Bullar, kalas & sommarvärme!

...kan det bli bättre?!  :)

I Fredags var vi som sagt bjuden på middag till svägerskan Malins föräldrar. En trevlig kväll med god mat :) Mor & Far ställde upp som chauförr & hejjarklack till sonen som spelade fotboll. THANKS!!

I Lördags var vi uppe med tuppen (SOM VANLIGT!) så kl 09.00 körde jag igång med bullbaket... kl 13.00 var jag klar med mina 160 bullar *ler* Peter tyckte jag valde fel dag att baka på när det var SÅÅ fint väder - visst hade han rätt - men jag var ju tvungen om jag skulle ha dem klara till födelsedagen. Kl 14.00 stod vi på Kuben planen & hejjade på sonen... de spelade mot en högre division så inga vinster, men bra träning för killarna! Efter det plockade vi fram grillen för premiär middag på altanen :) Det blidde helgrillad älg med rotsaker i ugn... *mmm* Lite småkallt men vad gör man inte?!  :) Sen såg jag & barnen på Robinson & Peter kolla på sport (som vanligt)... Hejja tjejpakten :D

Igår fyllde min darling 36 år... Grattis gubben! Släkten kom för att hälsa på & fika mina bakverk & tårtor :) Tyvärr var det så blåsigt så vi fick sitta inne. Även fam Sjöholm med charmtrollet Noomi dök upp för att smaka bakverk & gratulera gubben! Jätteskoj med spontanfrämmande sådär - WE LIKE A LOT! Wille & bästis kusin Erik fick leka av sig litegrann o som vanligt blir de så glada över att ses! Jag säger tack ALLA för fina presenter till gubben & allt besök - kul!
Senare på eftermiddagen gick övriga fam ner på Giffarna medans jag & Wille röjde upp i hemmet. När Wille sov passade jag på att plantera lite blomster jag fått av mor & krattade / rensade ogräs... skönt att få vara ute en lite stund iaf!

Idag har jag vart på kundbesök igen. Kul att det händer lite i min vardag. Lunchade även på 7kryddor med kollegor & det är bara SÅÅ gott! Hoppas vädret håller i sig då jag skulle vilja hinna vara ute i trädgården & göra fint ikväll.

Ha en fortsatt bra dag!

 Ngr av de 160 snurrorna jag kämpade med...

  
Första grillmiddagen på altanen *MYSIGT VÄRRE*

   
Peter födelsedag :)

  Bästis kusinerna stojjar :)

  Charmtrollet Noomi :)

 Ecke charmade Ecke & fick lyxfika  *hehe*

    Willes doppresent vi äntligen införskaffat :)

  Vår i min trädgård!!!

Nyfrippad :)

Halloj!

Har haft en sån härlig stund nu på förmiddagen i frisörsstolen hos min frisör Ulrika! Hon är fantastisk & vet precis hur jag vill ha det eller så får hon totalt fria händer (vilket är vanligast) & jag blir alltid nöjd! Nu är jag lite sommarblond :)

I Måndags kväll var vi & spanade på gungställning till lilla sonen, de finns ju en djungel av dem! Inget köp, men vi har bestämt oss. Tidigare på dagen sågade Peter & Jens ner trädet vid garaget så nu slipper vi sav, bär & löv! *tjihoo*

I Tisdags var jag först & tränade på lunchen & det var riktigt härligt! Ont i musklerna (de få mucklor jag har *haha*) vill jag lova att jag har! På kvällen mötte jag upp Jenny, Erik & lilla Noomi för lite middag & shopping i Birsta. Pappa Ecke lämnade oss när det vart dags för shopping ;) Jag fyndade lite utekläder till lilla sonen eftersom han tycker det är SÅÅ kul att vara ute & krypa på marken. Jenny hittade lite söta kläder till lillstumpans stora dag på midsommar :) Peter & grannen Kenneth umgicks med barnen så Wille leka av sig lite med Nike & Filip...

