Midsommar o stor kille!

Tjolahopp!

Då har midsommar varit för i år - mycket trevlig!

Under förra veckan så shoppade vi på stan med kusin Erik, haft främmande av både fam Hjort & faster Åsa & Viktor. Fick fina presenter i form av en mjukis Ior & söta kläder från Polarn! TACK SÅ MYCKET! Lunchande även med Jenny & Anna på vårt "bästa café = Tanten :)

 Wille myser med Hanna

 Faster Åsa tvättar & byter på Wille

Midsommar firade vi i Segersjön hos fam Haliin. Vi for ut tidigt på förmiddagen för att äta en silllunch i glada vänners lag. Därefter besökte vi lite midsommarfirande i "bygden" innan vi gick hem för att slappa lite innan middagen. Vi hade ordnat med kallskuret & en massa exotiska frukter samt jordgubbar & glass till dessert. Senare på kvällen besökte ngr ur sällskapet logdansen medans resten sjöng sinstar, spelade guitarrhero & pratade strunt :) En mycket trevlig midsommar med andra ord. Vid en 01-tiden orkade inte vi längre & eftersom vi fått sovplats i lilla "friggeboden/stugan" så somnade vi gott alla 3 efter en lång härlig dag!

 Sill lunch på verandan

 Nike & Gail myser med Wille

Midsommardagen var tänkt att bli en härlig båtdag på havet... men pga vädret så blidde det en tur till fam Bergqvist där Jörgen med fam. var på besök. Vi försökte vänta ut regnet men icke, det blev bilen till Juniskärs café innan vi senare på kvällen tog båten hem till stan igen.

I Söndags tillbringade vi hela dagen på havet. Första stopp var på Gistaholmarna där barnen badade & vi åt lunch. Wille passade även på att bajsa på pappas byxor *ler* Efter det fortsatte vi vår färd runt Alnön - vi vinkade glatt åt fam Sjöholm när vi passerade Grönviken :) Tyvärr så blåste det mer på den sidan ön & resten av hemfärden så det blidde en lugn färd på havets vågor ;) Men det var jag som agerade kapten så JAG bestämde farten *ler* Måste ju träna så man törst ta med sig sina vänninor på en tur i sommar - ELLER HUR?!

 Rasmus hjälper Peter å tanka båten... INTE billigt vill jag lova ;)

 Flytväst med liten Wille ;)

 Luftar rumpan i båten :)

I Måndags tog barnen, jag & mormor en sväng på stan & fikade. Mycket trevligt! Sen fick jag även middag hos mor & far o de va bra :)

 Wille snackar lite med morfar

I går skulle stora sonen ha en heldag/natt med moster Emma, så vi började dagen på Drakborgen & därefter lunch & en sväng på Birsta. Jag shoppade bla lite inför kommande tack kort till alla som grattat oss vid Willes födelse... så lugn, de kommer *ler* På kvällen chansade vi på att någon av våra vänner i Oxsta var hemma, så det blidde en kaffe hos Patrik & Maria.

 Moster & Wille pratar lite

Idag började jag & Wille med ett besök på BVC... Vår lille kille har blitt så stor :) 58 cm lång & 5,4 kg tung :)
Mona kom för att hämta Mikaela som skulle mysa hela dagen/natten med dem. Efter det kom Kicki & Alva på besök & de hade bla med sig en söt mjukiselefant till Wille - TACK! Mamma kom även förbi & hade handlat blommor till mig som hon var så snäll & planterade... hon kunde inte heller undivka allt ogräs vi har så även där var hon & rensade - TACK MAMMA! På eftermiddagen for jag till syster för att hämta hem sonen. Där blev jag bjuden på pannkakor till lunch - MUMS! Slutligen så kom Kina & barnen & hälsade på, vi fick fina kläder till Wille & barnen tyckte det nog var roligt att träffas! Speciellt Lea & Rasmus som har en speciell relation sedan de var små & vi bodde grannar :) Nu sover den största & minsta killen i familjen, medans Rasmus kikar på TV innan vi säger gonatt!

