Eländes elände :(

Hej....

Ja... då har vi ingen båt på ett tag :( Bajs oxo!

I Tisdags kom snälla lill-moster & passade Wille medans vi fick grejja & röjja på gården :) TACK NEA! På kvällen hämtade vi upp hennes kille på Alnö & for till Gistaholmarna för lite picknick & mys i båten. Lite stolt att jag körde HELA VÄGEN alldeles själv :) Dvs både tog mig både ur & in i "fållan" / vår båtplats :) STOLT... så om vi får tillbaka båten innan sommaren är slut är jag redo för en tjejdag på havet :)

 Peter inviger båt-kuddarna :)
 Linnea, Anton & Wille

I Onsdags fick Wille vara hos stor-moster, morbror & kusin då vi skulle slutföra allt vi påbörjat i trädgården... vi vill ju ha fint när det vakas dop :) Tyvärr var Erik förkyld & kanske har hans baciller hoppat över på Wille-man då han i Fredags blidde snorig... men de e smällar man får ta. På kvällen for vi ut till Emma & Jon & blev bjuden på middag - MUMS & Peter kikade på taket deras... TACK för hjälpen syster & svåger :)

 Middag hos syrran!
 Wille provar Eriks gunga... rätt skoj!

I Torsdags ...var det återigen en dag i trägår´n...

I Fredags tog vi paus i trädgårdsarbetet & strosade runt på Birsta. Vi inhandlade även lite tuffa dop-kläder till Wille :) På kvällen packade vi i ordning oss för resan till Ulvön.

I Lördags klev vi upp i ottan för att fara till Ulvön & överraska min moster som gift sig... Det blev succé när hon klev innanför dörrarna & hela släkten stod redo med kaffe & tårta :) Vi hade 2 härliga dagar på Ulvöns vandrarhem som min kusin Peders sambo Catarinas föräldrar driver ;) Vi tackar & bockar för underbara dagar!

 Pappa & Peter tar en värmade "hutt" :)
 Överrasknings tårta
 Moster Anette med Wille
 Peder med tremänning Zaga & kusin Erik
 Glass paus

I Måndags bestämde vi oss för att stiga upp tidigt för att ta båten ut till stugan där mor & far befinner sig nu... Allt gick bra & vi kom iväg i hyfsad tid. Men när vi börjar närma oss Juniskär mitt ute på havets böljor så börjar det låta lite skumt om båten... Vi stannar & Peter kan inte se ngt galet i motor rummet?! Vi kör vidare i låååångsam fart men det blir bara värre & värre så vi ringar pappa som får rycka ut & bogsera oss till land :( De var nog längesen pappas "röda fara" var ute på en sån lång tur :)
I vilket fall for vi in till Norrvikssand då vi behöver bensin, barnen badade medans vi väntade på mamma som kom med bilen så vi kunde fixa bensin & fika. Jag & barnen åker med mamma till stugan medans pappa & Linnea bogserar vår båt... Det såg lite lustigt ut när det bogserade då vår båt är liiiite större *ler* Under denna tid så kommer Peters pappa & bror med båtvagnen till Lörudden. Peter far med den till Calle & Mona tills vi bestämt hur vi går vidare med problemet. Pappa & Linnea var tuffa & åkte tillbaka till stugan.. vilket kunde slutat illa då det blåst upp & var rejäl sjö ute till havs :/ Får dessutom ett SMS från Linnea att deras båt krångar... Tänker bara NEEEJ!!! Men de var nog bara ngt tillfälligt krängel tack o lov!
Tyvärr är det nog inte så för vår del... är nog ngt "större" fel vår båt eller på drevet som inträffat... & vi misstänker att de hände då vi gick på grund på väg upp i Ljungan för ett tag sedan :( Så nu är vi båtlösa tills vi vet hur/när/vem som ska ta sig an den... *snyft* Sett fram emot mycket båtåkande i sommar & skulle eventuellt haft en mysdag på havet med fam. Jonsson på fredag... ledsen att meddela att så blir inte fallet...

 Visst ser det lite bakvänt ut?!
 Middag i stugan
 
VIll TACKA ALLA som ställde upp på oss denna haveri-dag! SUPERSNÄLLT!

Idag har vi myst i stugan med frukost på bryggan i solsken & spegelblankt vatten i fjärden... mmmm Mysigt :) Därefter silllunch med både Sik % rökta räkor från bästa rökeriet som finns = Skatan :)
Barnen har fiskat, håvat, rott & kört "lill-Mao" med motor på, samt vi tog en tur med pappas båt...Med andra ord har vi haft en mysig dag i Skrängsta! Tack för att vi vara i stugan med er mor & far :)
 Barnen kör själva så duktigt så!
 Wille myser i vagnen
 Fröjd för ögat :)


Resterande vecka blir att se hur vi gör med reparation av båten, pyssel i trägår´n (då dagen D närmar sig) umgås med fam Jonsson, fira sonen som fyller hela 12 år på Söndag :) med både släkt & ordra kalas :)

Skrivs mer friends :) natti natti!

Kommentarer
Postat av: Kicki

Nä, men vad tråkigt! Hoppas det är nåt enkelt... fast det är väl sällan enkelt med båtar...?



Vi hörs!

2008-07-15 @ 23:06:29
URL: http://www.fyraben.com/Lava
Postat av: Terhi

:o(



Det var bara för att fam Jonsson skulle åka båt, vi skulle aldrig säga det högt.... snyft





Undrar vad vi ska hitta på, blåsa en gummibåt och segla på vår lilla tunna... hmmm .... JAG FÖRST! Vilken bra idé, Det rymms säkert 2 till 3 i båten .... men vart hittar vi en gummibåt???? Hallå finns det en liten gummibåt över någonstans vi kan få låna???



Ok, jag förstår, det är alldeles för djup i tunnan vuxna kan drunkna, vi låter barnen bada i den. Vi kommer att ha kul tillsammans ändå, det är vi bra på eller hur Prillan?????? Vi har väl skakat hår tillsammans förut, låt historia upprepa sig!!!



JAG LÄNGTAR EFTER FREDAGEN!!!!!!!

2008-07-16 @ 21:14:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0