Igår var vi åter en sväng till Birsta för att kika på sandlådor, tänkte att sonen skulle få en i födelsedagspresent. Det fanns ju även en djungel av dem med, men tror vi bestämt oss för en 6 kantig modell på Bauhaus. Peter & farfar Kalle bytte startmotor på gamla Bettan (båten), så nu brummar hon så vackert uppe på Haga *ler*

Idag har jag som sagt blivit blondin igen & ätit Sushi till lunch - gissa om det var gott :) Fyndade även ett par byxor till mig med 75% rabatt... jag 'tjänade pengar' som jag brukar säga till Peter *hehe* Ikväll blir det en fikakväll med oxstatjejjerna hemma hos Maria. Hon har vart i Thailand så jag är så nyfiken å höra deras berättelse! Peter ska på Giffarna såklart.

Imorrn måste jag klona mig :/ Göra lite ärenden på lunchen först = hitta en liten present till gubbens födelsedag (han har ju redan fått sin present - NHL hockeyresan till Sthlm i Oktober) men vill ge ngt litet iaf. På kvällen är vi bjuden på middag till svägerskan Malin & sonen ska spela fotbollscup på Kuben... Måste lösa problemet på ngt sätt.

I helgen tänkte jag baka lite bullar, fixa inför födelsedagsfikat på Söndag kl 13:00 - Välkommen!
Få se om det blir ett besök på Vårmässan & lite SuperEttan fotboll på Söndag. Sonen ska vara bollkalle på GIF matchen, så det kanske ett besök på Norrporten Arena oxo :)

Vad ska ni göra??
Trevlig helg!

  
Wille leker med lilla Nike & Filip

  
Nu tycker Noomi det är dags att fara hem :) Det gör nog Wille med Btw!

 
Wille testar brorsans slips som Rasmus hade när han var mindre :)

 
Premiär kaffetår på altanen med grannarna :) & Wille älskar att krypa ute som sagt!

  
Gillar att vara på mitt rum & leka oxo...

Solig helg!

Ja det har vart en härlig solig helg med mycke utevistelse!

I Lördags blev det inte sovmorgon inte ;) WillePille va uppe med tuppen kl 06:30 som vanligt!! *gäääsp* Så kl 22:00 varje kväll lägger mamman igen ögonlocken av trötthet. Småbarnslivet är underbart på alla sätt ?  !  ?  !  ?  *ler*
Peter hjäpte en kompis på fm & jag bakade en rulltårta. För vi bestämde med grannarna att vi skulle ta premiär kaffe-tåren på altanen för i år :) Mysigt & trevligt, men lite småkallt. Efter det fortsatte vi vara ute i det fina vädret & lade chifferplattor där vi tänkt att grillen ska få stå... ni vet den är ju rätt stor grillen & det va lite besvärligt å klippa gräset runt den ifjol... å det blev lite fint faktiskt!
På kvällen fick vi främmande av fam Jonssons. Lite snicketi-snack ett par timmar & vips va tiden går fort när man har trevligt! Hoppas vi ses snart igen :)

I Söndags for Peter & Mikaela till Kramfors på simtävling & mamman tog en f.m tupplur med sonen innan vi for ut till Alnö för att leka med kusin Erik. Pojkarna vart såå glada av att ses! Väl där klädde vi dem rejält & grillade korv ute i det vackra vädret. MYS! Killarna gillar att vara ute... Erik vill gärna springa,ramla, moster hjälper upp, springa mer, drutta ikull igen & moster lyfte upp igen :) Wille han bara ÄÄÄLSKADE Eriks gunga! Han med mosters hjälp gungade huuur länge som helst. Så nu ska vi ut & köpa Willes gungställning som han fick bidrag till av släkten i dop present. Efter att killarna lekt hela dagen & sovit em tuppluren for vi vidare till Radiogatan för att hälsa på famlijen & hämta morfars motorsåg.

Vi har haft en rätt lugn & skön helg med andra ord :) Kvalitetstid med yngsta sonen!