 Alva håller Wille

 2 trötta bröder hos moster Emma...

 ...men de kan man inte säga om kusin Erik som också blitt stora killen :)

 Suss Gott :)

I morgon åker sonen till Piteå på fobollscup & ska sen vara med sin far i 2 veckor innan han kommer tillbaka till mamsen igen :) Blir lite tomt i hemmet under en vecka igen när även Mikaela är hos sin mamma.

Till helgen ska vi på svågerns 30 års fest & ska även försöka hinna med Hasses avskedsfest... WIlle ska vara hos farmor så vi får väl se om han blir kvar över natten... känns lite konstigt att vara utan honom, men pappan i fam tycker vi kan passa på att få en hel natts sömn... nog för att Wille är så duktig & sover  fram till mellan 4 & 6 på morgonen för det mesta sååå e man ju så van att vara så nära honom jämt :) Tänk när jag ska börja jobba & han ska va hemma me pappa... Hur ska jag klara de... ?!

 Tänk att man kan sova så gott mammas & pappas säng?!

Ha en underbar helg vänner!

Regn & fotboll

Tjena!

Förra veckan var vi på skolavslutning, 2 student uppvaktningar & 20 årsfirande...

I Onsdags var vi på mina föräldrars vänners dotter Hannas student, som hade oturen att gå ut den dag som det bara vräkte ner regn :(  Hemma hos fam "Karleris" fick vi fantasktiskt god mat, oj vad hon jobbat mamma Eva!

 WIlles första studentfirande

I Torsdags var jag, Wille, Emma, Jon, Erik & mormor på sonens skolavslutning... tänkt att han ska börja 6e klass till hösten! Peter, Jens & farmor var på Mikaelas skolavslutning. Efter de åt vi lite tårta här hemma & firade innan vi for på student firande av Jens tjej Malin. Hon hade tur som hade lite bättre väder än Hanna & vi fick smaskig mat hemma hos dem senare på kvällen.

 Rasmus i mitten i vit skjorta

 Mikaela i mitten med pokalen

 Malin öppnar presenter

I Fredags var vi hos farfar & "plast"farmor för att fira Monas & Sandras födelsedagar. Där vart vi bjuden på smaskig smörgåstårta :)

 Wille myser hos farfar

I Lördags for vi ner till Hudik för att hejja fram Rasmus & hans fotbollslag. De hade tur som fick uppehåll de 2 första matcherna som spelades, sen kom regnet... De spelade oavgjort de första & förlorade med 1 mål den sista... Så det blidde B-slutspel för grabbarna. Efter det for vi hem & Rasmus bodde kvar med laget på en folkhögskola. Snälla Katrin såg till att sonen hade det bra denna kväll.

 Rasmus in action!

 Pappa & Wille hejjar på Rasmus

 Wille vilar från hejjandet & tittar intressant på sköldpaddorna i vagnen :)

 Pappa & Wille hejjar på Sverige i EM på kvällen

I Söndags klev jag upp för att jag tänkte åka ner till Hudik igen... men efter en natt där 'Willeman' ville äta ofta & ligga o snacka o skratta me mamman missinassa, samt att det vräkte ner regn... så beslutade jag mig för att hejja på sonen hemifrån. Rasmus gjorde en jättebra match då de vann tack vare honom eftersom han gjorde 1-0 målet :) (Stolt mamma!) Match 2 gick tyvärr inte likabra, de förlorade med 2-0. Men det var en rolig helg för killarna - vilket är viktigast!
På eftermiddagen for jag, Wille & Rasmus till Lea för att gratta henne på hennes 9 års dag! Oj vad stor hon blivit gumman! VI bestämde att de skulle komma & hälsa på oss snart!
På kvällen kom hela fam Åhlin för att uppvakta oss. Det var mycket trevligt att träffas, vi bor ju så nära så det borde bli oftare :)

 WIlle myser med Anita

Igår var jag lite duktig & ringde bank, försäkringsbolag & sånt tills syster kom förbi & vi tog en promenad till Norra Berget för att träffa Cissi & Sofie. Det var en härlig promenad i solen! Moster har även haft en lååång diskussion med Wille :) Han var så glad & det bara bubblade ljud ur honom! Det är så kul nu när han skrattar & "pratar" med en!
På kvällen började jag må RIKTIGT illa, de kom på 3 sekunder & vart tvungen att lägga mig :( Hämtade hink & funderade på hur jag skulle orka mata WIlle om jag fått magsjuka... men somnade tack o lov rätt snabbt.

