllde 1 år. Stränga mamman hade med majskrokar & smörgåsrån, för inte få Wille tårta än inte ;) Nikes mamma tyckte jag va duktig som stod emot *ler* Fast ska erkänna att Wille fick smaka lite, då Maria hade gjort barnmats pure (dessert) som ett lager emellan på tårtan & det äter han ju redan så okejdå :) Mikaela var i Nolbybacken med en kompis & Rasmus & Peter va på hockey. LillSis Nea kom förbi en sväng o hälsa på också på em. Kvällen var lugn, lite tacos till middag & mys i soffan. Kände ju redan i fredags att en ev förkylning var på G, så det var skönt att bara slappa.

I går var vi först på Skotercross SM, där träffade vi Judde & Kimmen med barn. Det var lite kallt, men friskt med riktig vinter tycker jag! Gjorde även i ordning lite mat åt Wille, så Peter bara kan plocka fram ur frysen, duktigt va?! ;)
Vi körde ut barna i kylan en sväng å, tänkt att det är så svårt att gå ut?! Men tror de hade lite skoj med "båtarna" iaf.
På kvällen begav vi oss till Alnö för att gratulera Linn som fyllt 12. Vi fick mycket smaskigt fika & Wille lekte med Lennon - eller tvärtom?! Killarna hade skoj iaf :) Usch, fam. Jonsson åker snart till mkt varmare breddgrader & jag är inte ett dugg avundsjuk - NOT!!! *ler*

Idag ska jag luncha med Anette, ska bli skoj då det var ett tag sedan sist. Måste hem med bilen till gubben först. Var inte så sugen att gå till jobb idag med halsont, snuva & 15 minusgrader ute ;)
Ikväll ska sonen träna (Mikis med) för första ggn, för nu är han frisk, så det blir det vanliga med att synka taxiresorna *skratt* Själv hoppas jag att få vila lite... så jag inte blir sämre, för ska till frissan imorrn & det vill jag inte missa för ALLT I VÄRLDEN :)

Ha en bra dag!

    Ida 1 år

   Går gärna me allt!

    Vinterbus!

   

RSS 2.0