Ikväll ska vi till Bauhaus & kika på gungställning innan jag ska på skolrådsmöte & representera Rasmus klass. Peter har även vägt Wille idag så det blir spännande & se om han fortsätter följa kurvan som ett exemplarbarn *skratt* Hoppas även på att pappan & farbror Jens tagit ner trädet vid garaget som savar så hemskt!

Imorgon blir det förhoppningsvis en Birsta sväng med Noomi & Jenny efter jobb :) Kanske en fikakväll med "Oxsta tjejerna" Onsdag el Torsdag... kul när det händer grejjer. Sen måste jag hinna baka å... Peter har önskat bullar till sin födelsedag & han är ju inte fantast av fikabröd så ska försöka hinna med hans önskemål.

Hörs en annan dag! 

  
Småkusinerna nöjda av att få ses!!!

  
Ecke provar skor & Wille kollar om morbror Jon städat ordentligt?!

 Vi väntar på korv med bröd!!!

  
Det är SÅ kul att få krypa runt även om det är lite jobbigt :)

  
Ser ni hur roligt det va att gunga :)

  
Moster´n & Ecke på äventyr...


Äntligen fredag...

... och snart helg :) Lite ledighet gör att man vill ha mer!

I Onsdags hade jag faktiskt lite å göra på jobbet, vilket är roligt! Dagarna går lite snabbare då. Peter tog även fram studsmattan, så nu är det inte mycke snö kvar på gården :) På kvällen åkte vi till Radiogatan för att gratulera lilla ?! Linnea som fyllde 19 år! STORT GRATTIS GUMMAN!! Där blev vi bjuden på smaskiga pajer & lite vin till det :) Kakfatet var fyllt till bredden & 2 sorters tårtor bjöds det på! Mumsigt värre. Wille fick träffa kusin EckePecke en liten stund, tyvärr vart han dålig så de fick åka hem... hoppas han kryat på sin lille systersonen!

Igår tog jag mig i kragen & gick på gymet på lunchen! Det var riktigt härligt, först en liten promenad dit som uppvärmning & ngr snabba steg på bandet innan jag pumpade på med övningar för rygg, bröst & mage.... (känns idag *S*). Kvällen var bara lugn, vi lyxade till det lite med tacos till middag. "faster" Malin fyllde 20 år så vi säger även Grattis & Hurra till dig :) De kom förbi en sväng på kvällen med lite presenter till barnen från deras Thailandsresa - Mycket uppskattat av dem!

Idag sitter jag hemma & jobbe... Min kusin Peder kommer förbi på en kopp kaffe senare idag, innan de återvänder till Övik igen. Det blir väl en lugn hemma kväll idag me, OM inte nån annan har nått skoj på tapeten?!  *ler* Idag säger jag även grattis till min vän Jennys mamma som fyller år - Grattis Elisabeth - hoppas du får en fin dag med dina kära!

Imorgon hoppas vi på bra väder så man kanske kan vara ute på gården lite... På Söndag åker Peter & Mikaela på simtävling så Wille & jag är solo hemma... hade tänkt besöka systersonen, men vi får se om han är kry. Kanske tar en tur på stan... Eller nån som vill hälsa på?!  :) Who knows what happends...

Ha en trevlig helg friends!


Födelsedagsbarnet :)


Wille smakar klementiner...


Det här är "DAMDAM" & den leksaken ÄR så rolig just nu! 


Att klättra upp på bordet är ett av mina nya intressen *ler*


Å denna lilla stol är kul att stå & gunga på så mamman blir nervös :)

Påsken är över & våren är här...

 
...titta va fina blomster som tittat fram runt huset :)


I Torsdags var vi åter pigga igen... skönt. Det blidde lite storstäd av bil den dagen, annars grejja vi lite hemma bara.