Idag mår jag lite bättre... Natten gick rätt bra, mådde inte jättebra men OK. Så idag tar vi det lugnt hemma & laddar inför en fotbollsmatch i Söråker med brorsan!

Imorrn blir det en lunch med Jenny på stan, ska bli så mysigt!

 E ja inte snygg så säg :)

Ha en bra dag kära vänner!

Sommarlov & änglavakt!

Hej där...

Ja igen - de va ett tag sen :) ska försöka sammafatta lite kort vad som hänt den senaste veckan sedan jag bloggade sist.

Vi har fortsatt feja lite på bron, jag har sått gräs & försöker vattna eftersom vi haft sådan värme. Lilleman tycker inte riktigt om den hetta som varit... sova inne är bäst, så inte har jag fått nån sol på min bleka kropp heller :(

I Torsdags hände något som kunde gått RIKTIGT ILLA! Jag skulle ge WIlle hans droppar, öppnade kylen & hela dörren låssnade från det övre fästet/gångjärnen... hela dörren föll mot mig & jag som höll Wille i famnen!!! Av någon märklig reflex så måste jag med en hårsmån lyckats undvika en katastof! Wille fick ett litet skrapsår på armen & ett blåmärke vid knät.. så han hade nog "änglavakt" skulle jag vilja säga! Fatta HUR det kunnat gått om inte jag hunnit undan med Wille... Efteråt så kan jag inte ens fatta att något sådan KAN inträffa?! Vi skulle till fam Jonsson för att gratta Mats, men det var bara att ringa & meddela att vi måste åka & köpa ny kyl... för det går inte att vara utan.

I Fredags på Sveriges nationaldag klev vi upp i tid för att hinna ut med båten. Det vart en sväng mot Alnö in mot stan för att plocka upp storebror (alltså Rasmus) & sen for vi till Tjuvholmen för att äta lunch i det vackra vädret. Tyvärr var det lite väl blåsigt så det var lite guppigt på havets bölja. På eftermiddagen for Peter & Mikaela till Sollefteå på simtävling. Rasmus & jag gick ner på stan för att köpa lite sommarkläder till Wille & träffa mormor & morfar.
På kvällen kom "tant Jenny" in på lite middag. Vi grillade & åt ute på altanen. Vi gjorde även en rabarberpaj till efterätt, men den intog vi inne. Jenny passade även Wille medans jag grillade & fejjade, hon bytte & pysslade om honom så han hade nog en toppenkväll i Jennys famn :)

 Jenny pysslar om Wille

I Lördags började vi med sovmorgon & Wille fick bada så han skulle va snygg på Eriks stora dag! Efter det begav vi oss till Alnö för att delta på kusinens namngivning & uppvaktning av Jon som fyller 30 år :) Grattis JON!
Det var en underbar dag & syster o Jon hade gjort det så mysigt & fixat så god mat. Linnea, Anton & hans syster spelade & sjöng Teddybjörnen Fredriksson - SÅÅ himla BRA så jag vart alldeles tårögd ;) Jag hittade en ursöt solstol på Living till Erik & en fin namnskylt till hans fina rum som han fick i present. Så nästa gång vi kommer vill jag se att det är på plats :)
Vi vart kvar rätt sent - så när vi väl kom hem, myste Rasmus & jag till det med varma mackor & en film vi lånat av Emma & Jon. Sen var vi trötta, för WIlle måste ha känt att pappa inte var hemma för han vakna lite oftare än han brukar ;)
Denna dag hade vi även annonsen/bilden i tidningen på Wille med sina syskon OM någon missat det :)

 Namngivningen med "Guldföräldrarna"

I Söndags steg Rasmus, Wille & jag upp i tid för att åka upp till Sollefteå för att titta på Mikaela & mina f.d simadepter när de tävlade. För Mikaela gick det jättebra, hon persade på allt hon simmade tror jag. Inga medaljer, men iom att hon möter de som var 3 år äldre så var det lite tufft. Det var en härlig dag i solen, lite väl varmt igen, men mysigt!