I Fredags städades det & på kvällen kom Åsa & Viktor på middag. Vi bjöd på saffrans fiskgryta med aioli. Till efterrätt hade jag bakat en fransk chokladkaka :) Wille fick en lite förtidig födelsedagspresent av Åsa & Viktor & det var inredningsprylar från Sia, de måste ha vetat att mamman gillar Sia *ler* Vi tackar såå mycket!
Det delades även ut lite påskägg till de stora barna & Wille fick påskpresenter :)

I Lördags kom syster med familj på påskkaffe & småkillarna fick leka lite. Efter det hälsade vi på hemma på Radiogatan en snabbis & synade städningen efter att lilla syster haft födelsedags fest hemma ;) 
På kvällen var vi bjuden till till fam Bergqvist i Skottsund på middag. Det bjöds på västerbottenråraka med löjrom & räkor till förätt & grillade lammwracks med potatisgratäng till huvudrätt... GISSA om det var utsökt!!! Längesedan jag åt såå god middag måste jag erkänna! Snälla Johanna ställde upp som chauförr så kl blidde nästa 01 innan vi begav oss hemåt.

I Söndags var vi lite seg, jag strök en STOOR hög med skjortor till Robinsson på TV :) Sen tog vi en promenad till Frodevägen där vi blev bjuden på påskmiddag. Det bjöd på en massa smaskiga delikatesser med allt från sill till prinskorv :) MUMS!

Igår bestämde vi oss för att passa på att njuta av det fina vädret, så vi städade av "gambåten"... Judde kom & hälsade på så vi dammade av utemöblerna & drack första koppen kaffe på altanen... Mysigt värre!  När vi ändå var igång så va de ju likabra att köra premiärgrillningen också :) Fast på den lilla grillen med kol då... det blidde korv med bröd & det var så gott i solskenet! På eftermiddagen gick vi ner till IP för att hejja fram Giffarna & det gick ju vägen!

Idag sitter jag hemma & jobbar, haft lite besök från Svall Energi. Kan även meddela att jag nu lagt in min CV hos ett företag i stan. Lite less på att sitta utan uppdrag så det skadar ju inte att se sig runt... Nu finns även gamla Bettan ute för försäljning, får se om intresse finns då hon inte är riktigt fit for fight! Wille har precis klättrat under bordet & ramlat, så nu har han fläskläpp, blåmärke i pannan & blodvite från lill-nesan ;) Hoppas han lärde sig nått!

Avslutar med att tacka ALLA som gett våra barn så fina påskägg... gissa om de är lyckliga ;)

Ha en skön dag!

   
Faster Åsa & Viktor på besök & Wille får paket :)

  
Kusin Erik med familj kommer på påsk kaffe :)

 
På besök hemma hos mormor o morfar & en lite bakis moster ;)

  
Middag hos fam Bergkvist & Hasse försöker få Wille att somna...

  
Påsk middag hemma hos farmor o faffen & badtajm med faster Johanna :)

  
Premiär fika & grillning på altanen & fotbollspremiär :)

Skit sjuka...

... ta mig på orden!

Inatt körde det igång för BÅDE Peter & mig *suck* VI turades om att hälsa på toaletten samtidigt som jag försökte vara så tyst som möjligt för att Wille inte skulle vakna. Har inte sovit en blund sedan 01:30. Som tur är höll vi bara på tills imorse, så nu har vi vågat dricka vatten, Coke & nyponsoppa! Febern vill inte riktigt ge med sig... men kanske mår vi bra imorrn!

Ångrar att vi gjorde ett kort besök på Frodevägen igår ;)

Wille är iaf pigg! Och mina UNDERBARA föräldra kom & hämtade honom vid en 9-tiden imorse så vi skulle få återhämta oss i lugn å ro! Superduper tack mor & far för att ni ställde upp idag - LovéYa! Ringde nyss & kolla läget hemma på Skönsmon & allt vara bara bra! Han kommer hem till Haga senare ikväll. Wille är var pigg, så nu håller vi tummarna att han klarar sig från denna skit sjuka :)

Tyvärr fick jag idag ställa in en lunch med Cissi & Leon... Och avboka en grej för imorgon *suck*

Nä, måste vila lite... Hoppas ni är KRYA!
Kram från sjukstugan!


Rödrosa kinder :)

Hej,

Jaa, jag har lite rödrosa kinder efter en heldag i backen med tok soligt väder :)

I Fredags eftermiddag hämtade Marlene upp mig & vi styrde kosan mot Vemdalen. Grabbarna eller 'galningarna' som jag skulle vilja uttrycka det ;) kom fram först 9 timmar efter avfärd... de påstår att det var pga lite felåkning, omvägar pga snöbrist (sant) & fikapauser :)  Kring 18:30 var jag & Marlene framme vid en "tom" husvagn... var va grabbarn!? Jo på Vargens värdshus med en öl var i näven såklart  :) Vi joinade dem & åt en smaskig middag (Röding mmm). Hem till vagnen & vi myste till med lite vin/öl & kortspel... gissa vem som vann?! *LER STOLT* De har byggt som ett litet hus vid vagnen som är inredd med säng bla, så där fick vi knoppa & vi sov så bra så!

Lördag morgon kl 07:30 vaknar vi till att "husvagnsfruns" grejjar med frullen *ler* Hon tog mig på orden när jag sa att jag ville vara i backen när de öppnade *skratt* Det var bara det att det var alpina tävlingar, så liftarna var öppna redan kl 8... å jag var INTE i backen kl 8 kan jag meddela! Men väl till 09:30 tog vi första bygeln mot toppen i det TOKFINA, totalt molnfria vädret *YUMMIE*
Kl 10.30 tog vi nog vår första kaffepaus på Toppstugans veranda för att lapa sol... :)  Mmmm...
Kl 12.00 lunchade vi på den andra toppen (Hovde) med en smarrig lunchmacka & en Xider :) Myys...
Kl 14 var det dags för en kaffedrink - KaffeKarlsson :) I det hääärliga, varma & soliga vädret!

Förstår ni att jag menar att det var vackert väder?!?!   *hihi*

Lite AfterSki med en riktig rockbrutta som sångerska... gissa om grabbarna gillade det?! *ler*
På kvällen grillade vi fläskfile & det var SÅÅ gott... mkt mätta, trötta & nöjda så orkade vi bara slappa den kvällen. Jo de förståss, Marlene utklassade Kimmen & Peter i GuitarrHero *skratt*

Söndag & sovmorgon. Vid en 9-tiden klev vi upp & njöt av lite frulle. Då det var så dåligt med snö för pojkarna som skotrade upp i fredags, så dem beslutade sig för att ta kärrorna på släp hem. Så vi 4 tog oss en tur med skotrarna upp på fjället istället. Målet var först Storhogna fjällanläggning & "pudranäsan paus" :) Därefter for vi till ett litet ställe mitt ute i ingenting som kallas Samevistet där det blidde lite fikapaus med rökt ren toast. Jag körde även lite & det var ju ett helt år sedan sist, så det var lite ovant minsann :) Därefter packa vi ihop oss, städade ur & återvände hem.

Vi hämtade upp WillePille hos farmor & faffen & han hade tagit 2 steg & fått 2 till tänder medans vi var borta *ler* Va de händer grejjer på bara 2 dagar... :)

Vill iallafall TACKA Farmor & faffen för hjälpen med Wille i helgen!
Även ett STORT TACK till Kimmen & Marlene för en supermysig helg tillsammans med er!
Och till sist även ett TACK till Judde som lånade ut sin skoter till Peter (och mig)!


 Middag på Vargens värdshus

 Smarrig frulle i vagnen!

   Fatta vädret!?!?!
    Underbart säger jag bara!
  Kaffekarlsson paus & AfterSki!

   Skotertur!
  Samevistet
  Så här kan det också gå ;)

 Härligt att komma hem till guldkornet!

Fjällen - here we come

Hej,

I eftermiddag drar vi till Vemdalen med Kimmen & Marlené, TJIHOO!!!