 Willes första simtävling

I Måndags hade vi en familjelunch hemma på Radiogatan, vi bjöd pappan på en försenad farsdagspresent... vi köpte hem Sushi & åt med största njutning :) MUMS va gott det var! Efter det hämtade jag Mikaela på skolan & vi tog en tripp på Barnens hus... handlade lite till Wille... man upptäcker hela tiden saker man behöver :)
På kvällen for vi till fam Jonsson på en fika & tittade på deras nya vardagsrum... SÅÅ HIMLA fint alltså! Va ni är duktiga!

I dag har vi först var på kommunen & skrivit på att Peter verkligen är pappa till WIlle *skratt* Sa till dem att det är nog svårt att tro att nån annan skulle vara det om man tittar på Wille :)
Efter det träffade jag syster & Erik på stan. Vi strosade runt bland bebisbutiker & hade en trevlig dag i det dåliga vädret. Tyvärr så valde jag att gå ner på stan, så var tvungen att vänta ut det värsta regnet innan jag kunde ta mig hem igen :) Ikväll har jag städat lite & vikt en del av den ENORMA mängd tvättmängd vi får de veckor alla barn är hos oss! Undra hur det skulle gå om man inte hade egen tvättstuga?!

Framöver är det födelsedags & student uppvaktningar & skolavslutning som står på schemat. I helgen ska vi på Hudik Cup med Rasmus också.

Skrivs snart igen vänner!

Premiär tur

God morgon!

I Fredags tog vi vår premiärtur för säsongen med båten!
Wille var naturligtvis med & flytvästen är väl större än killen *ler*
 

Vår färd gick till Skottsund för en middag hos Hasse & Ullis, vi blev även uppvaktad med söta kläder från Polarn & Pyret!


En härlig bild från hemfärden vid midnatt på ett spegelblankt hav - ser det inte underbart ut :)


Wille sov gott i liften!


I Lördags kom farfar Calle för hjälpa Peter med bygget av vår nya bro/farstukvist. Å denna dag var det fruktansvärt varmt... så Wille hade inte lust att sova mer än en 15 minuter åt gången & trivdes bäst inomhus eller i famnen. Så jag fick inte mycket gjort denna dag... planerna var att så gräs, olja in altan & plantera blommor :) Det sistnämnda var det enda jag hann med. Så här såg det ut på Lördags eftermiddagen:


I Söndags kom farfar Calle igen (TACK SÅ JÄTTEMYCKET för all hjälp dessa dagar!) & det fortsatte byggandet.
Det var varmt även denna dag men kortare stunder kunde sonen sova ute... & eftersom vi var hundvakt i helgen åt Spike så var han barnvakt *ler*


Framåt eftermiddagen såg det ut så här, så kan vi ta oss in den normala vägen igen:

På kvällen fick jag äntligen lite tid till att olja in altanen, då det var svalare & sonen sov en längre stund...

Igår Måndag tog vi det lugnt på morgonen & pga av värmen igen så ville lilleman inte ha långa sovstunder... tänk vad livet kan förändras snabbt *ler* Ingen idé att ha för stora planer på schemat än... Vi tog iaf en tripp till Birsta & köpte lite prytlar till honom. På kvällen hälsade vi på farmor en sväng då vi skulle få färg till bron av Göran - TACK!
Efter det kom Judde på ett besök:


Idag har vi börjat morgonen med ett bad. Och Wille har tittat på sin favoritleksak - se så glad han blir:


Tänkte se om han kan tänka sig att sova ute en stund idag då jag vill pyssla lite i trägår´n... Men vi får se :)

Ha en underbar dag vänner!

RSS 2.0