I Tisdags kom hela fam Sjöholm, inga förhinder eller att någon av oss var sjuka - FATTA?! *skrattar lite* Så nu har vi bestämt att detta ska vi göra oftare, så de små knoddarna lär känna varandra... ja Wille är ju redan tokförtjust i lilla Noomi.... han vill klappa & ta på henne hela tiden, tyvärr lite väl våldsamt ibland så vi får ha lite koll på skrutten ;)
Noomi fick även låna Willes babygym som han "vuxit ur" & vad jag förstår så älskar Noomi det redan - Vilket Wille också gjorde när han var mindre! Tack för en trevlig spontan kväll Jenny & Erik!

I Onsdags kom min chef på besök till kontoret & vi snackade lite framtid - jag hoppas att någonting händer snart! Vi hade även en utbildning på eftermiddagen innan vi begav oss till Casino cosmopol för lite middag & Norra brunn. Vi bjöds på en underbar middag & fantastiskt gott vin. En lite tryffeltallrik till dessert & så fick vi provsmaka vin eller Whiskey i olika valörer... jag valde naturligtvis det dyraste vinet & gissa om det var GOTT?!?!? Mmmmm.... StåUpShowen var SUPER rolig! Att man inte gör sånt oftare?! Ett tips från coachen ;)

Igår kom en säljare upp till kontoret, så han & jag gjorde ett kundbesök som vi hoppas lite på :) Gick även igenom lite strategi inför framtiden & förhoppningsvis lite gäller det "min framtid" :) På kvällen förberedde vi inför avfärden till fjällen. Mormor & morfar kom med lite tidiga påskägg till de stora barnen som inte är hos oss under påsken - men kanske vi får en snabbvisit av dem nån dag ?! :) Mamma hade även sytt klart gardinerna till vardagsrummet & det blev SÅ fint så - TACK MAMMA!

Idag sitter jag hemma & arbetar. Snart kommer farmor för att hämta Wille, de ska ta en promenad hem till Granlo då Wille ska få vara hos dem i helgen eftersom vi ska på "vuxen / ta hand om varann helg" igen! 2 st på raken - gissa om det känns lite priviligerat?! ;)
Inatt har faktiskt Wille sovit i sin säng ända tills kl 03 & inte vaknat någonting före det. Då fick han komma till vår säng så han inte väcker de stora syskonen & sov vidare till 06:40. Duktig kille!!! Nu i skrivandets stund sover han igen & idag har vi tränat att somna inomhus i hans säng (dvs inte i famnen *S*) - till slut så vann mamman *ler*
Peter & Kimmen drog iväg vid en 8-tiden imorse på sina skotrar till Vemdalsskalet - LITE CRAZY va?! Köra skoter till vemdalen... Ja det tycker iaf jag. När Marlene vaknat efter sitt nattarbetspass hämtar hon upp mig & vi BILAR till fjällen *skratt* Imorrn blir det lite skidåkning, kaffedrinkspaus & afterski... vi tänkte faktiskt grilla på kvällen oxo :) Söndag drar grabbarna hemåt (Ja, på skoter) & får väl se om jag o Marlene orkar åka eller om vi tar det lugnt innan hemfärd.
Nä, nu ska jag nog packa i ordning lite....

Ha en skön helg & vi håller tummarna för SOOOOL!!!!

 Peter & Noomi snackar lite strunt :)
 Rasmus har längtat så efter att få träffa lilla Noomi :)
 Så här trött blir man att leka med Wille ;)
 Wille visar Jenny att han blivit duktig att gå...
 Bröderna tar sig ett bad :)
 Wille tycker om att läsa böcker...
 ...och krypa in så han inte kommer ut själv ;)

Sov Gott SABINA...

I Måndagskväll somnade hon in - blott 34 år gammal...
Efter en tuff kamp mot en fruktansvärd sjukdom & oändlig smärta lämnade hon jordelivet...

Denna tjej känner inte jag, men jag har följt hennes kamp mot cancern dagligen.

Vilken tjej...
Vilken kämpe!


Och det är med en tår i ögonvrån som jag nu ser att hon sagt Hejdå...

VILA i FRID STARKA SABINA & jag sänder även en styrkekram till de anhöriga.

Läs gärna om hennes kamp nedan...
http://mittlivsabina74.blogspot.com/


RSS 2.0